افراد ناشناس چاه نبوی افراد ناشناس چاه نبوی افراد ناشناس چاه نبوی بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
افراد ناشناس چاه نبوی افراد ناشناس چاه نبوی افراد ناشناس چاه نبوی افراد ناشناس چاه نبوی افراد ناشناس چاه نبوی

افراد ناشناس چاه نبوی "العهن" مدینه را تبدیل به گورستان حیوانات کردند + تصویر

یک روزنامه سعودی عکاظ از اقدام افراد ناشناس در پر کردن چاه تاریخی العهن در مدینه منوره و تبدیل آن به گورستان حیوانات خبر داد.

به گزارش گروه ترجمه پايگاه اطلاع رساني حج، روزنامه عکاظ امروز یکشنبه نوشت : طرفهای ذیربط در مدینه منوره تحقیق درباره عاملان پرشدن و تخریب چاه مشهور العهن در جنوب مدینه منوره و پر کردن آن با سنگ و خاک و تلاش برای از بین بردن هر گونه اثر از این چاه را آغاز کردند.

عکاظ نوشت : خسارتهایی به منطقه "چاه های پیامبر" وارد شده است تا جایی که این منطقه به گورستان حیوانات تبدیل شده است و تعداد زیادی اجساد حیوانات در این منطقه مشاهده شده است.

این منبع افزود : چاه العهن از جمله آثاری بود که شورای عمومی گردشگری و آثار باستانی آن را در پی تاکید حفظ آثار اسلامی مکه مکرمه و مدینه منوره ثبت کرده بود.

بر اساس این گزارش، این شورا اخیرا سیستم نظارت بر آثار باستانی در برخی از مناطق عربستان از جمله منطقه مدینه منوره را اجرا کرد.

image_2011261438549841.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، در منطقه چاه العهن که حدود 100 متر از خط اصلی منتهی به منطقه قباء قرار دارد، تعداد زیادی بقایای اجساد حیوانات به چشم می خورد که منظره زشت با بوی متعفن را به وجود آورده است.

بنابراین گزارش، افراد ناشناس اقدام به انداختن سنگهای بزرگ و خاک و همچنین لباسهای کهنه کودکان در داخل چاه کرده و آن را پر کرده اند.

چاه العهن یکی از هفت چاه نبوی در مدینه منوره است که از این چاه برای پیامبر(ص) آب آورده می شد؛ این چاه در تمام کتابهای مورخان ذکر شده است.

این دومین مورد حمله به چاه های نبوی پس از تصرف چاه غرس از سوی مالک مدرسه ای است که البته  سبب دخالت طرفهای ذیربط و خارج کردن چاه از تصرف مالک این مدرسه شد.

خاطر نشان می شود فيروزآبادي تلفّظ  "العهن" را به كسر عين و سكون ها و نون خوانده است و مدينه شناسان آن را از جمله چاه های هفتگانه مدينه دانسته اند كه پيامبر را در آنجا حضوری بوده است.

فيروزآبادی در نيمه سده هشتم هجرت، چاه "العهن" را چاهی معروف در ميان باغی از نخلستانهای عاليه دانسته كه به عقيده ديگر محقّقان، روزگاری منازل طائفه انصار "بنواميّة ابن زيد" بوده است.

مطری و ابن نجّار در اين كه چاه مزبور، برخوردار از موقعيّت تاريخي باشد، ترديد كرده اند و سمهودی اطمينانی به ارزش تاريخی آن نشان نمی دهد. وی در زمان خود، مشاهده كرده است كه مردم، به چاه العهن به عنوان چاهی كه پيامبر از آن آبی نوشيده و وضو گرفته و حضوری در كنارش داشته، تبرّك می جويند; ولی در نوشته های خود با ترديد از كنار اين موضوع گذشته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، چاه مزبور خارج از شهر مدينه قرار دارد قطر چاه حدود 3 متر و به گفته كشاورزانِ حول آن، عمقش 16 متر است.

از اسناد اوقافی مدينه چنين برمی آيد كه خاندان برزنجی، چاه و باغِ در برگيرنده اش را وقف عام کرده  اند. اكنون حدودش از جانب مغرب به بلاد ابراهيم شاكر و از شمال به بلاد ناعمه و از مشرق به بلاد نقيرة الغری و از جنوب به بلاد القطيعة مشخّص شده است.

موقعيّت تاريخی اين چاه براي مدنی ها و زائران، ناشناخته مانده است و فضلای مدينه، موقعيّت جغرافيایی آن را با تعبير "بلادالعهن" می شناسانند.

گفتنی است عربستان سعودی دارای بیش از چهار هزار اماکن ثبت شده مذهبی بوده که بسیاری از فعالان فرهنگی دولت عربستان خواهان حفظ و نگهداری میراث اسلامی در این کشور می باشند.


| شناسه مطلب: 9683







نظرات کاربران