زندگی نامه شهید آیت الله دکتر محمد مفتح زندگی نامه شهید آیت الله دکتر محمد مفتح زندگی نامه شهید آیت الله دکتر محمد مفتح بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
زندگی نامه شهید آیت الله دکتر محمد مفتح زندگی نامه شهید آیت الله دکتر محمد مفتح زندگی نامه شهید آیت الله دکتر محمد مفتح زندگی نامه شهید آیت الله دکتر محمد مفتح زندگی نامه شهید آیت الله دکتر محمد مفتح

زندگی نامه شهید آیت الله دکتر محمد مفتح

انتشارات مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، کتاب «زندگی نامه شهید آیت الله دکتر محمد مفتح»، نوشته غلامرضا گلی زواره را به چاپ رسانده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، به مناسبت سالگرد شهادت آیت الله دکتر مفتح نماد وحدت حوزه و دانشگاه کتابی درباره ابعاد شخصیت این عالم خدمت دوست داران کتاب معرفی می شود.


تاریخ پر افتخار انقلاب اسلامی با فراز و فرودها و حوادث گوناگونی روبه رو بوده و همچون هر نهضتی نیازمند عبور از دو مرحله تأسیس و پایه ریزی و مرحله استقرار و پایداری بوده است و برای هر یک هزینه های سنگینی را پرداخت نموده و بی شک از حوادث اثرگذار و خون باری که سبب استقرار پایه های انقلاب و ریشه دواندن آموزه های آن در دل و جان مردم گردید حوادث مربوط به دهه اول انقلاب اسلامی است که در آن دشمنان کوردل و منافقان برای به زانو درآوردن رهبران نهضت و نابودی آن، دست ناپاک خود را به خون پاکان آلودند.


آنان در این راه از مردم کوچه و بازار تا رهبران تأثیرگذار را هدف ترورهای کور خود قرار دادند که یکی از شاخص ترین این رهبران شهید دکتر محمد مفتح می باشد. همو که طلایه دار وحدت میان حوزه و دانشگاه برای پیشبرد اهداف عالی اسلام بود و سالیان طولانی به این امر مهم اهتمام ورزید و سرانجام نیز در مقابل دانشکده الهیات به مقام والای شهادت نائل آمد تا هماره روز عروجش روز وحدت حوزه و دانشگاه نام گیرد و زمینه وحدت هر چه بیشتر این دو قشر تأثیرگذار را فراهم آورد.


انتشارات مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران، کتاب «زندگی نامه شهید آیت الله دکتر محمد مفتح»، نوشته غلامرضا گلی زواره را به چاپ رسانده است.


ساختار کتاب


کتاب زندگی نامه شهید آیت الله دکتر محمد مفتح، در شش فصل تدوین یافته است.


فصل اول: زندگی نامه


فصل دوم: فعالیت های علمی، آموزشی و فرهنگی


فصل سوم: کارنامه سیاسی، اجتماعی و تبلیغاتی


فصل چهارم: ویژگی های شخصیتی


فصل پنجم: گزیده ای از دیدگاه ها و سخنان


فصل ششم: با برنامه سازان


ویژگی های اثر


1.معرفی زندگی نامه مفصل آیت الله دکتر مفتح


2.معرفی شخصیت علمی و سیاسی آیت الله دکتر مفتح


3.پرداختن به کارنامه سیاسی، اجتماعی و تبلیغاتی


4.گزیده ای از دیدگاه ها و سخنان آیت الله دکتر مفتح


5.پرداختن به نقش علما در جامعه اسلامی


برشی از کتاب


در صفحه 51 و 52 این کتاب با عنوان آتش فشانی در کرمانشاه این مطالب نگاشته شده است:


حوزه علمیه کرمانشاه از آیت الله مفتح دعوت کرد که در پنجم شهریور 1345/ جمادی الاول 1385 ه . ق به این شهر بیاید و مردم را با سخنان افشاگرانه خویش آگاه سازد. او این دعوت را پذیرفت و به کرمانشاه رفت و روز بعد از ورودش، پس از نماز مغرب و عشا در مسجد آیت الله بروجردی به منبر رفت.


با آنکه وی پیش از رفتن به منبر، به شهربانی استان احضار شده بود تا تعهد دهد که درباره امور غیردینی صحبتی نکند، اعتنایی نکرد و بر فراز منبر گفت: به من دستور داده اند جز در مسائل مذهبی سخن نگویم، در صورتی که وظیفه دینی من ایجاب می کند درباره مسائل اجتماعی و امور وطنم مطالبی را بازگو کنم، اگرچه مانع سخنرانی ام شوند... دست خارجی ها ما را به سوی نابودی می کشاند. مقامات انتظامی، به جای جلوگیری از وعظ روحانیان، از فعالیت مراکز فساد جلوگیری کنند. من تا توان دارم ثابت می کنم کشورمان در چه وضعی است.


این روحانی شجاع از تهدیدهای مقامات امنیتی نهراسید و شب دهم شهریور 1345 نیز در سخنانی اظهار داشت: من با تحصیلات بانوان مخالف نیستم، ولی با اشاعه فحشا و بی بندوباری در بین آنان مخالفم.


یک شب بعد از آن هم در سخنانش گفت: متأسفانه مبلّغان ادیانِ دیگر، آزادانه در دنیا مشغول تبلیغ آیین خود هستند، ولی در ایران اگر روحانی بخواهد از مسائل مذهب خویش و دستورات اسلامی درباره مسائل اجتماعی و اخلاقی سخن بگوید، او را روانه زندان و حتی حکم اعدامش را صادر می کنند.


در شب دوازدهم شهریور نیز بر فراز منبر، با انتقاد از برخی قوانین قضایی و حقوقی رژیم پهلوی افزود: این مصوبات از قرآن کریم فاصله دارد. ما باید همان گونه که از مرزهای کشور محافظت می کنیم، از حوزه های علمیه هم دفاع کنیم.


انتشارات مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران کتاب «زندگی نامه شهید آیت الله دکتر محمد مفتح» را در قطع رقعی و 105 صفحه به چاپ رسانده است.


علاقه‌مندان می‌توانند برای خرید این کتاب به انتشارات مرکز پژوهشهای اسلامی صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به آدرس: قم، بلوار محمد امین، جنب صدا و سیمای مرکز قم، مرکز پژوهش‌های صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران مراجعه کنند.




نظرات کاربران