بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران حج، 1380 بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران حج، 1380 بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران حج، 1380 بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران حج، 1380 بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران حج، 1380 بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران حج، 1380 بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران حج، 1380 بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران حج، 1380

بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار کارگزاران حج، 1380

بسم‌اللَّه‌الرّحمن‌الرّحیم‌ به همه حضّار محترم خوشامد عرض مى‌کنم؛ هم دوستان و عزیزانى که در مسائل مربوط به واجبِ بسیار مهمِ‌ّ حج مشغول خدمتگزارى هستند، هم دوستان و عزیزانى که دست‌اندرکار برگزارى مراسم بسیار مهم و ح

بسم‌اللَّه‌الرّحمن‌الرّحيم‌
به همه حضّار محترم خوشامد عرض مى‌كنم؛ هم دوستان و عزيزانى كه در مسائل مربوط به واجبِ بسيار مهمِ‌ّ حج مشغول خدمتگزارى هستند، هم دوستان و عزيزانى كه دست‌اندركار برگزارى مراسم بسيار مهم و حسّاس دهه مبارك فجرند، و هم به همه برادران و خواهرانى كه تشريف دارند؛ بخصوص كسانى كه تحمّل زحمت كردند و از راههاى دور به اين مجلس آمدند.
همه بخشهاى فعّاليت براى بهتر اداره شدن مسائل مردم و كشور، داراى اهميت است. هر كس در هر جايى به خدمت به نظام و كشور و مردم اشتغال دارد، بايد مباهات كند و توفيق و كمك الهى را بطلبد و به معناى حقيقى كلمه شكرگزار نعمت بزرگ الهى باشد كه امروز با برافراشته شدن پرچم اسلام، خداى متعال بر مردم اين كشور منّت گذاشته و اين نعمتها را به آنها بخشيده است. خدمت كردن به مردم، حقيقتاً نعمت بزرگى است.
مسأله حج از اين جهت يك مسأله حسّاس و مهم و باعظمت است كه كمك مى‌كند تا مردم بتوانند از اين واجب عظيم الهى به معناى حقيقى كلمه استفاده كنند. از ظرفيّت عظيمى كه حج براى مردم دارد - كه خداى متعال مى‌فرمايد: «ليشهدوا منافع لهم»(1) - آنها را برخوردار كنيد. خدمت در اين راه، حقيقتاً باارزش است. اگر حج، به‌گونه‌اى كه طبيعتِ اين واجب اقتضا مى‌كند، تحقّق پيدا كند، بسيارى از مشكلات مسلمانها حل خواهد شد. حج، حامل معنويت و وحدت و آگاهى و معرفت است. اينها براى ملتهاى اسلامى چيز كمى نيست.
امروز شما ببينيد از تفرّق دنياى اسلام و همدل نبودن دست‌اندركاران كشورهاى اسلامى، بخشى از دنياى اسلام چه مى‌كشد. امروز فلسطين با سبعانه‌ترين روشها لگدكوب مى‌شود و مردم فلسطين در سخت‌ترين روزهاى ممكن براى يك ملت، روزگار مى‌گذرانند. با همه امكاناتى كه دنياى اسلام دارد و با وجود ميل و علاقه‌اى كه بسيارى از مردم جهان اسلام براى كمك دارند، عملاً كمكى به اين قضيه نمى‌شود. اين بسيار دردناك است. با نصيحت نمى‌شود رژيم صهيونيستى را وادار كرد تا ظلم نكند. پنجاه سال است كه اين ظلم ادامه دارد و اين روزها به اوج خود رسيده است. جوانها و نوجوانها و زنها و فرزندها و خانه‌ها و خانواده‌ها در كوچه‌ها و خيابانها با تانكها و اسلحه‌هاى مرگبار روبه‌رو شوند و بى هيچ ملاحظه‌اى اين‌طور سركوب شوند؛ اينها چيز كمى است؟! آن هم نه يك روز و پنج روز و يك ماه؛ بيش از يك سال است اين وضعيت كم و بيش ادامه دارد. حج مى‌تواند دنياى اسلام را متوجّه مسؤوليت سنگين خود كند. حج مى‌تواند اين معرفت را به ملتهاى اسلامى بدهد كه حضور در صحنه و داشتن موضع قاطع در اين قضيه، با منافع خود آنها پيوستگى دارد. بعضى خيال مى‌كنند حمايت از مردم فلسطين، خارج از منافع ملى كشورهاست. اين اشتباه بسيار بزرگى است. وقتى يك ملت مسلمان به ملتهاى ديگر متّكى نباشد و از طرف آنها حمايت نشود، اين‌گونه راحت در معرض تطاول دشمن قرار مى‌گيرد. اگر دنياى اسلام متحّد بود، يك ملت اين‌طور مظلوم نمى‌شد. اين قضيه ممكن است براى ملتهاى مسلمان ديگر هم پيش بيايد؛ كمااين‌كه ديديد در مواردى براى ملتها پيش آمده است. همبستگى اسلامى، براى دشمنان جهان اسلام و دشمنان ملتهاى اين منطقه و غارتگران بين‌المللى، كار را مشكل مى‌كند و اجازه نمى‌دهد آنها طبق ميل خود، هرطور خواستند و انتخاب كردند و مصلحت ديدند، به يك كشور و ملت اسلامى تعرّض كنند. پس حمايت عمومى دنياى اسلام از ملت فلسطين، در حقيقت حمايت دنياى اسلام از يك يك كشورهاى مسلمان است؛ اين ضامن و حامل منفعت همه‌ى آنهاست؛ اين چيز كمى نيست. حج، اين معرفت و وحدت و عزم و تصميم را به آنها مى‌دهد. بنابراين مسأله حج و استفاده از همه ظرفيتهاى اين واجب عظيم الهى، براى بهبود حال مسلمين جهان و همه كشورهاى اسلامى، بسيار مهم است. هرچه بتوان در اين زمينه، كار و تلاش و خدمت كرد، باارزش است.
