محکومیت،اهانت کنندگان به پیامبرتوسط‌حجاج محکومیت،اهانت کنندگان به پیامبرتوسط‌حجاج محکومیت،اهانت کنندگان به پیامبرتوسط‌حجاج بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
محکومیت،اهانت کنندگان به پیامبرتوسط‌حجاج محکومیت،اهانت کنندگان به پیامبرتوسط‌حجاج محکومیت،اهانت کنندگان به پیامبرتوسط‌حجاج محکومیت،اهانت کنندگان به پیامبرتوسط‌حجاج محکومیت،اهانت کنندگان به پیامبرتوسط‌حجاج

محکومیت،اهانت کنندگان به پیامبرتوسط‌حجاج

همزمان با آغاز سفر معنوی زائران ایرانی به سرزمین وحی شماری از علما، مراجع و شخصیت‌های علمی و حوزوی در خصوص این سفر معنوی برخی توصیه‌های را به حجاج ارائه کردند که بخشی از این سخنان را برای شما مخاطبان می‌آوریم.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج وابسته به بعثه مقام معظم رهبري، حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی امام جمعه موقت تهران گفت:این اقدام موهن از سوی اهانت کنندگان به پیامبر اسلام (ص ) در واقع مسلمانان را متحدتر کرده به طوری که در روزهای اخیر شاهد برافروخته شدن شعله های خشم مسلمانان در سراسر جهان علیه این اقدام هستیم.

رییس دادگاه عالی انتظامی قضات، وجود پیامبر اسلام را امر مشترک بین تمام طوایف اسلامی خواند و ادامه داد: این اقدام دشمنان اسلام باید بهانه ای برای دشمن شناسی شود و حجاج برائتشان را با شناخت کامل انجام دهند.

خطیب موقت جمعه تهران از مسلمانان خواست که دست برادری به یکدیگر دهند و از اختلاف و تکفیر یکدیگر دست بردارند و زیر یک پرچم واحد قرار گیرند.

نظر يك مرجع تقليد درباره زائران و حج تمتع 

حضرت آیت الله حسين نوری همدانی از مراجع تقليد در فضیلت حج اظهار داشت: در عظمت و فضیلت(حج) این فریضه الهی و این عبادت بزرگ اسلامی همین اندازه کافی است که وسیله باریافتن بندگان به پیشگاه با عظمت پروردگار جهان و نزول بر در خانه ذات ذوالجلال و مهمان او گردیدن است.

حج یکی از ارکان دین مقدس اسلام و از فرایض مهم الهی است و دارای فضیلت فراوان و پاداش بسیار مهمی است و در میان عبادات اسلامی از لحاظ جامعیت جایگاه والایی دارد.

حج عبادتی است هم بدنی، هم مالی، هم جسمی، هم روانی، هم فکری و فرهنگی و هم سیاسی و اجتماعی و موجب پدید آمدن ارتباط و وحدت و الفت و هماهنگی میان همه مسلمانان روی زمین است و اذا هیچ عملی جای آن را نمی گیرد. بر ما مسلمانان لازم است به فلسفه این فریضه اسلامی توجه کنیم و در راه تامین هدف مقدس اسلام گام برداریم.

انتقال نورحج وزيارت‌اهل‌بيت‌؛بهترين‌هديه‌حجاج 

حجت‌الاسلام محمد شريفانی، با اشاره به ويژگی‌های حج و حاجی واقعی گفت: حاجی واقعی كسی است كه تحول واقعی و معنوی در وجودش اتفاق بيفتد و زندگی او را دگرگون كند. حاجی واقعی كسی است كه رو به خدا كند و از هر آنچه‌كه غير خداست روی برگرداند و در واقع مثل اين است كه لباس باطنی خويش را عوض كرده باشد و شست و شويی درون او به‌وجود آيد.

در پاسخ به اينكه مهم‌ترين مقوله‌ای كه بايد مدنظر حج گزاران باشد‌ چه چيزی است، گفت: كارگزاران حج بايد رفاه حال زائران را به وجود بياورند تا زائران از لحاظ روحی بتوانند در كمال آرامش و به‌راحتی به اعمال و مناسك حج خود بپردازند. كارگزاران حج تمامی خدماتی كه از اول ثبت نام تا تحويل دادن زائر به كشورمان و خانواده آنها همه و همه به عهده آنهاست.

