سرپرست حجاج ایرانی در دیدار با مفتی اعظم قرقیزستان:

اعلام آمادگی ایران برای ارائه تجربیات خود به قرقیزستان در حوزه حج

نماینده ولی فقیه در امو حج وزیارت در دیدار مفتی اعظم قرقیزستان اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد تا تجربه‌های خود را در حوزه حج و زیارت به قرقیزستان منتقل کند.

به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج، مفتي اعظم جمهوري قرقيزستان و هيئت همراه با حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر، نماينده ولي فقيه در امور حج و زيارت ديدار و گفت‌وگو كردند.
در اين ديدار نماينده ولي فقيه و سرپرست حجاج ايراني ضمن خوش آمد گويي به هيئت قرقيزستاني اظهار داشت: اين گونه ديدار‌ها منشاء بركات فراواني است و يكي از بركاتش اين است كه مي‌تواند زمينه را براي همكاري‌هاي گسترده بعدي فراهم نمايد.
وي، قرقيزستان را كشوري بر مبناي مردم سالاري دانست و افزود: در سفر به قرقيزستان جلوه‌هاي زيبايي از مردم سالاري را در آن كشور مشاهده نمودم و با توجه به روحيه اعتدالي كه در مردم و دولت قرقيزستان وجود دارد و زمينه‌هاي همكاري فراوان ميان دو كشور اميد است اين همكاري‌ها و تعاملات در عرصه‌هاي مختلف توسعه يابد.
سرپرست حجاج ايراني افزود: جمهوري اسلامي ايران در همه زمينه‌ها از صنعت و تكنولوژي گرفته تا كشاورزي و پزشكي به طور چشمگيري پيشرفت نموده و و با توجه به اين كه يكي از اهداف انقلاب اسلامي وحدت و رشد تعالي امت اسلامي است، آمادگي دارد تا تجربه‌هاي خود را در اختيار كشورهاي دوست و مسلمان قرار دهد.
وي ادامه داد: نكته مهمي كه بايد مورد توجه قرار گيرد اين است كه جمهوري اسلامي ايران در رابطه با كشورهاي اسلامي، شيعه يا سني بودن آنها را مد نظر قرار نمي‌دهد كما اين كه حمايت از مردم فلسطين و بوسني هرزگوين كه بيشتر مردم آن كشورها از برادران اهل سنت هستند گواه اين مساله است.
نماينده ولي فقيه در امور حج وزيارت،‌هفته وحدت را نتيجه ابتكار امام خميني (ره) دانسته و اظهار داشت: با توجه به اين كه برادران اهل سنت دوازدهم و شيعيان هفدهم ربيع الاول را روز تولد پيامبر اسلام (ص) مي‌دانند، حضرت امام خميني (ره) فاصله ميان اين دو تاريخ را هفته وحدت ناميدند كه امروز در مناطق سني و شيعه نشين اين هفته را جشن مي‌گيرند.
سرپرست حجاج ايراني در ادامه به جريان‌هاي تكفيري و افراط گرايي در منطقه اشاره كرد و افزود: گروه‌هاي تكفيري ابتدا به نام جنگ ميان شيعه و سني وارد عرصه شدند اما اكنون به هيچ مذهب و ديني غير از تفكرات افراط گرايانه خود نمي‌انديشند و دست به جناياتي مي‌زنند كه تا ابد لكه ننگي براي آنان محسوب خواهد شد.
وي تصريح كرد: لازم است از دو جهت براي مبارزه با اين گروه‌هاي تكفيري تلاش كرد يكي معرفي اسلام حقيقي به جهانيان و ديگري مقابله با تفكرات تكفيري در كشورهاي اسلامي تا از فريب جوانان توسط گروههاي افراطي جلوگيري بعمل آيد.
حجت الاسلام والمسلمين سيد علي قاضي عسكر در ادامه به تشريح توانايي ها، ظرفيت‌ها و تجربه‌هاي جمهوري اسلامي ايران در زمينه حج و عمره در حوزه‌هاي اجرايي و فرهنگي اشاره كرد و آمادگي كشورمان را براي انتقال اين تجربيات به طرف قرقيزي و تعاملات فرهنگي با علما و انديشمندان اسلامي آن كشور اعلام كرد.
آقاي «تاك تامو شيف مقصد بيگ حاجي»، مفتي اعظم جمهوري قرقيزستان نيز در اين ديدار ضمن قدرداني از استقبال گرم جمهوري اسلامي ايران از هيئت قرقيزستان سفر به جمهوري اسلامي ايران را يكي از تجربه‌هاي خوب خود عنوان كرد و اظهار داشت: همان گونه كه نماينده محترم ولي فقيه در امور حج و زيارت فرمودند، اسلام دشمنان بسياري دارد و تنها با وحدت و همدلي مي‌توان در مقابل اين دشمنان ايستادگي كرد.
وي در ادامه به تشريح برنامه‌هاي حج كشور قرقيزستان پرداخت و آمادگي كشورش را براي استفاده از تجربه‌هاي جموري اسلامي ايران در حوزه حج و زيارت اعلام كرد.