موج اعتراض زائران به تاخیر پروازها افزایش یافت

موج اعتراض زائران به تاخیر پروازهای هواپیمایی به هم اندیشی نخبگان و فرهیختگان زائر در مدینه منوره رسید و نسبت به طولانی بودن این تاخیرها گلایه کردند.

به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج به مدينه منوره، هم انديشي فرهيختگان عمره گزار ايراني در روز سه شنبه، پانزدهم بهمن ماه از سوي بعثه مقام معظم رهبري در هتل جلنارطيبه برگزار شد.
براساس اين گزارش، در اين جلسه كه ۲۸ تن از افراد تحصيلكرد عمره گزار كشورمان حضور داشتند درباره برنامه‌هاي فرهنگي عمره بحث و تبادل نظر شد و فرهيختگان به ديدگاه و نظرات خود درخصوص برنامه‌هاي در حال برگزاري پرداخته و برخي نكاتي را درباره نحوه بهتر شدن مسائل فرهنگي بيان كردند.
در ابتداي اين هم انديشي آقاي مجتبي نجفي روحاني، اماكن تاريخي و مذهبي شهر مدينه منوره را براي اين گروه از فرهيختگان به صورت تصويري بيان كرد و آن‌ها با استقبال از اين برنامه خواستار تداوم و پيگيري چنين جلساتي شدند.
پس از برگزاري جلسه مدينه شناسي مصور، فرهيختگان در نشستي با حضور حجت الاسلام والمسلمين نجفي روحاني، مسوول دفتر نمايندگي بعثه مقام معظم رهبري به هم انديشي پرداختند.
حجت الاسلام نجفي روحاني، حضور افراد تحصيلكرده و فرهيخته عمره گزار كشورمان در جمع ساير زائران بسيار مغتنم برشمرد و نگاه آنها را به مسائل معنوي بسيار متفاوت دانست و از آن‌ها خواست در اين سفر نگاه عميق به مناسك و مسائل عمره داشته باشند.
وي رمزشناسي و رمزگشايي را دو كليد واژه مهم سفر حج و عمره دانست و افزود: سفر شما فرهيختگان بايد نسبت به ساير عمره گزاران بسيار متفاوت باشد و افزون بر رمزشناسي اين سفر بايد به رمزگشايي آن بپردازيد.
نماينده بعثه مقام معظم رهبري در مدينه منوره، تعبد، تفكر و تعمق را سه مقوله مهم ديگر درباره سفر فرهيختگان عمره گزار برشمرد و اظهار كرد: در اين سفر بيشتر بيانديشيد و به رمزگشايي مناسك بپردازيد و همزمان با تفكر به تعمق نيز اهميت دهيد.
محمدكاظم اميني كه داراي دكتراي شيمي است در اين جلسه گفت: برخي مطالبي كه دراين جلسه بيان شد در برخي نوشته وجود ندارد و در اختيار قرار دادن اين مباحث براي تحصيلكردگان ضروري است تا اين عزيزان از اين سفر بيشتر بهره بگيرند.
در ادامه جلسه خانم نازي عبدالله پور داريدكتراي علوم قرآني و عضو هيئت علمي دانشگاه با طرح اين سئوال كه يكي از مباحث قبل از سفر اين است كه نبايد به حج و عمره رفت، زيرا اين پول‌ها در اختيار كساني قرار مي‌گيرد كه با اعتقادات ما مخالفت مي‌كنند بنابراين اين سفرها گرچه معنوي است، اما ضروري ندارد، تصريح كرد: خلاف تصوري كه برخي نسبت به سفر حج و عمره دارند، به نظر ميرسد اين سفر يك ضرورت است تا نگاه دنيا را تغيير داد و مباني اعتقادي خود را به جهانيان معرفي كرد.
اين استاد دانشگاه ادامه داد: بنابراين كساني كه با سفر حج تمتع و عمره مخالفت مي‌كنند مباني قوي و متقني ندارند؛ از اين رو اين سفر را بايد در اولويت قرار داد تا همه ملت‌ها بدانند ايرانيان به اعتقادات خود پايبند هستند و با طرح برخي شبهات بي اساس هرگز از اين مهم غفلت نخواهند كرد.
وي همچنين نسبت به وجود برخي مشكلات به ويژه براي بانوان زائر اشاره كرد و خواستار توجه مسوولان به اين امر شد.
خانم عبدالله پور، ممنوعيت ورود زنان به بخش روضه منوره و بقيع را از جمله اين مشكلات برشمرد كه در پاسخ آن نماينده بعثه مقام معظم رهبري در مدينه منوره توضيحاتي را ارائه كرد.
برخورد نامناسب برخي عوامل هواپيمايي، عدم اطلاع رساني دقيق و به موقع به زائران در خصوص تاخيرها، نگاه منفي به زائران از ديگر موضوعاتي بود كه از سوي برخي از اين فرهيختگان در جلسه مطرح شد.
همچنين زهرا جواهري كه داراي مدرك كارشناس ارشدمهندسي صنايع است در اين جلسه، گفت: من علاقه فراواني به اين سفر داشتم ولي متاسفانه در طول سفر با مشكلات فراواني روبه رو بوديم، اما با وجود همين اين مشكلات زيارت ائمه بقيع عليهم السلام و مرقد مطهر و بارگاه منور حضرت رسول اكرم (ص) ارزش اين سفر را دو چندان كرده است.
وحيد آرسته داراي مدرك كارشناس ارشد مهندسي صنايع در اين جلسه گفت: اگر به تاريخ بنگريم اين برخوردهاي ناصواب با زائران براي ما حل خواهد شد زيرا اين مسائل و مشكلات در طول تاريخ براي ائمه طهارين عليهم السلام وجود داشته است.
آقاي حامدخمسه داراي مدرك مهندي ژنوتكنيك در اين جلسه اظهار كرد: حج بايد معرفتي و همراه با بصيرت باشد در حج بايد بيشتر به مسائل معنوي پرداخته شود اگر به اين مسائل معنوي بي توجهي كنيم حج بي روح مي‌شود.
در ادامه سيد مهدي گلستانه، دانشجوي كارشناسي ارشد گفت: بايد كاري كنيم كه هميشه حاجي بمانيم، بنابراين به گونه اي برنامه ريزي بشود كه ارتباط زائران پس از سفر هم ادامه داشته باشد و اين داشته‌هاي معنوي را كه در اين سفر بابركت بدست مي‌آوريم در ادامه سفر نيز به همراه داشته باشيم.
خانم سميه علي نيا داراي مهندسي كامپيوتر نيز در اين جلسه تصريح كرد: روحانيون كاروان‌ها بايد شناخت ماهيت سفر و فلسفه اعمال را بيشتر توضيح دهند و برخي كتاب‌ها را به عنوان مرجع به زائران تحصيلكرده معرفي كنند.
در پايان جلسه نماينده بعثه مقام معظم رهبري در مدينه منوره به مسائل مطرح شده در اين جلسه پرداخت و از فرهيختگان خواست مطالعات علمي خود را قبل از سفر بيشتر كنند و با امادگي كامل به اين سفر بياييند.