نخستین حجاج وارد مکه شدند نخستین حجاج وارد مکه شدند نخستین حجاج وارد مکه شدند بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
نخستین حجاج وارد مکه شدند نخستین حجاج وارد مکه شدند نخستین حجاج وارد مکه شدند نخستین حجاج وارد مکه شدند نخستین حجاج وارد مکه شدند

نخستین حجاج وارد مکه شدند

گروهی از افرادی که امسال مجوز حضور در مراسم حج را دریافت کردند وارد مکه شدند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، مراسم حج امسال از تاریخ ۲۹ جولای (هشتم مرداد) با رعایت سختگیرانه آیین‌نامه های بهداشتی برپا خواهد شد و تنها هزار نفر از داخل عربستان قادر خواهند بود در این مراسم شرکت کنند که از میان آنها ۷۰۰ نفر از اتباع خارجی ساکن عربستان خواهند بود.
حج امسال تحت تاثیر بحران حهانی شیوع ویروس کرونا با جمعیتی بسیار ناچیز در مقایسه با سال های گذشته برگزار میشود و اعلام شده حجاج پس از پایان مناسک حج باید وارد قرنطینه شوند.
عبدالله الخطیری، زائر اماراتی که از ابتلا به ویروس کرونا بهبود یافته، سال گذشته نیز حضور در مراسم حج را به دلیل همزمانی با مراسم عروسی اش لغو کرده بود و حالا در میان معدود زائران حج امسال است. او در این باره می‌گوید: " از کسانی که پیش از این در حج حضور یافته اند شنیدم که در سالهای گذشته با وجود جمعیت زیاد مراسم به خوبی برگزار میشد و حالا تصور کنید با شمار اندک زائران حج امسال مطمئنا تجربه فوق العاده ای خواهد بود.
خدیجه از اتباع بلغارستانی ساکن عربستان نیز می گوید: با شنیدن خبر پذیرفته شدن برای حج امسال گریه کردم چرا که انتظار آن را نداشتم و مطمئنا این تجربه ای استثنایی از همه جهات خواهد بود.
موتاز محمد که اهل سودان است و در عربستان زندگی می‌کند نیز از تمهیدات ویژه حج امسال برای تضمین سلامت و ایمنی حجاج استقبال کرد. او نیز از جمله شرکت کنندگان کم شمار در حج امسال است.
این افراد در شهر مکه مستقر شده‌اند و چند روز را برای آغاز حج در اقامتگاه‌های خود می مانند.


گفتنی است امسال اولین بار نیست که حج تمتع به صورت محدود برگزار می‌شود و در طول تاریخ ۱۴۰۰ ساله اسلام حج تمتع به دلایلی متوقف شده است، در قرن‌های ابتدایی اسلام مهم‌ترین دلیل تعطیلی حج جنگ و نا امنی بود هرچند که سیل، قحطی و خشکسالی نیز مانع برگزاری حج شده است.


برخلاف تصورات تا به امروز ۴۰ مرتبه مراسم حج کاملا تعطیل شده است، در سال ۹۳۰ میلادی حج به مدت ۱۰ سال تعطیل شد که طولانی‌ترین تعطیلی حج بوده است در آن زمان قرامطه به مکه حمله کردند و به بهانه شرک بودن حج ۳۰ هزار حاجی را کشتند.


از ۱۱۸۴ تا ۱۱۹۵ میلادی هشت بار حج به دلیل شیوع بیماری‌های کشنده تعطیل شد، از وبا، حصبه و دیستانتری تا بیماری‌های ناشناخته دلیل این تعطیلی‌ها بود و آخرین تعطیلی حج در سال ۱۹۱۸ میلادی به دلیل شیوع آنفولانزای اسپانیایی بوده است.


| شناسه مطلب: 101637




حج99 کرونا



نظرات کاربران