مسأله دهه فجر نيز همين‌طور است. بحمداللَّه آحاد مردم در طول اين بيست‌ودو سه سال، در همه سالها و در همه نواحى كشور نشان دادند و ثابت كردند كه به دهه فجر به عنوان يادبود روزهاى عظيم انقلاب دلبستگى دارند. مردم دهه فجر را قدر مى‌دانند. كسانى هم كه موجب مى‌شوند حركت و حضور و ابراز احساسات مردم، ممكن و آسان شود - كه همين ستادهاى بسيار فعّال و مفيد دهه فجر هستند - كارشان بسيار باارزش است.
دهه فجر براى كشور ما يك فرصت تاريخى بود و ملت ما را از يك حصار بسيار خطرناك خارج كرد. تا وقتى يك ملت در حصار استبدادِ يك حكومت وابسته و فاسد و ضدّ مردم و ضدّ فرهنگ و دين قرار دارد، هيچ چيز زيبا و مطلوبى كه زندگى آنها را از لحاظ مادّى و معنوى اعتلاء بخشد و پيش ببرد، نمى‌تواند در بين آنها پا بگيرد. در آن‌چنان رژيمى، همه جا، پاى بيگانه و منافع چپاولگران و اهانت به دين و فرهنگ و هويّت ملى و تضعيف كشور پيدا بود؛ و اين طبيعتِ آن رژيمهاست. انقلاب، ملت ايران را از آن حصار خارج كرد و ميدان و فرصت داد تا ملت بتواند در فضاى آزاد، با اتّكاى به خود، با قدردانى از استعدادهاى درونى خود و با به كارگيرى همه آحاد مردم در ميدانهاى عظيم كشور، خود را نشان دهد. البته نمى‌توانيم ادّعا كنيم از همه فرصتهايى كه انقلاب به ما داد، توانستيم درست استفاده كنيم؛ اما مى‌توانيم ادّعا كنيم كه انقلاب براى كشور ما يك فرصت تاريخىِ بى‌نظير به وجود آورد و اين فرصت همچنان در اختيار ملت ايران است.
دشمنان ملت ايران و هويّت ملى و پيشرفت اين كشور مى‌خواهند ملت ايران را از اين فضاى مستعدِّ بالندگى و رشد خارج كنند و باز هم استيلاى بيگانگان را بر اين كشور برگردانند. يادبود دهه فجر، خود مانع بزرگى در راه تحقق اين هدف است. سعى مى‌كنند انقلاب را از ياد مردم ببرند؛ اما دهه فجر، انقلاب را به ياد مردم مى‌آورد. سعى مى‌كنند امام را از ياد مردم ببرند؛ اما دهه فجر، تجسّم اراده و عظمت امام بزرگوار ماست.
البته شما برادران و خواهرانى كه مسؤول اين ستادها هستيد، بايد با دادن آگاهيهاى لازم و انجام فعّاليتهاى فرهنگىِ ضرورى، مردم را به بهترين وجه از دهه فجر بهره‌مند كنيد. امروز موج سياسى، فرهنگىِ دشمنان بشريّت - كه البته دشمنان اسلام و بخصوص ملتهاى مستقل هم هستند - به صورت بسيار وسيع در همه جاى دنيا گسترده شده است؛ مخصوص كشور ما هم نيست. آن ملتى مى‌تواند روى پاى خود بايستد و خود را از كمند تسلّط مراكز استكبارى نجات دهد كه بتواند در مقابل اين امواج بايستد و با آنها مقابله كند.
