عضو شورای استفتاء بعثه مقام معظم رهبری :
در مسایل حج نباید دست انداز ایجاد کرد تا موجب دل نگرانی حجاج عزیز شود
حجت الاسلام والمسلمین محمود محمدی عضو شورای استفتاء بعثه مقام معظم رهبری تصریح کرد باوجود گذشت بیش از هزارو چهارصد سال از حج گزاری پیامبر اسلام و دسترسی به احادیث و روایات متعدد که ناظر بر اسرار و اعمال حچ است اما همچنان مسایل حج مورد نیاز عموم مسلمین می باشد و به همین دلیل روحانیون و شورای استفتاء درمعرض پرسش و پاسخگویی قرار می گیرند.
حج يكي از مهمترين و شكوهمند ترين عبادتهاي اسلامي است. پيامبر گرامي خدا (ص) حج را پايه و ركن دين دانسته ، قرآن تارك آن را كافر شمرده و ابراهيم خليل (ع) از خداوند خواستار گرايش دل ها به اين خانه گرديده است .
نزديك به دو ميليون زائر خانه خدا امسال درمراسم حج حضور داشتند و ايام برگزاري اين كنگره با تمام حوادث تلخ وشيرين آن رو به پايان است . البته بديهي است پيمودن چنين مسيري نياز به معرفت دارد و مقدمه آن هم دانايي وآموختن اسرار و معارف دريا وار حج و آگاهي يافتن نسبت به مسايل اين فريضه الهي است.
درآخرين روزهاي حج امسال پاي صحبت حجت الاسلام و المسلمين محمودمحمدي يزدي عضو شوراي استفتاء بعثه مقام معظم رهبري نشستم .
شيخ محمود محمدي كه در طول عمر هفتاد وپنج ساله خود حدود چهل بار درسمت هاي مختلف به حج مشرف شده است از مصدومان حادثه دلخراش منا نيز بود . وي وقتي به چگونگي نجات خود دراين حادثه اشاره مي كند انسان بدرستي درمي يابد كه هرآنچه خداوند براي بندگانش مقرركرده است اتفاق مي افتد و از آن گريزي نيست.
حجت الاسلام والمسلمين محمود محمدي كه درميان پيكرجان باختگان اين حادثه بيهوش و گرفتار مانده بود مي گويد يك لحظه به هوش آمدن و يك اشاره كوچك پا موجب شد كه من را از ديگران جداكنند و كناري بگذارند وگرنه با بقيه جنازه ها به داخل كانتينرهاي حمل اجساد منتقل مي شدم و معلوم نبود چه سرنوشتي پيدا مي كردم .
حجت الاسلام والمسلمين محمود محمدي كه همچون روزهاي اول ورود به مدينه پرشور و با روي گشاده پذيراي زائران است و به سوالات فقهي آنان پاسخ مي دهد مي گويد باوجود گذشت بيش از هزارو چهارصد سال از حج گزاري پيامبر اسلام و دسترسي به احاديث و روايات متعدد كه ناظر بر اسرار و اعمال حچ است اما همچنان مسايل حج مورد نياز عموم مسلمين مي باشد و به همين دليل روحانيون و شوراي استفتاء درمعرض پرسش و پاسخگويي قرار مي گيرند.
وي معتقد است از نظر هر زائر سوالي كه دارد مهم است و اگر پاسخ مناسب را دريافت نكند اطمينان قلبي نيافته و مشكل براي وي درست مي شود لذا نبايد در مسايل حج دست انداز ايجاد كرد تا موجب دل نگراني حجاج عزيز شود.
عضو شوراي استفتاء بعثه مقام معظم رهبري با اشاره به اينكه در حج امسال چهار نفر از روحانيون برجسته ي آشنا به مسايل حج درخدمت زائران مدينه قبل و مدينه بعد و حتي ايام تشريق درمني بودند گفت مردم بايد تشويق شوند مسايل حج را ياد بگيرند چون آشنا نبودن به مسايل گاهي اوقات موجب مي شود زائر درظاهر از احرام خارج شود ولي دراصل همچنان دراحرام است و تازماني مسايل شرعي خود را به پايان نرساند مشكل احرام او حل نخواهد شد.
حجت الاسلام والمسلمين محمود محمدي به نقش روحانيون كاروان ها در راهنمائي زائران اشاره كرد و گفت در صورتي كه زائران در كلاس هاي آموزشي مناسك حج شركت مستمر داشته باشند و ضمن يادگيري مسايل شرعي به توصيه هاي روحانيون عمل كنند ديگردل نگراني به خود راه ندهند و دنبال تفحص نباشند چون وسواس وشك دو تيغ برنده اي است كه فكرزائر رابه خود مشغول كرده و مي تواند مايه اضطراب و دغدغه وي شود .
عضو شوراي استفتاء بعثه مقام معظم رهبري با اشاره به اينكه در مسايل حج نمي توان تفاوتي ميان مراجعات مردان وزنان قائل شد افزود زماني كه مسئله اي موجب دل مشغولي زائر مي شود فروع آن نيز به ذهن او متبادر مي گردد و اين خود عامل مراجعه و طرح سوال است.
وي اضافه كرد مراجعات زائران هم حضوري و هم تلفني است و اعضاي شوراي استفتاء علاوه برحضور مستمر در دفتر استفتائات دردو نوبت صبح وعصر در تمامي بيست و چهارساعت نيز آماده پاسخگويي به زائران عزيزند و همواره تلاش دارند بهترين شرايط فراهم شود تا در معرض پرسش و ارائه پاسخ قرار گيرند.
حجت الاسلام والمسلمين محمود محمدي كه تا خروج آخرين زائر مدينه بعد دردفتر شوراي استفتاء در هتل اثير الذهبيه محل استقرار بعثه مقام معظم رهبري آماده پاسخگويي به سوالات و مراجعات زائران است با قرائت اين روايت "اللهم ارني الاشياء كما هي" خدايا همه چيز را همانگونه كه هست به من ارائه بده ، گفتگو را به پايان برده و مي گويد امام خميني (ره) همواره اين حديث را متذكر مي شدند و چقدرخوب است انسان از خدا بخواهد كه همه چيز را در قالب درست آن دريافت و درك كند.