بهترین هتل های مکه و مدینه در اجاره ایران بهترین هتل های مکه و مدینه در اجاره ایران بهترین هتل های مکه و مدینه در اجاره ایران بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
بهترین هتل های مکه و مدینه در اجاره ایران بهترین هتل های مکه و مدینه در اجاره ایران بهترین هتل های مکه و مدینه در اجاره ایران بهترین هتل های مکه و مدینه در اجاره ایران بهترین هتل های مکه و مدینه در اجاره ایران

بهترین هتل های مکه و مدینه در اجاره ایران

هتل شما چطوره؟!» این سوالی است که حالا زائران ایرانی مدام از یکدیگر می‌پرسند. شاید اصلی‌ترین و مهم‌ترین دغدغه مادی زائران در سفر معنوی حج، کیفیت محل استقرار و امکانات هتل‌هایشان و دوری و نزدیکی آنها به حرم باشد.

به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج به سرزمين وحي، «هتل شما چطوره؟!» این سوالی است که حالا زائران ایرانی مدام از یکدیگر می‌پرسند. شاید اصلی‌ترین و مهم‌ترین دغدغه مادی زائران در سفر معنوی حج، کیفیت محل استقرار و امکانات هتل‌هایشان و دوري و نزديكي آنها به حرم باشد.

پاسخ همه سوالاتي که این روزها توسط زائران درباره هتل‌ها مطرح می‌شود، نزد «مرتضی اسدزاده» مسوول اداره مسکن مکه مکرمه است.

به همین دلیل گفت‌وگوی مفصلی با او ترتیب دادیم که پیش روی شماست.

گفت‌وگو را با آمار تعداد زائران و تعداد هتل‌هایشان آغاز کنیم.

امسال برای افزایش کیفیت خدمات رسانی، تصمیم گرفتیم تعداد مسکن‌ها را کاهش دهیم و به فکر افزایش کیفیت باشیم.

امسال 75 هتل برای زائران ایرانی در مکه مکرمه و 38 هتل در مدینه منوره کرایه شده است. آمار کلی زائران امسال هم  69 هزار و 809 زائر است که در قالب 450 کاروان به سفر حج آمده‌اند و تا چند روز دیگر همه این افراد در مکه مکرمه مستقر خواهند شد.

تعداد کاروان‌هایی که در هر هتل مستقرند، حداقل دو کاروان و حداکثر 14 کاروان است. البته این آمار فقط مربوط به زائران است و مدیران کاروان‌ها، تیم پزشکی و نیروهای ستادی و بعثه محاسبه نشده‌اند.

مراحل انتخاب و کرایه این هتل‌‌ها چگونه است؟

گروه مسکن مکه مکرمه، درست پس از ایام تشریق حج سال گذشته، کار خودش را آغاز کرد. ما هر سال باید کارمان را درست در همین ایام آغاز کنیم تا زودتر از کشورهای رقیب بتوانیم هتل‌های مناسب را کرایه کنیم. پروژه بازدید، بررسی و کرایه‌ هتل‌ها تا حدود 15 محرم طول می‌کشد. یعنی وقتی که کار همه به پایان می‌رسد، کار واحد مسکن تازه آغاز خواهد شد. حدود 75 درصد از کل هتل‌هایی که مورد نظر ماست و حساسیت بیشتری دارد، تا قبل از 15 محرم قراردادهایش امضاء می‌شود. 25 درصد باقی مانده هم در طول سال توسط کارشناسان بازدید و قراردادهایش امضا می‌شود. پس از آن، امکانات هر هتل را در طول سال بررسی می‌کنیم و طبق قرار داد از طرف عربی می‌خواهیم تا امکانات را فراهم کند. حدود 15 روز قبل از ایام حج هم گروه‌هایی برای بازدید، نظافت، سم‌پاشی و آماده‌سازی کلی اتاق برای اقامت زائر فعال می‌شوند تا از حدود دهم ذیقعده هر سال که زائران از راه می‌رسند، فضا برای استقرار حاجیان آماده باشد.

کشورهای اسلامی برای کرایه هتل‌های خوب با هم رقابت دارند یا از قبل مشخص شده که کدام هتل برای زائران کدام کشور است؟

اتفاقا رقابت شدیدی وجود دارد. رقیب‌های اصلی ایران در کرایه هتل‌های خوب، کشورهای عراق و ترکیه اند؛  یعنی سلیقه و معیارهای انتخاب این دو کشور بسیار شبیه ماست. در این شرایط اگر کمی دیر اقدام کنیم، گزینه های مطلوب ما توسط این دو کشور کرایه خواهد شد. 