وقتى ملت، بيدار و هشيار و متّحد باشد و معرفت و آگاهى لازم را كسب كرده باشد؛ وقتى مسؤولان در خدمت منافع مردم باشند و خالصانه و مخلصانه و مجدّانه و پيگير، به دنبال اين باشند كه اهداف عاليه اين انقلاب و نظام را برآورده كنند و مردم را از اين هدفها برخوردار كنند؛ آن‌گاه هيچ دشمنى نمى‌تواند مقاصد شوم خود را در اين كشور پياده كند. مسؤولانى با جدّيت و صداقت مشغول خدمتگزارى هستند؛ مردم هم به معناى حقيقى كلمه در راه اسلام و انقلاب ايستاده‌اند. ايمان و استقامت و آگاهى مردم، حقيقتاً مثال‌زدنى است.
البته دستهايى هم سعى مى‌كنند نگذارند. اين‌كه ما اصرار مى‌كنيم بايد با فساد و سوء استفاده مالى و اقتصادى با جدّيت برخورد شود، به خاطر همين است؛ چون اگر دستهاى سودجو بتوانند فساد اقتصادى را در ميان مسؤولان رايج كنند، ضربه‌اى به كشور مى‌خورد كه با هيچ چيز جبران نمى‌شود. لذا عرض كرده‌ايم، باز هم تكرار مى‌كنيم: مبارزه با فساد، يك جهاد واقعى و البته كار بسيار دشوارى است. اگر اين جهاد بزرگ بخواهد موفّق شود و پيش برود - كه ان‌شاءاللَّه به فضل الهى و به پشتيبانى شما مردم، اين كار خواهد شد - يك شرط مهم و اصلى آن اين است كه همه مسؤولان كشور با يكديگر همدل و شريك باشند. البته رؤساى قوا بحمداللَّه در اين كار همكارى و همدلى مى‌كنند؛ اما در همه‌ى سطوح، مسؤولان كشور و قواى سه‌گانه بايد در اين راه با يكديگر همكارى كنند و عزم جدّى نشان دهند.
هر كدام از قوا در اين زمينه سهمى دارند و بايد نقش خود را ايفا كنند. در ميان مسؤولان - چه در دولت، چه در قوّه قضايّيه و چه در مجلس - هيچ كس نمى‌تواند نسبت به اين كار بزرگ، كه براى سرنوشت كشور و ملت و نظام اسلامى تعيين‌كننده است، خود را كنار بكشد و شانه از اين كار خالى كند. همه بايد در اين زمينه فعال باشند.
لازم است در اين خصوص هيچ تبعيضى وجود نداشته باشد. دستگاههايى كه با فساد مبارزه مى‌كنند، نبايد بگويند فساد در فلان‌جا بد است؛ اما در جاى ديگر - اگر باشد - به آن بدى نيست. فساد، فساد است؛ در هركس فساد وجود داشته باشد، بايد با او مبارزه كنند. كسانى كه با فساد مبارزه مى‌كنند، بايد قاطعانه و بدون مجامله مبارزه كنند و در حقّ فاسد و مفسد، مُرّ قانون را اعمال كنند. من به شخص يا پرونده يا موضوع خاصّى نظر ندارم. براى من اشخاص مطرح نيستند؛ اين كار بايد به نحو صحيح و قاطع انجام گيرد و دنبال شود.
كسى كه وسوسه مى‌شود وارد ميدان فساد مالى شود، بايد بداند دردسر اين كار زياد است. بفهمد مردم و مسؤولان كشور با اين قضيه برخورد مى‌كنند. اين يكى از شرايط بسيار مهم است.
از جمله مسائلى كه در اين مبارزه وسيع حتماً بايد مورد توجّه قرار گيرد، اين است كه تنها با كسى كه فساد كرده و فسادى كه تحقّق پيدا كرده است، برخورد نشود؛ مواظب باشند فساد به وجود نيايد. بنده به مسؤولان دستگاههاى اجرايى و قضايى تأكيد كرده‌ام، بگردند ببينند جاهايى كه گلوگاه فساد است، كجاست؛ آن‌جا را تحت نظارت قرار دهند و نگذارند از اوّل فسادى به وجود بيايد.
البته مواظب باشند تمايلات و احساسات و بازيهاى سياسى و خطّى و جناحى و غيره - كه دشمنان از اين‌كه اين چيزها در بين مسؤولان ما رواج پيدا كند، خوشحال مى‌شوند - به ميان نيايد؛ جلوِ حق را نگيرد و مانعِ ديدن و نظر كردن و فهميدن چشمها نشود؛ بلكه بايد بى‌نظرانه و براى خدا عمل شود. اگر اين‌طور شد، به مملكت سود خواهد رسيد.
