سیره عملی پیامبر اسلام(ص) در وحدت اسلامی

حجت ‌الاسلام و المسلمین نقدی تصریح کرد: دانشمندان، علماء و نخبگان جهان اسلام باید به مهمترین میثاق جاودان و عامل وحدت که قرآن کریم است به صورت مضاعف توجه کنند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج به نقل از خبرگزاری تقریب، حجت ‌الاسلام و المسلمین محمد نقدی مدیر سابق دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در منطقه قم در مورد بهره گیری از ظرفیت فکری و نوآوری نخبگان و اندیشمندان جهان اسلام گفت: پیامبر اسلام(ص) در این زمینه توصیه‌های لازم را در حدیث ثقلین به امت اسلام فرموده اند؛ پیروان آن حضرت باید بدون تعصب و پیش داوری مسئله وحدت و تقریب را جدی بگیرند.


وی افزود: لازم نیست نخبگان و اندیشمندان جهان اسلام در این مسئله ایده تازه و یا نوآوری خاصی داشته باشند، زیرا آنچه برای این مهم نیاز می‌باشد در توصیه‌ها و سیره عملی پیامبر اسلام(ص)  نهفته است.
مدیر مؤسسه فرهنگی ترجمان وحی افزود: قرآن یک میثاق قابل قبول برای همگان است که اگر نواندیشان، اندیشمندان و نخبگان به آن میزان که قرآن کریم امت اسلام را به نزدیکی و وحدت و همدلی دعوت کرده است، عمل کنند، بسیاری از مشکلات حل و فصل می‌شود اما متاسفانه گاهی اوقات عده‌ای به مسائل فرعی و فرقه ای رجوع می کنند و با تعصب و یک جانبه گرایی به این اوضاع نابسامان دامن می زنند.
حجت‌الاسلام نقدی تصریح کرد: خداوند متعال در آیات کلام الله مجید برای ایجاد همگرایی و همدلی نام گروهی خاص را ذکر نکرده است؛ خطابهای قرآن عام است و همه اقشار و نه قشری خاص را را مورد خطاب قرار داده است، خداوند متعال فرموده است: «یا ایها الذین آمنو» و «یا ایها الناس».
وی گفت: اگر اکنون قصوری در عملکرد علما و دانشمندان جهان اسلام وجود داشته باشد از این جهت است که از این ظرفیت بالا و پتانسیل عظیم غافل هستند به گونه ای که قرآن را به جای اینکه عامل وحدت و تقریب معرفی کنند، عامل جنگ های فرقه ای و قبیله ای قرار می دهند؛ مشکل ما عمل نکردن به دستورات خداوند و پیامبر(ص) است.
مدیر سابق منطقه قم بعثه مقام معظم رهبری خاطرنشان کرد: ترجمه های قرآن باید به گونه ای صورت گیرد که ادیان و مذاهب مختلف اسلامی اعم از اهل سنت و اهل تشیع همه آن را از خود بدانند و به گونه ای دارای جاذبه باشد که همه اظهار کنند این همان بود که ما می خواستیم.
وی اظهار کرد: دشمنان اسلام با هدف گذاری دقیق به دنبال ایجاد اختلاف و تفرقه بین امت اسلامی هستند، مسلمانان را با دلایل واهی به نزاع با یکدیگر دعوت می‌کنند و اموال و امکانات امت اسلامی را به یغما می برند؛ در این شرایط دانشمندان، علما و نخبگان جهان اسلام باید به مهمترین میثاق جاودان و عامل وحدت که قرآن کریم است به صورتی مضاعف توجه کنند و در بین امت اسلامی ایجاد همدلی و تقریب کنند.




مطالب مرتبط

نظرات کاربران