رييس سازمان حج و زيارت:

اعزام بيش از ۵۰۰ هزار زائر ايراني به عتبات در اربعين

اوحدي با اشاره به پيش بيني‌هاي انجام شده از حضور ۵۰۰ هزار زائر از ايران در همايش عظيم اربعين حسيني خبر داد و گفت: در ستاد عتبات با رويكرد اربعين به اين جمع‌بندي رسيديم كه ساماندهي را تعريف كرده و به سمت امكاناتي برويم كه عراق نمي‌دهد و شايد براي زائر رعايت نمي‌شود.

به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج، مهندس سعيد اوحدي، رييس سازمان حج و زيارت و معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي در گردهمايي روحانيون كاروان‌هاي عمره مفرده مجموعه بزرگ پژوهشكده حج و زيارت را در شأن بعثه مقام معظم رهبري ندانست و از تكميل ساخت پروژه ساختماني اين پژوهشكده در آينده نزديك خبر داد.
وي با اشاره به ضرورت انجام كارهاي پژوهشي در حوزه حج و زيارت خاطرنشان كرد: مراحل ساخت اين ساختمان بزرگ در حال اجرا است و با تأمين به موقع منابع مالي در سال‌هاي آينده امكان استفاده از سالن همايش اين پژوهشكده و و ديگر امكانات براي روحانيان و پژوهشگران و نخبگان فراهم مي‌شود.
وي در ابتداي سخنان خود با اشاره به ظرفيت عظيم اربعين حسيني، حركت عظيم مردمي در اربعين را عجيب توصيف كرد و گفت: پيره‌زن عربي را ديدم كه هر روز بعدازظهر يك گاوي كه تنها سرمايه‌اش است لب مرز چزابه مي‌آورد و مي‌گويد تازه از چرا برگشته ام و آمدم شير اين گاو را بدوشم و به زائران بدهم تا در گوشه‌اي از اين ثواب سهيم باشم.
رييس سازمان حج و زيارت با بيان اينكه امسال ۲۰ ميليون زائر در روز اربعين در كربلا حاضر مي‌شوند، تأكيد كرد: در موسم حج كه از همه فرق اسلامي حضور پيدا مي‌كنند تنها ۳ و نيم ميليون نفر هستند اما ۲۰ ميليون نفر در اربعين شركت مي‌كنند و امسال يك هيأتي هم از طرف پاپ به آنجا مي‌روند تا اين راهپيمايي عظيم مردمي را مورد بررسي قرار دهند.
وي با اشاره به تشكيل ستاد عتبات با رويكرد اربعين در سازمان حج و زيارت، گفت: سازمان حج و زيارت در سال‌هاي گذشته هيچ دخالتي در حركت خودجوش مردمي نداشت كه نماينده ولي فقيه فرمودند خدمت رساني به زائران جزو وظايف سازمان حج و زيارت است از اين بركت محروم نشويد.
اوحدي با اشاره به پيش بيني‌هاي انجام شده از حضور ۵۰۰ هزار زائر از ايران در همايش عظيم اربعين حسيني خبر داد و گفت: در ستاد عتبات با رويكرد اربعين به اين جمع‌بندي رسيديم كه ساماندهي را تعريف كرده و به سمت امكاناتي برويم كه عراق نمي‌دهد و شايد براي زائر رعايت نمي‌شود.
وي پوشش بيمه همه زائران را از اقدامات نخستين سازمان حج و زيارت برشمرد و ادامه داد: با بيمه قرارداد بسته شده كه هر ۵۰۰ هزار نفر تحت پوشش بيمه حج و زيارت قرار بگيرند كه شامل ۱۱۴ ميليون ديه، ۱۵ ميليون تومان براي هزينه‌هاي بيمارستان و دو هزار دلار هزينه بيمارستان در عراق مي‌شود.
رييس سازمان حج و زيارت تصريح كرد: چه آنها كه از طريق شمسا اعزام مي‌شوند و چه آنها كه انفرادي و با هيئات مذهبي هستند تحت پوشش هلال احمر جمهوري اسلامي ايران قرار مي‌گيرند.
وي با اشاره به سفر هيأتي متشكل از سازمان حج و زيارت و بعثه مقام معظم رهبري براي بررسي شرايط مرز كه دو هفته پيش صورت گرفت، گفت: مرزها با مشكلات و محدوديت‌ها بسيار زياد روبه رو است و اين نشان مي‌دهد كه طي سال‌هاي گذشته هيچ قدم جدي براي زيرساخت‌ها برنداشته‌ايم.
مهندس اوحدي از تصويب ساخت دو زائرسرا در مرز شلمچه و چزابه براي سال آينده خبر داد و گفت: در شوراي برنامه‌ريزي بعثه تصويب شد كه براي سال بعد زائرسرايي در مرز شلمچه و چزابه ساخته شود، چراكه در سال‌هاي بعد اين جمعيت به يك ميليون نفر و شايد بيشتر هم خواهد رسيد.
