حج در کتب درسی دانش آموزی و دانشجویی گنجانده می شود

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به اهمیت و جایگاه حج در جامعه اشاره کرد و از پیگیری های این مجموعه برای نهادینه کردن و گسترش فرهنگ و معنویت حج در میان مباحث معارفی دانش آموزان و دانشجویان در آینده خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی، در برنامه تلویزیونی سیمای خانواده که ظهر روز پنجشنبه (پنجم تیرماه) از شبکه اول سیما پخش شد، به تشریح اقدامات صورت گرفته برای برگزاری حج و موضع عربستان در خصوص لغو حج پرداخت و تاکید کرد: مناسب بود که زائران کشورهای اسلامی حتی با درصد کم دراجتماع عظیم حج حضور داشته باشند.


وی از سکوت خبری وزارت حج عربستان در خصوص تعیین تکلیف حج و اعزام زائران به سرزمین وحی گلایه و اظهار کرد: وزارت حج عربستان متاسفانه در این مدت همه کشورهای اسلامی را در سکوت خبری قرار داد، درحالی که می توانست با برنامه‌ریزی و اطلاع‌رسانی به موقع و درست زائران را در هر مقطع از آخرین اقدامات مطلع سازد.


سرپرست حجاج ایرانی با بیان اینکه به دلیل شیوع ویروس کرونا در جهان، امسال امکان حضور زائران با ظرفیت کامل در حج تمتع وجود نداشت، خاطرنشان کرد: شایسته بود که عربستان از کشورهای اسلامی دعوت می کرد تا با همفکری و هم افزایی درباره وضعیت اعزام زائران به حج تمتع امسال تصمیم گیری کنند و سردرگمی وجود نداشته باشد.


وی به آمادگی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت برای اعزام زائران متناسب با هر ظرفیتی اشاره کرد و یادآور شد: از زمانی که نام نویسی زائران در بهمن ماه گذشته آغاز شد، برنامه ریزی ها  برای اعزام زائران صورت گرفت و آموزش ها هم در مناطق غیر سفید به صورت غیرحضوری در فضای مجازی شروع شد تا زائران برای عزیمت به این سفر معنوی آمادگی لازم را داشته باشند.


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به برگزاری حج تمتع امسال تنها با حضور حدود 10 هزار  نفر از اتباع سعودی و اتباع بعضی از کشورهای مقیم عربستان گفت:  گرچه به دلیل برخی محدودیت های به وجود آمده، عربستان به دنبال برگزاری حج با ظرفیت محدود است، اما مناسب بود که از زائران کشورهای مختلف اسلامی برای حضور در این اجتماع محدود هم دعوت کند.


وی ادامه داد: گرچه کرونا باعث برخی محدویت ها شده است، ولی بیشتراعمال حج در فضای باز صورت می گیرد و اگر فاصله گذاری اجتماعی دراین اجتماع حفظ می شد، امکان برگزاری حج با ظرفیت بیشتر و در زمان محدود ممکن بود.


حجت الاسلام والمسلمین نواب با بیان اینکه حدود یک میلیون و دویست هزار نفر از زائران ایرانی همچنان در صف انتظار برای اعزام به حج تمتع هستند، تصریح کرد: هر سال زائران منتظر اعلام نوبتشان و اعزام به سرزمین وحی هستند، به همین منظور ما تمامی تلاش ها را انجام می دهیم تا بتوانیم زمینه حضور زائران را در این مراسم معنوی فراهم کنیم.


وی تاکید کرد: حج یک فریضه الهی است و افراد زیادی آرزو دارند که برای یک بار در عمرشان به چنین سفر معنوی بروند.


وی با توجه به لغو اعزام زائران به حج تمتع، درباره وضعیت زائران امسال گفت: آن دسته از کسانی که قسط اول هزینه حج را پرداخت کرده اند، در صورتی که وضعیت خود را حفظ کنند سال آینده اعزام خواهند شد.


