جوادی آملی: داعش محصول بی‌دانشی است

آیت الله جوادی آملی با بیان این که نبود علم باعث ایجاد گروه هایی مانند داعش می‌شود، اظهار داشت: این که تکفیریها و داعشی‌ها برای رسیدن به بهشت! اینطور سفاکانه مردم را می‌کُشند و خود را مجاهد! می‌نامند، به خاطر جهل آنهاست.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، حضرت آيت‌الله عبدالله جوادي آملي روز چهارشنبه در ديدار رييس دانشگاه آزاد اسلامي واحد رودهن با وي، با اشاره به خطر داعش و گروه‌هاي تكفيري براي عراق و منطقه، در باره سوء استفاده استكبار و غرب از جهل اين گروه‌ها هشدار داد.
آيت الله جوادي آملي با بيان اين كه نبود علم باعث ايجاد گروه هايي مانند داعش مي‌شود، اظهار داشت: اين كه تكفيريها و داعشي‌ها براي رسيدن به بهشت! اينطور سفاكانه مردم را مي‌كُشند و خود را مجاهد! مي‌نامند، به خاطر جهل آنهاست.
وي افزود: اگر علم نباشد و فقط غريزه و جهل و عاطفه باشد گروه هايي مثل داعشي‌ها در منطقه پيدا مي‌شوند.
اين مرجع تقليد با بيان اين كه دين اسلام بر دانش افروزي و علم آموزي تاكيد فراوان دارد، گفت: پيامبر اكرم (ص) فرمودند، در روز قيامت، مركّب علما را با خون شهدا مي‌سنجند پس معلوم مي‌شود مركّب علما سنگين‌تر از خون شهداست، چرا كه مركّب و آن قلم و آن اعلاميه هاست كه جوانها را هدايت مي‌كند.
آيت الله جوادي آملي افزود: همانطور كه اعلاميه‌هاي امام راحل بود كه جامعه را به طرف شهادت كشاند و كشور را حفظ كرد، الآن هم فتواي مرجعيّت عراق است كه جوانها را هدايت مي‌كند.
وي با تاكيد بر اين كه تنها مرجعي كه مي‌تواند راه را نشان بدهد، مرجع علمي است، اظهار داشت: منشأ كارهاي گروه تكفيري داعش كه اين طور در عراق، جز مردم بيگناه، عتبات مقدسه را نيز تهديد كرده اند، نبود علم است.
آيت الله جوادي آملي ادامه داد: وقتي علم نباشد، معرفت نباشد، تشخيص صحيح نباشد، بيگانه از افراد جاهل سوء استفاده مي‌كند، اينها را به بهانه شيعه و سني، به جان يكديگر انداخته و خونريزي راه مي‌اندازد، و اين در حالي است كه شيعه و سنّي ساليان متمادي در ايران و عراق با هم زندگي مي‌كردند بدون اين كه روي يكديگر شمشير و اسلحه بكشند.
وي با تشبيه گروه داعش به دشمنان سيد الشهداء در روز عاشورا كه بدون هيچ بهانه اي دست به كشتار و خونريزي زدند، بيان داشت: الآن اين داعشي‌ها نيز واقعاً همين طورند و هيچ بهانه اي براي خونريزي سفّاكانه ندارند.
آيت الله جوادي آملي با اظهار اميدواري به تطهير جامعه اسلامي از خطر تكفيريها بيان داشت: گروه تكفيري داعش يك خطر سنگين براي تمام كشورهاي اسلامي است، اميدواريم ذات اقدس الهي آن عقل و درايت را به جامعه اسلامي عطا كند كه اين خطر تكفيريها و اين خونريزيهاي بي جا از بين برود.
عناصر گروه تروريستي موسوم بهˈدولت اسلامي عراق و شامˈ (داعش) علاوه بر مناطقي از سوريه در هفته‌هاي اخير با همدستي بعثي‌هاي صدامي و برخي طرف‌هاي خائن، مناطقي را در كشور عراق نيز اشغال كرده اند.
در پي تجاوز اين گروهك به شهرهاي شمالي و غربي عراق، آيت الله سيستاني و بسياري از علما و شخصيت‌هاي عراقي اعم از شيعه و سني، بر لزوم دفاع از كشور و دوري از فتنه تفرقه مذهبي تاكيد كردند و از مردم عراق خواستند براي مقابله با تكفيريها وارد عرصه شوند.


| شناسه مطلب: 46293




مراجع تقليد عتبات