گزارشی از آشپزخانه‌های متمرکز ایران در مکه

ابوجدایل؛ جایی که روزانه ۵۷ هزار غذا می‌پزد گزارشی از آشپزخانه‌های متمرکز ایران در مکه

ابوجدایل؛ جایی که روزانه ۵۷ هزار غذا می‌پزد گزارشی از آشپزخانه‌های متمرکز ایران در مکه

ابوجدایل؛ جایی که روزانه ۵۷ هزار غذا می‌پزد بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
گزارشی از آشپزخانه‌های متمرکز ایران در مکه

ابوجدایل؛ جایی که روزانه ۵۷ هزار غذا می‌پزد گزارشی از آشپزخانه‌های متمرکز ایران در مکه

ابوجدایل؛ جایی که روزانه ۵۷ هزار غذا می‌پزد گزارشی از آشپزخانه‌های متمرکز ایران در مکه

ابوجدایل؛ جایی که روزانه ۵۷ هزار غذا می‌پزد گزارشی از آشپزخانه‌های متمرکز ایران در مکه

ابوجدایل؛ جایی که روزانه ۵۷ هزار غذا می‌پزد گزارشی از آشپزخانه‌های متمرکز ایران در مکه

ابوجدایل؛ جایی که روزانه ۵۷ هزار غذا می‌پزد
گزارشی از آشپزخانه‌های متمرکز ایران در مکه

ابوجدایل؛ جایی که روزانه ۵۷ هزار غذا می‌پزد


ایران در تمتع ۹۳ در مکه‌مکرمه، دو آشپزخانه بزرگ دارد؛ ابوجدایل قدیمی و بزرگ که در هر وعده ۵۷ هزار غذا طبخ می‌کند و ودادکعکی با ۱۰ هزار غذا.

به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني حج، روزهاي پاياني حج تمتع است؛ روزهاي عبادت و خدمت. حجاجي كه با خيال راحت با دلدادگي تمام حضوري پرشور و معنوي در اماكن مقدس و نمازهاي جماعت مسجدالحرام و مسجدالنبي داشتند و خادماني كه با افتخار مشغول خدمت رساني و طبخ غذاي ايراني براي حجاج ايراني بودند. آنچه در پي مي آيد گزارشي اجمالي از خدمت رساني در آشپزخانه هاي مكه مكرمه است:
۱۴۰ نيرو دارد كه ۲۰ نفر اداري‌اند و مابقي آشپز و سرآشپز هستند. مرداني كه خواب روزانه‌شان را بايد لابه‌لاي وعده‌هاي غذايي انجام دهند و اين‌جا خبري از يك استراحت طولاني نيست.
هوا گرم و داغ است، به ويژه در سالن پُخت برنج؛ آقاي علي راستگو مدير ابوجدايل مي‌گويد در ايام تشريق، ۴۰۰ هزار غذا در اين‌جا بسته‌بندي و در منا و عرفات توزيع شده است. غذاهايي كه به سفري مشهورند و آماده‌سازي هر وعده آن‌ها ۹ ساعت به طول مي‌انجامد.
يك پزشك ۲۴ ساعته در اين مكان مستقر است و ماموران بهداشت، بعلاوه بازرسي‌هاي مكرر ستاد مكه و مركز پزشكي حج كه در حال رفت و آمدند. دكتر محمدباقر عليئي كه اتاقش مملو از كارگران بومي است، شمار مراجعه‌كنندگان را در برخي روز‌ها با الغ بر پنجاه نفر اعلام مي‌كند. اما تعجب نكنيد، آن‌ها دچار سرماخوردگي يا كوفتگي عضلاني نيست، اتاق پزشك پراز بسته‌هاي مربوط به بخيه، باند، چسب و ديگر وسايل بهداشتي مربوط به پانسمان است. سوختگي، شكستگي و بريدگي، علت رايج مراجعات به شمار مي‌رود.
امسال ابوجدايل، تنوع غذايي را هم مورد توجه داشته؛ جوجه با استخوان و همبرگر در شام و فرني براي صبحانه از جمله اين موارد است. آقاي راستگو توضيح مي‌دهد كه تنوع غذايي موكول به اقلام اوليه است، وگرنه آشپز‌ها، همه‌جور غذايي مي‌توانند درست كنند.
بعد از ابوجدايل، نوبت ودادكعكي است؛ آشپزخانه‌اي كوچك‌تر كه امسال در تمتع، جايگزين آشپزخانه بي‌كيفيت قحطاني شده.
كعكي ۴۰ كارمند دارد و البته زود‌تر از ابوجدايل تعطيل خواهد شد؛ پزشك دائما به اين‌جا تردد مي‌كند و هر دو آشپزخانه، دو روحاني كاروان نيز دارند. برنامه تردد به حرم هم فقط قبل و بعد ايام تشريق وجود دارد. روزانه ده هزار وعده‌ غذا. اين‌ها را آقاي وحيدنيا مي‌گويد و دستگاه جديد كباب‌زني بدون سيخشان هم، به راه و مشغول پخت است. كبابي نازك كه ويژه منطقه چهار ستاد مكه است و ابوجدايل متكفل غذاي سه منطقه ديگر.


| شناسه مطلب: 48825




مكه آشپزخانه



نظرات کاربران