بعضى مى‌گويند مبارزه با فاسد و مفسد موجب مى‌شود در كشور سرمايه‌گذاريهاى مالى صورت نگيرد. اين حرف، غلط و از لحاظ علمى رد شده است. كسانى كه متخصّص اين كارها هستند و دانش اين كارها را دارند، مى‌دانند و مى‌گويند اگر در يك كشور فساد وجود داشته باشد، نسبت سرمايه‌گذارى در آن كشور پايين مى‌آيد. اينها ثابت شده است. هر چه فساد بيشتر باشد، نسبت سرمايه‌گذارى كمتر مى‌شود؛ اما هر چه فساد كمتر باشد، نسبت سرمايه‌گذارى رشد پيدا مى‌كند. من خواهش مى‌كنم كسانى كه به اين مسائل آگاهند، بيايند اينها را براى افكار عمومى تشريح و بيان كنند تا عدّه‌اى نتوانند با جنجالى كردن مسائل، اين حركت عظيم را تحت‌الشّعاع قرار دهند.
من شك ندارم، كسانى كه نمى‌خواهند اين كشور به سامان اسلامى خود برسد، سعى مى‌كنند جلوِ اين حركت را بگيرند. البته مسؤولان ما خوشبختانه قاطع و عازم و جازمند؛ اما ممكن است آن افراد، گرفتارى و جنجال درست كنند. اين نكته را هم به همه ملت عزيزمان عرض كنم: مواظب و مراقب باشيد؛ مبادا با ايجاد يك جنجال در گوشه‌اى، اين حركت عظيم را تحت‌الشّعاع قرار دهند و به دست فراموشى بسپارند. اينها هوشيارى ملت عزيز ما را مى‌طلبد. البته مسؤولان هم بايد مواظب باشند و بهانه‌ها را از دست دشمنان بگيرند. اگر مشكلاتى در بعضى از قشرها وجود دارد، تا آن‌جايى كه امكانات مملكت اجازه مى‌دهد، اين مشكلات را برطرف كنند و نگذارند دشمنان بهانه به دست آورند و جلوِ حركت مبارزه با فساد را بگيرند.
در سالهاى گذشته، شعار مبارزه با فساد، مكرّر مطرح شد؛ در جلسات، به برخى مسؤولان تأكيد شد؛ در محافل عمومى، براى مردم بيان شد؛ اما با همين‌گونه جنجالها و مغلطه‌كاريها نگذاشتند پيش برود. مسؤولان عالىِ كشور به كسانى كه زندگى آنها در لجنزار فساد و رشدشان با فساد است، نبايد اجازه دهند با بهانه‌هاى گوناگون، جلوِ اين كار بزرگ را بگيرند.
در درجه اوّل، وحدت و هماهنگى و همدلى بين مسؤولان قوا مطرح است. قوّه مجريّه، قوّه قضايّيه، قوّه مقنّنه، نمايندگان محترم مجلس، وزراى محترم، قضات محترم، همه كارگزاران نظام اسلامى و كارگزاران حضرت بقيةاللَّه ارواحنافداه و در واقع خدمتگزاران اين مردمند. همه خود را خدمتگزار مردم بدانند. امروز مردم از مبارزه با فساد خرسند مى‌شوند و آن را مطالبه مى‌كنند. هر كس به مردم علاقه دارد، هر كه از زبان مردم حرف مى‌زند و براى آنها كار مى‌كند، بايد در اين مبارزه پيشقدم باشد.
البته همه دست‌اندركاران هم بايد سعى كنند كه در اين زمينه، ظلم و ناروايى به وجود نيايد. با فساد و فاسد و مفسد مبارزه كنند، نه با بى‌گناه. اين هم بايد مراقبت شود. تبعيض هم نبايد باشد - همان‌طور كه عرض كرديم - با يك چشم به افراد نگاه كنند. اگر اين‌طور شد - كه به لطف و فضل الهى ان‌شاءاللَّه همين‌طور هم هست و خواهد بود - آن‌گاه الطاف الهى شامل حال خواهد شد و خداى متعال كمك خواهد كرد تا اين حركت پيش برود و ان‌شاءاللَّه در همه بخشها مسؤولان بتوانند به وظايف خود به‌درستى عمل كنند.
از خداوند متعال مى‌خواهيم كه الطاف خود را بر اين ملت عزيز نازل كند و ان‌شاءاللَّه اين ايام - اين ماه مبارك و ماه ذى‌حجّه و دهه مبارك فجر - را روزها و ماههاى لطف و مرحمت و بركات خود براى ملت و كشور قرار دهد و قلب مقدّس حضرت ولىّ عصر را از ما راضى و خشنود و دعاى آن بزرگوار را شامل حال ما كند.
والسّلام عليكم و رحمةاللَّه و بركاته‌
 
 
 1) حج: 28
 
 




نظرات کاربران