وی افزود: برای کسانی که ثبت نام کرده اند از بانک مرکزی ارز خریداری شده است، چون پول آنان باید تبدیل به ارز می شد، اما اگر کسی برای اعزام در سال آینده شرایط تشرف را ندارد و یا می خواهد انصراف دهد می تواند مراجعه کند و پول خود را پس بگیرد و نفر بعدی در نوبت با پرداخت قسط اول جایگزین می گردد و فرد منصرف در نوبت اعزام و متناسب با شرایط سال اعزام هزینه ها را پرداخت خواهد کرد.


نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت به انتخاب شعار حج اشاره کرد و به تبیین و تشریح اهداف این شعار پرداخت و تصریح کرد: هر سال برای حج شعاری اعلام و برنامه ها متناسب با این شعار تنظیم می شوند. امسال نیز شعار" حج، معنویت همبستگی و اقتدار اسلامی " انتخاب شده است.


وی درباره ترویج و تبیین فرهنگ حج در جامعه گفت: برنامه های مختلفی در این زمینه داشتیم، برگزاری همایش ها در موسم عمره و در ایام هفته حج بخشی از این برنامه ها است که هر سال انجام می شود و این برنامه ها توانسته در میان مردم و جامعه تاثیر بسیار خوبی داشته باشد. همچنین براساس رایزنی هایی که با وزارت آموزش و پرروش و نهاد رهبری در دانشگاه ها انجام گرفته است، قرار بر این است که مباحث حج در متون درسی دانش آموزان و دانشجویان گنجانده شود.


حجت الاسلام والمسلمین نواب به برنامه های هفته حج اشاره کرد و افزود: افزون بر برگزاری همایش های مجازی، نمایشگاه های متناسب با هفته حج، تبلیغات شهری و سازمانی، سخنرانی در نمازهای جمعه در مناطق سفید و اطلاع رسانی درباره اهمیت وجایگاه حج از جمله برنامه هایی است که برای این هفته پیش بینی شده است تا فرهنگ معنوی حج در جامعه گسترش بیشتری پیدا کند.


وی با اشاره به تاثیر معنوی حج گفت:  شروع حج با رعایت حقوق مردم و حقوق اجتماعی است، حتی پولی که حاجی برای هزینه حج پرداخت می کند باید پاک و از حرام بدورباشد، باید خالص خالص باشد، اگر خالص نباشد، انسان نمی تواند این پرواز معنوی و روحی را به انجام برساند. دومین ویژگی حج عبودیت است، درس عبودیت در زندگی فردی و اجتماعی مهم است. سومین ویژگی حج اطاعت و اقتداء به رهبری حضرت ابراهیم علیه السلام و ذریه پاک اوست. حاجی وقتی به حج مشرف می شود و لباس احرام می پوشد، درس یکرنگی ، وحدت و همبستگی می آموزد و خادم و مخدوم در کنار یکدیگر قرار می گیرند و یک رنگ می شوند.


 سرپرست حجاج ایرانی در پایان خطاب به زائران گفت: آنچه امسال برای حج اتفاق افتاد، از جمله مواردی است که خداوند می خواهد ما را به این شیوه نیز آزمایش کند، آنچه مهم است این که ما ارتباط خود را با حج و صاحب خانه قطع نکینم وبا توجه به فرصتی که به ما داده شده است زمینه ای در خود ایجاد کنیم و بتوانیم مقدمات این سفر را در خود بهتر فراهم نماییم. کسانی که در نوبت سفر حج هستند، مناسب است کتاب های تاریخ سرزمین وحی و ائمه را مطالعه کنند و دانش شان را افزایش دهند، همچنین  اسرار و معارف حج بسیار مهم است. زائران با بروز کردن اطلاعات خود می توانند از سفر معنوی حج بیشتر بهره ببرند.




نظرات کاربران