حجت‌الاسلام شريفانی با اشاره به دستاوردهای حج در كشور گفت: حج دستاوردهای زيادی دارد كه از آن جمله وحدت و همدلی بين زائران كشورمان و ديگر زائران مسلمان كشورهای ديگر است كه در واقع می‌توان گفت مهم‌ترين دستاورد آن پس از تحول دل‌ها، انتقال نور حج به كشور است و زائران با كوله‌بار پرتری به كشور باز‌می‌گردند.

دوري ازكارهاي اختلاف برانگيز در سفرحج 

حجت‌الاسلام والمسلمين سعيد سليمي با اشاره به آثار و بركات سفر معنوي حج،‌ افزود: حج و عمره يك مدل زندگي به مسلمانان مي‌آموزد كه مهم‌ترين محور آن ياد خدا و معنويت است و هر جا كه اين مهم باشد آرامش و لذات معنوي وجود داشته باشد، لذا براي همين است كه زائران خانه خدا خاطرات خوشي از سفر حج دارند.

وي خاطرنشان كرد: دومين پيام سفر حج، محبت و دوستي است، زيرا هر كسي توفيق اين سفر را پيدا نمي‌كند. افرادي كه به اين سفر معنوي مشرف مي‌شوند انسان‌هايي بامحبت و خيررسان هستند، بنابراين همين آداب و معاشرت و دوستي‌ها در حج سبب شيريني و خوش بودن آن مي‌شود.

اين روحاني كاروان‌هاي زيارتي حج با بيان اين‌كه «اين سفر يك سفر سخت براي زائران است» افزود: ماديات در سفر حج در حد بسيار پاييني است لذا پيام آن اين است كه اگر انسان در حد نياز داشته باشد و دلش با ياد خدا باشد مي‌تواند خوش‌بخت‌‌ترين فرد روي زمين باشد و تجمعات و تشريفات تاثيري در خوشبختي دنيا و آخرت او نخواهد داشت.

وي تصريح كرد: زائران خانه خدا بايد از هر كار اختلاف‌برانگيز در سفر معنوي حج دوري كنند و از اين همراهي و همدلي در راه خدا و خدمت به خلق خدا استفاده كنند.

زائران ايراني سفير انقلاب در عربستان 

آيت‌الله سيدجمال‌الدين دين‌پرور، رئيس بنياد بين‌المللی نهج‌البلاغه، مسئله حج را يكی از مهمترين مسائل اسلامی عنوان كرد و گفت: اگر كسانی كه در اوج فرهنگ اسلامی قرار دارد و حتی كسانی كه با فرهنگ اسلام آشنا هستند، نسبت به فرهنگ حج دقت ‌كنند، آثار و نمايش‌هايی را از مسائل سياسی، اقتصادی، تربيتی و اجتماعی در آن می‌بينند.

وی ادامه داد: قهراً كسانی كه به حج خانه خدا مشرف می‌شوند بايد توجه كنند كه اين مناسك و اعمالی‌كه انجام می‌دهند جلوه‌هايی است كه بايد به حقيقت و عمق آن پی‌ببرند؛ طوافش، سعيش، قربانيش و ... اين‌ها نمودها و نمادهايی است كه شارع مقدس خواسته مردم توجه كنند و به عمق آن برسند. جنبه عرفانی حج بسيار مهم است، و نشان می‌دهد افرادی كه به حج مشرف می‌شوند نبايد به يك عمليات ظاهری و كلاسيك بسنده كنند بلكه بايد بر روی حج سرمايه‌گذاری كنند.

آيت الله دين پرور تصريح كرد: اين عظمتی است كه در دنيا بايد مشهود شود؛ آن هم عظمتی كه در پرتو زور نيست بلكه عظمتی است كه با حضور عاشقانه انسان‌هايی كه به آستان قرب الهی می‌رسد و خليفه‌الله می‌شود، حاصل شده است.

وی دليل بسياری از تأثير نپذيرفتن‌های مردم از حج را ندانستن اين مطلب كه به كجا می‌روند، دانست و عنوان كرد: بيشتر تأثير نپذيرفتن‌های مردم از حج به اين مسئله باز می‌گردد كه نمی‌دانند چه می‌كنند اگر انسان بداند به كجا می‌رود و واقعاً چه می‌كند به راستی متحول می‌شود.

