گزارشی از نشست رئیس سازمان حج و زیارت با وزیر جهانگردی عراق گزارشی از نشست رئیس سازمان حج و زیارت با وزیر جهانگردی عراق گزارشی از نشست رئیس سازمان حج و زیارت با وزیر جهانگردی عراق بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
گزارشی از نشست رئیس سازمان حج و زیارت با وزیر جهانگردی عراق گزارشی از نشست رئیس سازمان حج و زیارت با وزیر جهانگردی عراق گزارشی از نشست رئیس سازمان حج و زیارت با وزیر جهانگردی عراق گزارشی از نشست رئیس سازمان حج و زیارت با وزیر جهانگردی عراق گزارشی از نشست رئیس سازمان حج و زیارت با وزیر جهانگردی عراق

گزارشی از نشست رئیس سازمان حج و زیارت با وزیر جهانگردی عراق

وزیر جهانگردی و آثار باستانی عراق با رییس سازمان حج و زیارت به‌منظور بررسی و بازنگری تفاهم‌نامه‌ی زیارتی ایران و عراق با هدف افزایش سطح خدمات و تأمین بیشتر امنیت زائران دیدار کرد.

وزير جهانگردي و آثار باستاني عراق با رييس سازمان حج و زيارت به‌منظور بررسي و بازنگري تفاهم‌نامه‌ي زيارتي ايران و عراق با هدف افزايش سطح خدمات و تأمين بيشتر امنيت زائران ديدار كرد.
 
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج به نقل از ايسنا، ايران و عراق هر سال تفاهم‌نامه‌اي زيارتي امضا مي‌كنند كه در آن‌ها، درباره‌ي تعداد زائران اعزامي از دو كشور، سطح خدمات و شرايط امنيتي، توافق‌هايي اعمال مي‌شود.

image_20127311012545151.jpg


اين ديدار نيز با هدف بررسي تفاهم‌نامه‌ي قبلي و همچنين رفع نقاط ضعف و تقويت نقاط قوت، در هتلي در تهران برگزار شد كه به گفته‌ي رييس سازمان حج و زيارت، مذاكرات با تشكيل كميته‌هاي مشترك تا فردا ادامه خواهد داشت و نتيجه به‌صورت قرارداد جديد امضا مي‌شود. 

سيداحمد موسوي ـ رييس سازمان حج و زيارت ـ در اين ديدار با تأكيد بر اين‌كه هدف از دعوت وزير جهانگردي عراق افزايش سطح خدمات و بيشتر شدن امنيت زائران ايراني است، افزود: اسلامي كه به دست ما رسيده، ناشي از تلاش و ايثار مسلمانان زيادي است. جا دارد از حضرت خديجه (س) كه امروز روز وفات ايشان است، ياد كنم. آن ايثارها سبب شد تا امروز اين اسلام به دست ما برسد.
 
وي ادامه داد: امروز استكبار جهاني متحد شده است كه بيش از هر زمان ديگري به اسلام ضربه بزند. اگرچه صف‌آرايي استكبار جهاني بيش از هر زمان ديگري است، ولي ضعف آن‌ها نيز بيشتر از هر زمان ديگري ديده مي‌شود.
 
رييس سازمان حج و زيارت در ادامه‌ي سخنانش بيان كرد: اميدوارم گام‌هاي خوبي براي تقويت روابط ايران و عراق در راستاي خدمات‌رساني بيشتر برداشته شود.
 
در ادامه‌ي اين نشست كه با حضور سفير عراق در ايران و همچنين هيأتي از وزارت جهانگردي و آثار باستاني اين كشور و ديگر مسؤولان سازمان حج و زيارت همراه بود، لواء عبدالصاحب سميسم ـ وزير جهانگردي و آثار باستاني عراق ـ با اشاره به روابط دولت عراق و ايران، اظهار كرد: روابط دو كشور سابقه‌ي 100 ساله دارد و روابط محكمي هم بوده است. بدون شك در اين روابط اختلاف‌هايي هم ديده مي‌شود كه تلاش مي‌كنيم در اين مذاكرات، اختلافات را بررسي و حل و فصل كنيم و به نتيجه برسيم.

image_20127311012545312.jpg

 
او بيان كرد: خيلي اميدوارم اين ديدار بسيار نتيجه‌ببخش باشد و سعي مي‌كنيم همكاري في‌مابين را توسعه دهيم. بنابراين بهتر است براي ارائه‌ي خدمات بهتر به ملت دو كشور، تعامل‌هاي لازم برقرار شود.
 
