جلوگیری از تجویز سلیقه‌ای پزشکان در سفرهای زیارتی

مشاور اجرایی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر گفت: پروتکل‌های درمانی حاصل از پژوهش، از تجویز خودسرانه دارو جلوگیری می‌کند.

دكتر طاهر درودي در گفت‌وگو با ايسنا، از آناليز و استخراج بيماري‌هاي شايع در عتبات خبر داد و گفت: تهيه پروتكل‌هاي درماني ويژه عتبات بر اساس پژوهش‌هاي صورت گرفته در كاهش هزينه‌ مادي و توليد علم موثر خواهد بود.
وي با اشاره به اينكه يكي از مقولات مهم در حج و سفرهاي زيارتي توجه به سلامت زوار است، عنوان كرد: پژوهش در حج و سفرهاي زيارتي كاري نو است و اين در حالي است كه حتي در كشورهاي اسلامي نيز پژوهش‌هاي سلامت‌ محور اينگونه سفرها بسيار اندك بوده و فقط برخي كشورها مانند عربستان و يا كشورهاي اروپايي و در نهايت‌ آمريكا مقالاتي در اين زمينه داشتند.
درودي در تشريح خروجي اين مقالات براي توليد علم در كشور نيز گفت: توليد علمي كه مورد تاكيد بزرگان باشد نيز از محورهاي مهم برنامه‌هاي پژوهش‌هاي آينده اين مركز است؛ به طوري‌ كه پژوهش‌هاي ما به مقالات تئوري خلاصه نشده است و از دستاوردهاي اين پژوهش‌ها در تهيه و ابلاغ پروتكل‌هاي لازم براي بيماري‌هاي شايع در حج و سفرهاي زيارتي بهره مي‌گيريم. با تدوين اين پروتكل‌ها از تجويز و درمان‌هاي سليقه‌اي پزشكان جلوگيري به عمل مي‌آيد.
مشاور اجرايي رئيس مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلال احمر درباره كاهش هزينه‌هاي درماني به واسطه نتيجه اين پژوهش‌ها نيز گفت: اجراي بهينه هر يك از اين پروتكل‌هاي درماني قطعاً هزينه‌هاي انساني در مقولات مهم درماني را كاهش خواهد داد . براي مثال اگر زائري در مدت حضور در يك سفر زيارتي 3 روز بستري نشود، مسلماً هزينه‌هاي درماني آن كاهش مي‌يابد. بنابراين تجويز منطقي دارو و همچنين موثر بودن تجويزها بر اساس پروتكل‌هاي درماني ارائه شده كه حاصل اين پژوهش‌ها است؛ مي‌تواند در صرفه‌جويي ريالي نيز تاثيرگذار باشد.


| شناسه مطلب: 68661




سلامت عتبات