توصیه های وحدت آفرین امام خمینی (ره) به زائران
امام خمینی(ره) برای حفظ وحدت در طول مراسم حج توصیه هایی ارائه فرمودند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، مراسم حج را بدون شک باید بزرگترین اجتماع مسلمانان از ملیتها، قومیت ها و نژادهای مختلف دانست.
در این مراسم عظیم، مسلمانان یکدل و یکصدا برگرد کعبه اجتماع می کنند و به طواف آن خانه پاک الهی و سرمنشا خیرات و برکات می پردازند و پس از پیرایش دلها از زنگارهای نقش بسته بر آن در طول روزگاران، آنگاه در یک حرکت باشکوه و هماهنگ، شیطان را نشانه می روند و همچون ابراهیم خلیل، آن پلید افسونگر را از خود دور می سازند تا مبادا به وسوسه گری بپردازد و پیمودن راه حق و حقیقت را بر پیروان آیین الهی اسلام صعب و ناممکن بنمایند.
حضور یکدل و یکرنگ مسلمانان در این گردهمایی بزرگ الهی و سیاسی بی تردید از یکسو رضایت رب متعال را درپی خواهد داشت و از دیگر سو دشمنان و بدخواهان اسلام را درگردابی از رعب و ناامیدی فرو خواهد برد. لذا از این فرصت، باید به بهترین وجه استفاده کرد و اخوت و همکاری اسلامی را در جهان به نمایش گذارد. لازمه چنین امری، مراقبت از کردارها و رفتارها به ویژه در طول کنگره عزیز حج است. اینک که هدفی والا در پیش رویمان قرار دارد، باید از هرگونه عملی که خدشه بر لوازم تحقق این هدف که همانا وحدت مسلمین است جلوگیری به عمل آید.
امام خمینی(ره) به عنوان بنیانگذار بزرگترین حرکت و انقلاب رهائی بخش مسلمانان و مظلومان جهان، با ژرف نگری تحسین برانگیزی، همواره بر ندای وحدت میان مسلمانان تاکید داشت و علی الخصوص برای حفظ این وحدت در طول مراسم حج توصیه هایی ارائه فرمودند. خلاصه ای از این توصیه ها در زیر می آید که یقینا آنها را می توان بهترین دستورالعمل برای زائران ایرانی برشمرد.
1.اگر اول ماه ذی حجه نزد علما اهل سنت ثابت شد و حکم کردند به اول ماه باید حجاج شیعه از آنها تبعیت کنند و روزی را که سایر مسلمین به عرفات می روند، آنها نیز بروند و حج آنها صحیح است.
2.خارج شدن از مسجدالحرام یا مسجد مدینه بهنگام شروع نماز جماعت جایز نیست و بر شیعیان واجب است که با آنان نماز به جماعت بخوانند.
3.لازم است برادران ایرانی و شیعیان سایر کشورها از اعمال جاهلانه که موجب تفرق صفوف مسلمین است احتراز کنند و لازم است در جماعات اهل سنت حاضر شوند و از انعقاد و تشکیل نماز جماعات در منازل و گذاشتن بلندگوهای مخالف رویه اجتناب نمایند.
4.برای شرکت در جماعت اهل سنت نمازش صحیح است و اعاده ندارد.
5.در مسجدالحرام و مسجد رسول الله مهر گذاشتن و سجده بر آن حرام است و نماز اشکال پیدا می کند.
6.اگر فرضا هم کسانی باشند که برای بعضی کارها بخواهند اختلاف بیندازند شماها با عقل و تدبیر آرامش را حفظ کنید نگذارید خدای نخواسته اختلاف پیدا بشود.
حضرت امیر سلام الله علیه، ابوالائمه اول شخص اسلام بعد از رسول الله در طول مدت عمرشان زجرها دیدند و در آن مدتی که اختلاف بین دستجات بود، ایشان آرامش را حفظ کردند برای اینکه اسلام محتاج به آرامش بود.
حضرت رضا سلام الله علیه درآن ابتلاآتی که داشت و در آن مصیبت های معنوی که بر ایشان وارد می شد، بدون اینکه اختلافی ایجاد کند، با آرامش راه خود را پیش می برد و مقید بود که آرامش ملت را حفظ کند.
ما همه باید اختلافات خود را عقلا حل کنیم و نگذاریم منجر به سروصدا و اختلاف اندازی شود. فرضا اگر کسانی بخواهند تحریک عواطف کنند، تکلیف ما اینست که در مقابل آنها آرامش را حفظ نموده سکوت کنیم.