رئيس بنياد بين‌المللی نهج‌البلاغه با تأكيد بر اهميت رفتار حجاج در اين سفر معنوی، گفت: حجاج ما اعم از زن و مرد سفير فكر و فرهنگ ما هستند و آنها هستند كه با اخلاق، رفتار و گفتارشان می‌توانند ادعا و فرهنگ ما را نشان دهند. هر ايرانی سفير انقلاب اسلامی است و نماياننده اصالت حج است.

حج، مبنا و بستر وحدت اسلامی میان مذاهب 

حجت‌الاسلام والمسلمين احمد مبلغي، ویژگی‌های بارز حج را مورد توجه قرار داد و اظهار كرد: حج در میان دیگر برنامه‌های اسلام دارای ویژگی‌هایی است که همه احکام از جمله نماز، پرهیز از محرمات و در یک معنا مباحث و امور خیر و عام المنفعه جامعه را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: در نماز نیز معرفت و یکسری آداب رمز گونه وجود دارد ولی همین احکام در حج با حضور مفاهیم عمیق، رمزها و نمادها ضریب بالاتری را می‌یابد. انتقال پیام‌های آشکار از وضعیت ظاهری به معنا و از معنا به لفظ به سرعت انجام می‌گیرد که این از ویژگی‌های بارز حج است.

اين پژوهشگر مسائل ديني دربرگیری تمام جنبه‌های اجتماعی، سیاسی، اقتصادی و فرهنگی را از دیگر ویژگی‌هاي برجسته حج عنوان کرد و افزود: اگر در راستای ترویج و توسعه وحدت اسلامی تمامی مسائل حج را تقویت و فعال کنیم به دستاوردهای بسیار بزرگی دست خواهیم یافت.

رييس پژوهشگاه مطالعات تقريبي عوامل وحدت ساز در حج را مورد توجه قرار داد و تاکید کرد: با توجه به حضور جمع کثیری از برادران اهل سنت و شیعه در این سفر، باید سعی شود تا مساله حج را امت محور کرده و چهره هم‌اجزاء بودن امت‌های اسلامی بصورت برجسته نیز به نمایش گذاشته شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به خرید سوغاتی توسط حجاج ایرانی در این سفر، عنوان کرد: خرید سوغاتی، اگر بصورت افراطی صورت بگیرد توجه به روح و مفاهیم حج را کاهش و جنبه‌های معنوی حج را تحت الشعاع قرار خواهد داد. اگر سوغات در حج بعنوان محور و شاخص پرجاذبه جایگاهی پیدا کند، به همان مقدار از محورهای اصلی و معنوی حج کاسته خواهد شد.

مسلمانان‌درحج،عزت‌ وقدرت ‌خود را نشان‌ مي‌دهند 

حجت‌الاسلام سيدمحمدرضا فقيهي  اظهار كرد: حج يك مساله سياسي، عبادي، اعتقادي و رفتاري است و هر بخش از حج را مدنظر قرار دهيم مي‌تواند تاثير خاصي روي جامعه و تمام كشورهاي اسلامي بگذارد، در حج تمام مسلمانان در يك مقطع خاص و با منافع مشترك، كنگره بين‌المللي اسلامي را تشكيل مي‌دهند.

رييس ستاد عتبات عاليات دانشگاهيان كشور با اشاره به يكي از اين موارد گفت: در مناسك حج داريم كه به آيينه نگاه نكنيد. خداوند متعال با اين امر مشكلي ندارد فقط مي‌خواهد با اين كار، خودبيني را در ما قرباني كند كه نيمي از مشكلات ما به دليل همين خودبيني است كه اگر ترك شود نيمي از مشكلات دنيا حل مي‌شود.

وي به يكي ديگر از اعمال حج اشاره كرد و گفت: قرباني كردن در منا يعني اين‌كه نفس خودمان و هر چيزي كه در اين دنيا علاقه‌مند به آن هستيم را قرباني كنيم. اگر به عمق اعمال حج وارد شويم تمام مشكلات زندگي ما حل مي‌شود.

فقيهي در پايان بيان كرد: بهترين سازمان ملل اسلامي ما، حج است كه بايد عزت مسلمانان و قدرت خود را در حج نشان دهند. افراد مختلف با زبان و مذاهب مختلف گرد هم جمع مي‌شوند ولي همگي يك وحدت رويه دارند و آن اين است كه بايد عليه كفار بجنگيم. در اين كنگره اسلامي تمامي مسلمانان خدا و پيامبر را قبول دارند و بايد اتحاد خود را در كشورهاي اسلامي افزايش دهند.


| شناسه مطلب: 639







نظرات کاربران