رئیس دانشگاه تربیت مدس در همایش «زنان، تحولات جهانی، اربعین حسینی:
فرهنگ اربعین ادامه خط ولایت است
رئیس دانشگاه تربیت مدرس در همایش بینالمللی «زنان، تحولات جهانی، اربعین حسینی» فرهنگ اربعین را ادامه خط ولایت عنوان کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، فرهاد دانشجو در این همایش که امروز با حضور حجتالاسلام سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد در سخنانی اظهار داشت: عنوان این همایش «زنان، تحولات جهانی، اربعین حسینی» سوالات متعدادی را در ذهن محققان ایجاد میکند و امیدوارم به پاسخ بسیاری از این سؤالها برسیم.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس ، زن معاصر چه فرایندی را در تحولات جهانی تجربه خواهد کرد؟ چه چالشها و فرصتهایی برای زنان ایجاد خواهد شد، نقش رسانهها در تحولات جهانی زنان چیست، با شکست مرزهای زمانی و مکانی، هویت زنان در ابعاد فردی و اجتماعی دچار چه چالشهایی خواهد شد، آیا تحولات جهانی باعث گسترش و رواج غربگرایی میشود و یا باعث بحرانهای سیاسی و فرهنگی خواهد شد، با تحولات جهانی، آیا فرهنگ استقلال خود را از دست خواهد داد و تبدیل به کالا خواهد شد و مصرفگرایی از حوزه اقتصاد به حوزه فرهنگ، بسط پیدا میکند، آیا تحولات جهانی متأثر از مدرنیته خواهد بود یا متأثر از شاخصهای معنوی همچون اربعین حسینی و واقعه کربلا خواهد بود، در تحولات جهانی، خانواده جای سرکوب زنان خواهد بود و یا با الگوبرداری از حضرت زینب(س) جای تکامل و رشد زنان خواهد بود. در آینده آیا خانواده جای مردسالاری یا زنسالاری و یا فرزندسالاری است و یا متأثر از فرهنگ عاشورایی است، رویکرد زنان به ازدواج و فرزندآوری در تحولات جهانی چگونه خواهد بود، چالشها و فرصتهای موجود درباره جایگاه و نقش زن مسلمان در عصر تحولات جهانی دستخوش چه تغییراتی خواهد شد، جهان اسلام و ارزشهای دینی و اسلامی در تحولات جهانی به ویژه در بحث توسعه و پیشرفت چه نقشی ایفا خواهد کرد؟ را ازجمله این سوالات عنوان کرد.
وی افزود: اگر برای این سؤالها پاسخ مناسبی پیدا نکنیم، غربگراها پاسخی را در ذهن جوانان ما نقش خواهند بست. این همایش به عنوان آغازگر میتواند تأثیر خوبی در این زمینه داشته باشد و در سفر اربعین میتوان با قدری تأمل، پاسخ این سؤالها را پیدا کرد.
دانشجو ادامه داد: در زیارت اربعین، هدف قیام امام حسین(ع)، هدف رسالت نبی مکرم اسلام، است که آثار فرهنگی را از تشیع به جهان مخابره میکند و این راهپیمایی یک خبر و عمل فرهنگی است و خبری را به دنیا مخابره خواهد کرد، که فرصتی برای نمایش انسجام اجتماعی و تبیین تأثیر زنان در جهان خواهد بود. این حرکت عاشورایی نشات گرفته از سفر بازماندگان واقعه کربلاست.
وی تصریح کرد: تجمع اربعین میتواند مباحث اخلاقی شیعه و نقش زنان در طبقات جهانی را به دنیا صادر کند، این کار کوچکی نیست، هم دارای بعد اجتماعی، فرهنگی و هم علمی است و ما دانشگاهیان موظف هستیم، همه ابعاد این مسئله را به صورت صحیح و عالمانه تبیین کنیم و به نسل جدید ارائه کنیم.
رئیس دانشگاه تربیت مدرس با بیان اینکه سرمایه بزرگ مکتب شیعی در ارتقاء فرهنگ جهانی مؤثر است، افزود: همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند؛ روح شیعه، روح کربلایی و عاشورایی است. اربعین پرچم سربلند حسین بن علی(ع) است و ما نخواهیم گذاشت این پرچم به زمین بیفتد. جان، روح، جسم و مالمان را فدای اسلام و راه حسین(ع) و جمهوری اسلامی خواهیم کرد. این فرهنگ ادامه خط ولایت است.
تشکیل موکبهای اندیشهورز
مینو اصلانی، رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی بانوان ستاد اربعین دیگر سخنران این همایش بود که اظهار داشت: رسالت زینبی ما این است که مسیر، زیباییها و پیام اربعین را روایت کنیم و تمام تلاشها مبتنی بر این بوده است که با شبکهسازی از بانوان فرهیخته از اقصی نقاط دنیا بتوانیم فرهنگ عاشورا و اربعین را نسل به نسل منتقل کنیم.
وی افزود: رویکرد کمیته فرهنگی بانوان در ستاد اربعین، تشکیل موکبهای اندیشهورز است تا بتوانیم با زنان فرهیخته جهان اسلام به گفتوگو بنشینیم و با هم مباحثه کرده و جایگاه واقعی زنان را به دنیا معرفی کنیم.
وی ادامه داد: امروز، دنیا تشنه معرفی الگویی است که بتواند از بحران زن عبور کند. زن نه شرقی، نه غربی، زنی است که الگویی برای برونرفت از بحران زنان است . ما نه قائل به زن شرقی گوشهنشین هستیم و نه زن غربی، که نگاه ابزاری به او وجود دارد، بلکه الگوی سومی این ظرفیت را دارد که تمدنساز، تاریخساز و اثرگذار باشد و در پیشانی تحولات جهانی نقشآفرینی کند و نقش مادرانه را در قالب احساسات و عواطف زنانه به دنیا بشناساند و مادر و زن بودن را افتخار بداند و این هویت الهی را پاس بدارد.
ادامه این همایش به ارائه پنج مقاله اختصاص داشت و سپس از ۲۳ مقاله منتخب با اهدای لوح و جوایزی تجلیل و قدردانی شد.