احکام روزه | چه کسانی نباید روزه بگیرند؟+صوت

حجت الاسلام والمسلمین وحیدپور به پرسش «کدام بیمارها می توانند روزه نگیرند؟» پاسخ گفت.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، احکام روزه و اینکه چه کسانی روزه برای آن ها واجب است و یا منع شده اند، از جمله سئوالاتی است که همیشه در ماه مبارک رمضان مطرح می‌شود در این بخش حجت الاسلام والمسلمین حسین وحیدپور از استادان حوزه علمیه قم به این سئوالات پاسخ می گوید.


یکی از گروه های معذور که عذر دارند و روزه نمی گیرند، بیماران هستند.   


رابطه بیماری و روزه چیست؟


دو نوع بیماری داریم؛ یک نوع بیماری است که هیچ ارتباطی به روزه ندارد؛ مثلا شخصی دیسک کمر یا آرتروز زانو یا سائیدگی مفصل و امثال این امراض را دارد که این افراد تقسیم بندی دارند؛


۱. ممکن است بیماری او هیچ ربطی به روزه نداشته باشد؛ چراکه در روز هرگز داروی مصرف نمی‌کند و داروهای او در شب (افطار و سحر) مصرف می‌شود، اینگونه افراد باید روزه بگیرند.


۲. ممکن است این بیمار در روز مصرف دارو داشته باشد؛ ولی اگر به پزشک خودش بگوید، آیا می توانم زمان مصرف دارو را تغییر دهم؟ اگر پزشک اجازه تغییر زمان مصرف دارو را بدهد که در این صورت باید زمان مصرف دارو را به زمان افطار و سحر تغییر دهد و روزه را بگیرد.


۳. اما همین بیمارانی که دیسک کمر دارند و امثال این مریضی‌ها، کسانی هستند که مصرف دارویشان قابل تغییر نیست و پزشک اجازه تغییر زمان دارو را نمی دهد، در این صورت، این شخص نباید روزه بگیرد.


بنابراین این دسته از بیمارانی که بیماری آنان ربطی به روزه ندارد ولی مصرف داروی آنان در روز است و غیرقابل تغییر است، روزه نگیرند و بعد از ماه رمضان اگر توانستند،در یازده ماه دیگر قضای آن را به جا بیاورند.


دسته دوم از بیماری ها، بیماری هایی است که رابطه مستقیم با روزه دارد؛ مثل بیماری های کلیه، کبد، معده، میگرن، مشکلات گوارشی، بیماری های داخلی و ...


اینجور افراد در دو صورت روزه را نمی گیرند.


۱. در صورتی که اطمینان دارند که روزه برای آنان مضر است.


۲. در صورتی که ولو یقین ندارند؛ اما نگرانی و ترس دارند که بیماری آنان بدتر شود که البته باید نگرانی عقلایی باشد؛ نه ترس شخصی بی جهت.


البته این اشخاص گاهی دارو هم مصرف نمی کنند؛ ولی روزه برای آنان ضرر دارد و می توانند روزه نگیرند.