وي با اشاره به ازدحام زائران در مرز مهران و چزابه، اين امر را به سبب اعلام طرف عراقي مبني بر اينكه ويزاي انفرادي و اضطراري در مرز صادر مي‌شود دانست و توضيح داد: ويزاهاي انفرادي را بايد گذرنامه مي‌گرفت و براي طرف عراقي مي‌برد كه اين عبور زائران را در مرز مهران و چزابه با بحران روبه كرد.
رييس سازمان حج و زيارت با بيان اينكه براي برطرف شدن اين ازدحام قرار شد حتي هزينه بيمه و پزشكي را حج و زيارت پرداخت كند، گفت: آيت‌الله جزايري فرمود عوارض خروجي را كه مصوبه مجلس بود، مردم پرداخت نكنند تا مردم به راحتي خارج شوند و اين سبب شد كه صف‌ها شكسته شود و عبور زائرن با سرعت بيشتري انجام شود.
وي ابراز كرد: تاكنون ۳۶۰ هزار نفر براي زيارت اربعين از مرز عبور كرده‌اند كه لازم است براي برگشت آنان تدابيري انديشيده شود، از اين رو ۳۰۰ دستگاه اتوبوس برنامه‌ريزي شده كه در مرز آماده باشد كه بخشي را سازمان حج و زيارت و بخشي وزارت نفت، شركت حفاري و بخشي از سوي آيت‌الله جزايري تأمين مي‌شود تا در مرزهاي شلمچه و چزابه مستقر شوند.
مهندس اوحدي بر انجام كارهاي فرهنگي، استفاده از ظرفيت راهيان نور و هماهنگي با كشور عراق در كميسيون‌هاي مشترك تأكيد كرد و افزود: تلاشمان اين است كه در شوراي برنامه‌ريزي بعثه مصوب كنيم ساماندهي در دفاتر كارگزاران انجام شود و برخي دفاتر را خاص هيئات مذهبي قرار دهيم و زائرسراها هم حتما تا سال آينده ساخته شود.
وي در بخش ديگري از سخنان خود، انسجام و يكپارچگي زائران در موسم حج امسال را به سبب همكاهنگي و همكاري بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت بر مبناي اعتقاد دانست و گفت: اعتقاد داشتيم كه حج و عمره از شئون ولايت است و بر مبناي اين رويكرد براي حفظ عزت جمهوري اسلامي در صحنه بين‌المللي به سراغ رفع مشكلات زائران رفتيم.
رييس سازمان حج و زيارت با بيان اينكه رهبر معظم انقلاب مي‌فرمايند كه زائران سفيران جمهوري اسلامي هستند كه با ادب، اخلاق و رفتار بايد پيام رسان باشند، افزود: از جمله بركات انسجام برنامه‌ريزي عمره در موسم حج بود به طوري كه با اجاره مسكن در زمان خود حدود ۱۸ ميليون دلار صرفه‌جويي شد.
مهندس اوحدي در اداامه ويژگي‌هاي عمره امسال را اعزام زودهنگام زائران عنوان و اظهار كرد: امسال نخستين سالي است كه زائران نيمه دوم يا نيمه ۱۴ صفر مشرف شدند، در حالي كه سي سال دولت عربستان به زائران ما اجازه نمي‌داد ايام اربعين در مدينه حضور يابند.
وي با بيان اينكه تعداد اعزام زائران را هفتاد درصد نسبت به سال گذشته افزايش داده ايم، از اعزام ۸۵۰ هزار نفر در قالب ۶ هزار و ۳۰۰ كاروان خبر داد و گفت: در تلاشيم كه اعزام زائران در عمره امسال به مرز ۹۰۰ هزار نفر برسد.
رييس سازمان حج و زيارت نيز با اشاره به ۱۰ روزه بودند عمره امسال، كاهش قيمت عمره را مدنظر قرار داد و گفت: در مصاحبه‌ها اعلام كردم قيمت عمره را ۱۵. ۶ درصد كاهش داده‌ايم كه برخي گفتند به سبب كم شدن دو روز از مدت سفر عمره است، اما آن دو روز در مجموع ۵ درصد بر روي قيمت عمره تأثير مي‌گذارد.
وي با بيان اينكه امسال با درايت و انسجام قراردادهاي حج و عمره همزمان بسته شد و ۱۰ ميليون دلار در حج و ۸ ميليون دلار در عمره صرفه‌جويي شد، اظهار كرد: سال گذشته حداقل مبلغ پرداختي براي عمره ۲ ميليون ۱۰۰ هزار تومان بود، اما امسال ۱ ميليون ۷۰۰ هزار تومان است.
مهندس اوحدي همچنين از آزاد شدن انتقال فيش در يك قالب و دستورالعمل مشخص و تصويب آن در شوراي برنامه‌ريزي بعثه خبر داد و ابراز اميدواري كرد كه با آسيب شناسي مناسب‌تر براي سال بعد قدم‌هاي بهتري برداشته شود.