کاهش ۵۰ درصدی عمره‌‌گزاران در رمضان

نگرانی از گسترش ویروس کرونا در میان عمره گزاران و حجاج و عملیات عظیم توسعه مسجد الحرام و مسجد النبی، مسئولان عربستان را برآن داشته که محدودیت هایی بی سابقه را برای سفر به مکه مکرمه اعمال کنند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، وزارت حج عربستان براي جلوگيري از ابتلاي شمار بيشتري از عمره گزاران و حجاج به ويروس كرونا از افراد مسن و مبتلايان به بيماري‌هاي مزمن خواسته كه از سفر حج منصرف شوند زيرا اين ويروس از سپتامبر ۲۰۱۲ تاكنون منجر به مرگ ۳۸ نفر و ابتلاي ۶۵ نفر ديگر شده است.
از طرف ديگر توسعه مسجد الحرام و مسجد النبي كه با صرف ميلياردها دلار هزينه مي‌باشد، تأثير بسزايئي در كاهش تعداد عمره گزاران و حجاج بيت الله الحرام داشته است.
سعد القرشي عضو هيئت مديره اتاق بازرگاني مكه مكرمه گفت: شركت‌ها و آژانس‌هاي مسافرتي مناطق مختلف جهان در ماه رمضان فقط اجازه يافتند نيم ميليون عمره گزار را به مكه مكرمه بفرستند، درحالي كه تعداد عمره گزاران در ماه رمضان سال گذشته نزديك به يك ميليون نفر بود و در واقع امسال تعداد آنها حدود ۵۰ درصد كاهش يافته است.
القرشي گفت: شركت ها، هتل‌ها و وسايل نقليه ماه رمضان امسال به علت كاهش پنجاه درصدي تعداد عمره گزاران و حجاج متحمل خساراتي بالغ بر ۴۵۰ ميليون ريال عربستان (معادل ۱۲۰ ميليون دلار) خواهند شد.
يكي از اثرات توسعه مسجد الحرام و مسجد النبي و شيوع بيماري كرونا در برخي مناطق عربستان، كاهش رزرو اتاق‌هاي هتل‌هاي مجلل مشرف بر مسجد الحرام بوده و هزينه اقامت در هتل‌هاي اطراف مسجد الحرام در سال جاري تا ۶۱ درصد كاهش داشته است.
سال گذشته سه ميليون و يكصد هزار نفر كه اكثر آنها از كشورهاي ديگر آمده بودند، فريضه حج را به جا آوردند.
گفتني است، توسعه مسجد الحرام باعث افزايش ۴۰۰ هزار متري مساحت اين مسجد خواهد شد و ظرفيت آن نيز به ۲ ميليون و ۲۰۰ هزار نفر افزايش خواهد يافت. ظرفيت فعلي مسجد الحرام يك ميليون و پانصد هزار نفر است.
سهميه هر كشور مسلمان براي اعزام حجاج خود به عربستان يك هزار حاجي در ازاي يك ميليون نفر از جمعيت آن كشور است. سازمان همكاري اسلامي نيز از كشورهاي عضو خود خواسته كه تعداد حجاج را تا پايان عمليات توسعه مسجد الحرام و مسجد النبي كاهش دهند، چرا كه اين محدوديت، موقت است و پس از پايان عمليات توسعه، متوقف خواهد شد.