جزئیات نحوه طبخ و ارسال غذای حجاج به هتل های مکه

مدیر آشپزخانه الافندیه مکه با بیان اینکه ۱۱۰ نفر کادر آشپزخانه با جان و دل و به صورت بی وقفه به تهیه، طبخ و توزیع غذا در موسم حج تمتع می پردازند، گفت: سعی شده است تا بهترین، با کیفیت ترین و مناسب ترین غذا برای ضیوف الرحمان طبخ شود.

به گزارش پایگاه اطلااع رسانی حج ؛ حسین صمدی مدیر آشپزخانه مرکزی الافندیه مکه مکرمه در گفت و گو با روابط عمومی سازمان حج و زیارت درباره فعالیت این آشپزخانه در حج گفت: الافندیه تنها آشپزخانه پخت غذای زائران در مکه مکرمه در حج امسال است که از بدو ورود زائران فعالیت خود را آغاز کرده است.


وی افزود: ظرفیت پخت بکار گرفته شده این آشپزخانه در حج 1401 روزانه بیش از 80 هزار پرس غذا در دو وعده ناهار و شام می باشد و اگر صبحانه گرم در برنامه غذایی باشد روزانه بیش از 120 هزار پرس غذا تحویل زائران ایرانی می شود.البته قابلیت بسیار بیش از این در طبخ غذای زائران وجود دارد.


صمدی افزود: آشپزخانه الافندیه شروع کار خود را از 20 خرداد ماه با ورود اولین گروه از زائران با روزانه  300 پرس غذا آغاز کرد و درحال حاضر بیش از 50 هزار پرس غذا روزانه طبخ می شود و تا چند روز آینده با حضور همه زائران ایرانی در مکه مکرمه روزانه بیش از 120 هزار پرس غذا برای سه وعده ایرانی طبخ خواهد شد.


مسئول آشپزخانه الافندیه در حج 1401 با بیان اینکه 110 نفر پرسنل آشپزخانه از استان های مختلف کشور از جمله خراسان، آذربایجان، تهران و قم هستند، عنوان کرد: این آَشپزخانه 24 ساعته فعال است و هر کدام از نیروها حداقل روزانه 20 ساعت مشغول فعالیت هستند.


وی با بیان اینکه در این آشپزخانه سعی شده است از بهترین آَشپزهای کشورمان با مدرک معتبر آشپزی و براساس گزینش های لازم بهره مندی صورت گیرد، گفت: آشپزخانه الافندیه از جمله بزرگترین و مجهزترین آشپزخانه ها محسوب می شود و توان پخت 100 هزار پرس غذا در هر وعده را دارد. در این آشپزخانه از فن آوری روز دنیا استفاده شده است.


صمدی با اشاره به کیفیت غذایی که برای زائران دراین آشپزخانه پخت می شود، گفت: سعی شده است از بهترین مواد اولیه موجود در کشور عربستان استفاده شود و این مواد توسط بهترین آشپزهای کشور با نظارت کامل موازین بهداشتی طبخ و تهیه و پس از قراردادن در دستگاه های گرم کن با خودروهای مخصوص حمل غذا به هتل های زائران انتقال داده شده و آماده سرو برای حجاج می شود.


مسئول آشپزخانه پخت متمرکزمکه مکرمه در حج امسال در خصوص فرآیند تهیه وعده ناهار زائران توضیح داد: فعالیت آشپزها برای تهیه وعده ناهار از ساعت یک بامداد آغاز شده و تا 9 صبح ادامه پیدا می کند و سپس غذای طبخ شده در هیترهای برقی «گرم کن ها» قرار شده و به هتل های محل اسکان زائران انتقال داده می شود و حدود ساعت 11 صبح هر روز تحویل مجموعه ها شده و ساعت 12:30 سرو می شود.


وی همچنین در خصوص فرآیند تهیه شام زائران گفت: پس از آماده سازی ناهار زائران، از ساعت 9 صبح، فرآیند تهیه شام حجاج آغاز شده و تا ساعت 4 بعد از ظهر ادامه دارد. سپس توسط خودروهای مخصوص حمل غذا به هتل های محل اسکان زائران انتقال داده می شود و از ساعت 8 شب در هتل ها سرو می شود.


صمدی در خصوص تهیه صبحانه حجاج نیز بیان داشت: تهیه صبحانه گرم از دقایق اولیه بامداد آغاز شده و تا ساعت 3 بامداد ادامه دارد و پس از آماده شدن و قرار گرفتن در هیترها توسط خودروهای حمل غذا به هتل ها انتقال داده می شود.


وی در خصوص برنامه غذایی زائران گفت: سعی شده بهترین منوی غذا برای زائران ایرانی تدوین شود . غذای زائران هر روز توسط ستاد عملیات حج نظرسنجی می شود و این موضوع به آشپرخانه ها و مسئولین عملیات انتقال داده می شود. خوشبختانه در مکه مکرمه با رضایت زائران مواجه شده ایم .


صمدی در خصوص نظارت بهداشتی بر فرآیند طبخ غذا گفت: به خانواده حجاج این اطمینان را می دهیم تمامی مراحل طبخ توسط کارشناسان محترم بهداشت کنترل می شود تا غذای کاملا بهداشتی و سالم به دست زائران برسد.


وی در خصوص تهیه غذای حجاج ایرانی در ایام تشریق بیان کرد: در روزهای نهم تا 12 ذی الحجه این آشپزخانه به صورت شبانه روزی در خدمت زائران خواهد بود و غذای سالم و با کیفیت برای زائران پخت می نماید.


صمدی در پایان حال و هوای آشپزخانه پخت متمرکز مکه مکرمه در حج 1401 را اینگونه توصیف کرد که تمامی آشپزها 24 ساعته به عشق خدمت به زائران مشغول کار هستند و تنها انتظارشان  دعای خیر زائران در همه اماکن مقدس در مکه مکرمه و مدینه منوره در این سفر معنوی است.