از سوی فرهیختگان کشورمان در مدینه مطرح شد؛
راهاندازی کرسیهای آزادندیشی درسرزمین وحی
باتوجه به شبهه افکنی برخی مامورین سعودی در بین زائران ایرانی در شهر مدینه منوره، گروهی از فرهیختگان کشورمان که به عنوان زائر به سرزمین وحی سفر کردهاند، آمادگی خود را برای پاسخگویی به این شبهات در قالب کرسیهای آزاد اندیشی اعلام کردند.
به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج به مدينه منوره، گروهي از فرهيختگان زائر كشورمان، امروز با حضور در بعثه مقام معظم رهبري در هتل جلنار طيبه مدينه منوره به بيان ديدگاهها و نظرات خود در خصوص مسائل مختلف فرهنگي عمره پرداختند.
اين گروه كه بيش از پنجاه نفر و داراي مدارك علمي كارشناسي ارشد و دكتراي بودند در نشست با نماينده بعثه مقام معظم رهبري در مدينه منوره به بررسي برخي مسائل و مشكلات عمره پرداختند و خواستار تشكيل كرسيهاي آزاد انديشي در اين شهر شدند.
شبهه افكني برخي وهابيها در مسجدالنبي و قبرستان بقيع، مهمترين موضوعي بود كه فرهيختگان كشورمان به آن اشاره كردند و اعلام داشتند: حكومت سعودي بايد نسبت به حضور برخي از افراد تندرو بيشتر حساسيت نشان دهد، زيرا بسياري از انها در اماكن مختلف مذهبي حضور مييابند و به طرح شبهه افكني عليه شيعه ميپردازند.
اين گروه تصريح كردند: زائران ايراني در اين سرزمين ضيوف الرحمن هستند و آنها براي زيارت حرم نبوي و بيتالله الحرام به اين كشور امدهاند و بايد شان آنها در اين سرزمين حفظ شود، زيرا صدور رواديد به معناي پذيرش مهمان است، بنابراين توهين كردن به مهمان هرگز در شان كشور ميزبان نيست.
همچنين در اين جلسه نسبت به تاخير برخي پروازهاي هواپيمايي از سوي فرهيختگان انتقاد شد و آنها از مسؤولان اجرايي و هواپيمايي خواستند نسبت به اين نقيصه چارهانديشي كنند تا زائران درگير حواشي زيارت نشوند.
انتقاد از تخريب برخي اماكن مذهبي و تاريخي از ديگر نكات مطرح شده در اين جلسه بود كه فرهيختگان اعلام كردند: متاسفانه موج تخريب آثار مذهبي و تاريخي اسلام در اين سرزمين سرعت بيشتر به خود گرفته است و تا چند سال آينده تمامي آثار از بين خواهد رفت.
آنها از مجامع بينالمللي خواستند كه نسبت به اين تخريبها واكنش نشان دهند و در ادامه افزودند: در حالي كه همه كشورها به تمدن خود افتخار ميكنند و از آثار به جاي مانده گذشتگان شان به خوبي نگهداري ميكنند، اما متاسفانه در اين كشور شاهد از بين بردن اين آثار هستيم. بنابراين سازمانهاي جهاني بايد نسبت به اين مسائل حساسيت نشان دهد و مانع تخريب آنها شود.
حجتالاسلام و المسلمين نجفي روحاني نيز در اين جلسه حضور فرهيختگان را در سرزمين وحي، فرصتي مغتنم برشمرد و خواستار بهرهبرداري حداكثري معنوي از اين فرصت طلايي شد و در ادامه گفت: سرزمين وحي گنجينه اسرار ودائره المعارف اسلام است.
وي سفر عمره و حضور در اماكن تاريخي و مذهبي را براي فرهيختگان بسيار موثر دانست و اظهار كرد: رازهاي فرواني در اين سرزمين نهفته است كه شناخت آن و رمزگشايي آنها تنها به دست نخبگان و فرهيختگان صورت ميگيرد.
نماينده بعثه مقام معظم رهبري در مدينه منوره درپاسخ اظهار برخي از فرهيختگان كشورمان در مورد تاخير پروازها و نقصان در سيستم حمل و نقل گفت: اين مشكلات را از نزديك در جريان هستيم و براي رفع آنها به مسوولان توصيههاي لازم را ارائه كردهايم، اميدواريم هر چه زودتر اين مشكلات برطرف خواهد شد، ولي مبادا اين مسائل شما عزيزان را از اهداف سفر دور كند.
حجت الاسلام نجقي روحاني از فرهيختگان كشورمان خواست تا ظرفيتهاي پنهان حج وعمره را در عرصههاي گوناگون شناسايي و بعثه مقام معظم رهبري را در اين رسالت خطير ياري رسانند.