وزير جهانگردي عراق با اشاره به سفر عراقي‌ها با ايران با هدف درمان، ادامه داد: ايران يكي از مقاصد درماني عراقي‌هاست. پس بايد دو كشور توافق‌هاي خوبي داشته باشند تا اين خدمات به خوبي ارائه شود.

در ادامه‌ي اين سخنان نيز موسوي ـ رييس سازمان حج و زيارت ـ گفت: با مطلبي كه درباره‌ي تورهاي درمان و سياحتي عراقي‌ها گفته شد كاملا موافقم. همان‌طور كه مي‌دانيد روابط دو كشور رو به گسترش است و روز به روز با استحكام بيشتري مواجه مي‌شود.
 
وي ادامه داد: ما شاهد ورود بيش از يك ميليون عراقي در سال به ايران هستيم و متقابلا به همين تعداد و شايد هم بيشتر، زائر از ايران به عراق مي‌رود. اين حجم گسترده به بيش از دو ميليون نفر مي‌رسد كه اقتضا مي‌كند چين جلساتي داشته باشيم تا نقاط قوت و ضعف خود را مرور كنيم.
 
معاون وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز يادآوري كرد: زمان تفاهم‌نامه‌ي قبلي، دو كشور براساس تاريخ تعيين‌شده گذشته است و امروز بازنگري دوباره بر آن خواهيم داشت، مواردي را اضافه يا كم مي‌كنيم و كميته‌هاي كارشناسي دو كشور از بعد از ظهر امروز جلسات خود را آغاز مي‌كنند و سعي مي‌شود تا فردا به نتيجه برسيم.
 
او تأكيد كرد: هدف اين نشست و دعوت از وزير جهانگردي عراق، ارتقاي هر چه بيشتر خدمات‌رساني به زائران، تأمين امنيت بيشتر، اطلاع يافتن از آخرين وضعيت زائران عراقي و خدماتي كه بايد در اختيار آن‌ها قرار گيرد و همچنين مرور تفاهم‌نامه‌ي قبلي است.
 
وي همچنين گفت: ما سعي مي‌كنيم بستر را فراهم كنيم تا زائران از خدمات و امكانات بيشتري بهره‌مند شوند. يقينا در اين مدت، نقاط ضعف و قوتي وجود داشته است و ما دنبال رفع نقاط ضعف و تقويت نقاط قوت هستيم.
 
موسوي بيان كرد: اميدوارم با نيت صادقانه‌اي كه از وزير جهانگردي عراق سراغ دارم، گام‌هاي بيشتر و محكم‌تري نسبت به گذشته براي رفع مشكلات برداشته شود.
 
وزير جهانگردي عراق نيز تأكيد كرد: حضور ما صرفا براي ارتقاي سطح خدمات است. در تفاهم‌نامه‌ي قبلي نقاطي وجود دراد كه بايد روشن شود و ما آمده‌ايم اين نقاط را بررسي كنيم كه اگر اشكالي هست رفع شود.
 
وي ادامه داد: خدمات‌رساني و تأمين امنيت در عراق، دو موضوع مهم براي ماست، چراكه امنيت در درجه‌ي اول كار قرار دارد و ما اعتقاد داريم هر قطره خوني كه از هر زائري ريخته شود، مايه‌ي حركت ماست. بيشتر تلاش خود را بر اين متمركز مي‌كنيم كه امنيت و امكانات بهتر براي زائران فراهم شود.
 
وزير جهانگردي عراق شب گذشته همراه هيأتي به تهران وارد شد و قرار است در طول سفرش در مذاكراتي كه با مقامات حج ايران داشت، تفاهم‌نامه‌ي زيارتي جديدي را با ايران امضا كند.

 

اخبار مرتبط:

مهر: اعزام زائر با خودروی شخصی به عراق منتفی است

فارس:آمادگی برای برداشتن روادید به عتبات

پاسخ وزیر جهانگردي عراق به پرسش ایسنا

ایکنا:امنيت؛ محور مذاكرات ايران و عراق


| شناسه مطلب: 1665







نظرات کاربران