چرا فقط عراق و ترکیه، بقیه کشورها معیارهای دیگری دارند؟

کشورهایی مثل پاکستان و کشورهای آفریقایی به دنبال مسکن‌های ارزان قیمت اند و بودجه‌شان به هتل‌های مورد نظر ما نمی‌رسد.  کشورهايی مثل مالزی و اندونزی هم فقط برایشان نزدیک حرم بودن اهمیت دارد، به همین دلیل این کشورها سراغ گزینه‌های مورد نظر ما نمی‌آیند.

اتفاقا نزدیک حرم بودن برای زائران ایرانی هم خیلی اهمیت دارد؛ چرا مثل مالزی و اندونزی سراغ هتل‌های نزدیک حرم نمی‌روید؟

درباره دور بودن هتل‌های ایرانیان از حرم چند نکته قابل تامل است، اول اینکه اطراف مسجدالحرام در طرح توسعه حرم شریف قرار دارد و دولت سعودی برنامه جامعی برای آن محدوده ریخته که احتمالا تا پنج سال آینده بخشی از آنها بهره‌برداری مي شود. به همین دلیل بیشتر هتل‌های اطراف حرم دیر با زود تخریب می‌شوند، از پارسال تا امسال نیز خودمان شاهد بودیم که چندین هتل تخریب شدند. در چنین اوضاعی این هتل‌ها دیگر تعمیر و نوسازی نمی‌شوند و کیفیت چندانی برای اقامت ندارند.

دوم اینکه ما تنها کشوری هستیم که غذای تمام زائران را از طریق آشپزخانه متمرکز، با نظارت‌های بهداشتی دقیق بین هتل‌ها توزیع می‌کنیم. اطراف حرم نیز محدودیت‌های ترافیکی شدیدی دارد و اصولا ماشین‌های توزیع غذا اجازه ورود به این محدوده را ندارند. با توجه به حساسیت موضوع غذا و سابقه مسمومیت‌هایی شدید غذایی برخی از حاجیان، به هیچ وجه صلاح نیست که ما به هتل‌های اطراف حرم برویم.

نکته سوم این است که قیمت‌ هتل‌های اطراف حرم بین دو تا سه برابر هتل‌های دیگر است. یعنی افراد باید چند برابر هزینه‌ فعلی را پرداخت کنند تا بتوانند در مجاورت حرم سکونت داشته باشند.

چهارم اینکه اصولا در ایام حج اطراف مسجدالحرام همیشه محل رفت و آمد میلیون‌ها زائر است و این موضوع می‌تواند آرامش زائران آن محدوده را سلب کند. حفظ شان و آرامش زائران، وظيفه و هدف ماست. ما قدیم چنین تجربه‌ای داشتیم  و بازخوردهای منفی بسیاری دیده ایم.

با این همه دلایلی که آوردید، کلا زائران ایرانی هیچ وقت توفیق پیدا نمی‌کنند اطراف حرم مستقر شوند! 

ببینید! شعار عربستان سعودی در طرح توسعه اطراف حرم این است که پس از تکمیل شدن پروژه، میلیون‌ها زائر می‌توانند در هتل‌های مناسب اطراف مسجدالحرام مستقر شوند. الان هم شاهدیم که با تمام قوا در حال فعالیت هستند. بعید نیست که تا چند سال آینده، شرایط کاملا متفاوت شود و  تمام زائران ایرانی مثل مدینه منوره اطراف مسجد مستقر شوند. از الان نمی‌توان پیش بینی کرد.

 شما برای کرایه هتل‌ها، محدودیت‌هایی هم دارید؟

بله، سرانه‌ای که کشور عربستان برای هر زائر در مکه در نظر گرفته چهار متر است، یعنی متراژ کل اتاق‌هایی که ما کرایه می‌کنیم نباید از این عدد بیشتر باشد. وزارت حج عربستان نظارت دقیقی بر این موضوع دارد و با هر کشوری که از این قوانین پا را فراتر بگذارد، برخورد می‌کند. سرانه فضای اقامتی هر زائر در شهر مدینه نیز 4.5 متر است.


| شناسه مطلب: 135







نظرات کاربران