حجت‌الاسلام والمسلمین نواب: 
سیره و اخلاق رضوی مصداق ارزشمند سبک زندگی اسلامی است

نماینده ولی فقیه در امور حج زیارت ضمن تبیین ویژگی ها و آموزه های سیره امام رضا(ع) گفت: سیره و اخلاق رضوی مصداقی ارزشمند برای سبک زندگی اسلامی است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی حج، به مناسبت ولادت امام علی بن موسی الرضا(ع)، عصر امروز، 30 اردیبهشت ماه مراسمی با حضور حجت الاسلام والمسلمین نواب، نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی و آقای سیدعباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت و جمعی از زائران مسجدالنبی(ص) در هتل «منازل الحسن» مدینه منوره برگزار شد.
این مراسم با تلاوت آیاتی از سوره مبارکه «انسان» از سوی «امیرحسین انواری»، قاری ممتاز کشورمان آغاز شد.
حجت الاسلام والمسلمین نواب در ابتدای سخنان خود ضمن آروزی سلامتی برای رئیس جمهور و هیئت همراه گفت: انبیای الهی هر کدام جایگاهی داشته اند، اما برخی انبیا بر برخی دیگر فضیلت داشتند و در همین راستا، حضرت ابراهیم(ع) امام همه پیامبران و پیشوای تمامی ادیان ابراهیمی است و ایشان ظرفیت فوق العاده ای داشتند.

وی گفت: خداوند متعال خطاب به نبی مکرم اسلام که راز خلقت هستی است، در آیه 123 سوره نحل می فرماید: «ثُمَّ أَوْحَیْنَا إِلَیْکَ أَنِ اتَّبِعْ مِلَّةَ إِبْرَاهِیمَ حَنِیفًا: سپس به تو وحى کردیم که از آیین ابراهیم حق‏گراى پیروى کن»، بنابراین پیامبر(ص) را مأمور می کند که از حضرت ابراهیم(ع) پیروی کند، بنابراین احادیث زیادی وجود دارد که باید از مرام و منش ابراهیم خلیل الله درس بگیریم و پیروی کنیم.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به این که بنیانگذار حج، حضرت ابراهیم(ع) است، گفت: ابراهیم خلیل الله از خداوند متعال خواست که مناسک را به او یاد دهد و ایشان با همتی که داشت دیوار خانه خدا را بالا برد.
وی افزود: عبدالله بن عباس نقل کرده که حضرت ابراهیم(ع) نخستین کسی بود که از میهمان پذیرایی کرده و آداب میهمانی دادن را یاد داده است. ابراهیم خلیل الله همچنین، نخستین کسی بود که با شمشیر مبارزه کرد وحضرت لوط را که در دست رومیان اسیر بود، آزاد کرد. ایشان پیامبری وظیفه شناس بود که مناسک را با الهام الهی به پا کرد و نخستین کسی بود که در راه خدا قربانی کرد. حضرت ابراهیم(ع) همچنین در راه خدا و به خاطر دین مهاجرت کرد و نخستین کسی بود که خداوند مردگان را به خاطر او زنده کرد و او مؤسس امت اسلامی است.



حجت الاسلام والمسلمین نواب در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به این که امام رضا(ع) به جز چند سال آخر عمر مبارکشان در مدینه منوره زندگی می کردند، گفت: این امام همام اکنون به کانون محبت و عشق ایرانی ها تبدیل شده است.
وی در ادامه با اشاره به این که سیره امام رضا(ع) مصداق سبک زندگی اسلامی است، به تبیین ویژگی ها و اخلاق رضوی پرداخت و گفت: آنچنان که در کتاب های «عیون اخبار الرضا» و «فقه الرضا» آمده، امام رضا(ع) ویژگی های ارزشمندی داشتند به طوری که هرگز دلخوری ایجاد نمی کردند و وسط حرف کسی نمی پریدند و پایش را جلو کسی دراز نمی کرد و ایشان هرگز تکیه نمی داد و به غلامان و خدمتگذران دشنام نمی داد و آب دهان خود را بیرون نمی انداخت و تلاش می کرد که همیشه با دیگران غذا بخورد.

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در پایان اهمیت سبک زندگی اسلامی را یادآور شد و با اشاره به روایت «کَمالُ الدّینِ وَلایَتُنا وَالبَراءَةُ مِن عَدُوِّنا: کمال دین در ولایت ما و بیزارى جستن از دشمن ماست» اشاره کرد و گفت: حج 140، حج برائت و وحدت است و مسلمانان باید از شیطان و دشمنان امت اسلام بیزاری بجویند.
در پایان این مراسم، حاج حسین هوشیار، از مداحان و ذاکران اهل بیت(ع) به مناسبت ولادت امام رضا(ع) مدیحه سرایی کرد و حاضران در این مراسم برای سلامتی رئیس جمهور و هیئت همراه دعا کردند.