حجّ ریشه در تاریخ انسان دارد حجّ ریشه در تاریخ انسان دارد حجّ ریشه در تاریخ انسان دارد بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
حجّ ریشه در تاریخ انسان دارد حجّ ریشه در تاریخ انسان دارد حجّ ریشه در تاریخ انسان دارد حجّ ریشه در تاریخ انسان دارد حجّ ریشه در تاریخ انسان دارد

حجّ ریشه در تاریخ انسان دارد

مسئول پایگاه‌اطلاع‌رسانی‌حج با اشاره به این‌که حجّ ریشه در تاریخ انسان دارد، گفت: حیات جامعه اسلامی در گرو فریضه حج است؛ اگر این فریضه مهم نباشد و یا کمرنگ شود، در دین اسلام، جامعه اسلامی و تمدن پایدار اسلامی تزلزل ایجاد خواهد شد.

حجت الاسلام روزبه بركت‌رضايي، با اشاره به اهميت حج در دين اسلام گفت: حج در قرآن كريم به عنوان يك تكليف واجب بر عهده امت اسلامي نهاده شده است. تمامي انبيا از حضرت آدم، نوح، ابراهيم، سليمان و تا حضرت خاتم(ص) حج‌گزارده‌ و به دور خانه خدا به طواف پرداخته‌اند. حج و بيت‌العتيق متعلق به هيچ قوم و قبيله خاصي نيست و از همه خواسته شده است كه حداقل يك‌بار به سوي آن حركت كنند.
وي با اشاره به آيه «ولله علي الناس حج البيت من استطاع اليه سبيلا» گفت: طبق اين آيه صريح قرآن، انجام فريضه حج براي خدا بر گردن مردم است و آن قدر صريح مسئله حج را اعلام كرده كه نمي‌توان هيچ توجيهي براي ترك آن داشت و امر خداوند را ناديده انگاشت.
اين روحاني كاروان هاي حج و عمره با اشاره به روايتي از امام محمد باقر (ع) گفت: ايشان فرمودند «بني الاسلام علي خمس، الصلوة و الزكوة و الصوم و الحج و الولاية»، در اين روايت و روايات متعدد از ائمه(عليهم السلام) بر اهميت حج تأكيده شده و در كنار عبادات مهم ديگر و مخصوصا مسئله ولايت قرار گرفته است.
مسئول پايگاه اطلاع رساني حج اظهار كرد: در دو كتاب وسائل الشيعه و مستدرك الوسائل، بيش از ۹۱۵۰ حديث درباره جايگاه و احكام حج وجود دارد كه نشان‌دهنده اهميت آن در دين اسلام است.
حجت الاسلام بركت‌رضايي عنوان كرد: حيات جامعه اسلامي در گرو فريضه حج است؛ اگر اين فريضه مهم نباشد و يا كمرنگ شود، در دين اسلام، حكومت اسلامي و جامعه اسلامي تزلزل ايجاد خواهد شد. حج با هيچ عبادتي قابل مقايسه نيست و اگر برخي جايگزين‌هايي براي حج تعيين مي‌كنند نشان از كم‌اطلاعي آنها از فريضه حج است و افراد متخصص و آگاه به اهميت فريضه حج واقف هستند و به خوبي اهميت آن را به جامعه مي‌رسانند.
حجت الاسلام بركت‌رضايي در پايان گفت: برخي تصور مي‌كنند رفتن به حج تقويت كشور ميزبان است، در حالي كه رفتن به حج تقويت اسلام، دينداري و وحدت و برادري در جهان اسلام براي حل مشكلات امت اسلامي و ايجاد تمدن پايدار اسلامي است. بسياري از ائمه اطهار(ع) در زمان حاكمان جور و مستبدي مي‌زيستند كه سيطره‌ بر مكه گسترانيده بودند، اما آنان براي مصالح عالي و برتر سواره و پياده و حتي‌الامكان هرساله به سوي مكه مي‌شتافتند.




مطالب مرتبط

نظرات کاربران