تقدیر سرپرست حجاج ایرانی از پزشکان و کادر درمان داوطلب+فیلم
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدار با پزشکان و کادر درمان داوطلب در حج 1403 گفت: شما عزیزان، نعمت خداوند را به بهترین شکل ممکن قدر دانستید و ثواب حضور شما در مطب برای ویزیت حجاج بیشتر از طواف و زیارت زائران است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت در دیدار با پزشکان داوطلب و کادر درمان حج 1403 در مکه در سخنانی حضور در سرزمین وحی را یک فرصت ارزنده برای زائر جهت زیارت و راز و نیاز به درگاه الهی دانست و گفت: کاری که شما در این ایام انجام دادید فوقالعاده و ثوابش از حجتان بیشتر است. شما توانستید هم زائر خانه خدا باشید و هم به عنوان خادم ضیوف الرحمان، امید آفرینی کنید و زائرانی بد حال را مداوا و احیا کنید.
وی این حرکت و فعالیت را دلی، جهادی و ایثارگرانه توصیف کرد و اظهار داشت: خداوند لطف خود را شامل شما کرده و شما هم زکات علم خود را به عنوان پزشک، با خدمت به زائران خانه خدا پرداختید. شما عزیزان نعمتی را که خداوند به شما داده است به بهترین شکل ممکن قدر دانستید و ثواب حضور شما در مطب برای ویزیت زائران بیشتر از طواف و زیارت زائران است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت با اشاره به سخنان ائمه معصومین (ع) در خصوص خدمت رسانی به زائر افزود: بر اساس فرمایش معصومین، چنانچه کسی از علمش در راه خدمت به انسانها استفاده نکند خدا توفیق عمل را از او میگیرد. با توجه به این نکات اگر از روی تدین یا از روی انسان دوستی کاری انجام داده باشید ثواب آن نزد خدا بیشتر است.
وی اضافه کرد: خدا را شکر کنید که زمینه این سفر را برای شما فراهم کرده تا به سرزمین وحی بیاییدچراکه بیش از ۲۰۰ نفر از زائران سفر خود را لغو کردند و نتوانستند بیایند.
سرپرست حجاج ایرانی با تأکید بر اینکه ما در کشوری هستیم که شرایط و ضوابط خاص خود را دارد، تصریح کرد: تمام صحبتهایی که پیرامون کم و کاستیها می شود درخواست ما از مسئولان کشور میزبان نیز بوده است و برای آن طرح هم ارائه کردهایم ولی آنان نمی-پذیرند وخودشان هم کاری انجام نمیدهند.
حجت الاسلام والمسلمین نواب با اشاره به اینکه انجام درست احکام و حج بر اساس فتوای مرجع زائران، اولویت اصلی ما است، درباره ضرورت حضور روحانیون در کاروانها خاطرنشان کرد: تمامی روحانیون کاروان ها باید چند سفره عمره آمده باشند و پس از آن به عنوان معین در کاروان حضور داشته باشند و سپس روحانی کاروان بشوند چرا که انجام درست حج برای زائرانی که حدود دو دهه از زمان ثبت نام تا اعزام در نوبت بودهاند یک ضرورت است و شرط روحانیون برای حضور در حج تمتع نیز احراز توانایی های علمی، جسمی ، روحی و روانی آنان است که در کشورهای دیگر ما شاهد چنین مواردی نیستیم.
بنابراین گزارش در بخش پایانی این دیدار، شماری از پزشکان و کادر درمان نظرات و پیشنهادهای خود را پیرامون نحوه بهتر ارائه خدمات به حجاج ارائه کردند.
دکتر سید علی مرعشی رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال و احمر نیز در این دیدار در سخنانی اظهار داشت: جمع حاضر زائرین دارای مدارک کادر درمان همچون پزشکان، دندانپزشکان، فیزیوتراپها و پرستاران هستند که به عنوان زائر در حج ۱۴۰۳ حضور دارند.
وی ادامه داد: سال گذشته برای نخستین مرتبه از ظرفیت کادر درمان داوطلب در حج استفاده شد، اما زمان کوتاهی در خدمت آنها بودیم و اکنون با توجه به تجربه پیشین متوجه شدیم که حدود ۴۵۹ نفر از زائران خانه خدا از کادر درمان هستند. با برخی از آنها ارتباط برقرار کردیم و امسال پس از انجام امور قانونی از ظرفیت ۱۱۳ نفر از این عزیزان در حوزه های پزشکی و درمانی و بهداشتی بهرهمند شدیم.
مرعشی در مورد نحوه حضور پزشکان و کادر درمان داوطلب در بین زائران و مراکز درمانی یادآور شد که این عزیزان بر اساس فرصتی که داشتند به زائران بیت الله الحرام خدمات متفاوتی ارائه دادند. بیش از ۷۰۰ ساعت کار این عزیزان در سامانه ثبت شده و برخی هم به دلایل مشکلات فنی ثبت نشده است. خدماتی که عزیزان ارائه کردند بسیار زیاد است و آموزش گروهی، مشاوره روانشناسی، رادیولوژیست، فیزیوتراپ، دندانپزشک، پرستاری، گچگیری، آتل، پانسمان؛ کنترل علائم حیاتی، سرم درمانی و تزریقات برخی از خدماتی هستند که توسط این عزیزان انجام شده است.
رئیس مرکز پزشکی حج و زیارت حضور فیزیکی پزشکان و کادر درمان داوطلب را در ایام تشریق خوب عنوان کرد و افزود: خدماتی که این عزیزان به زائران ارائه کردهاند بسیار مؤثر بود و اطمینان خاطری برای ضیوف الرحمن ایجاد کرد.
وی افزود: در سالهای آتی از ابتدا برنامههای آموزشی و پژوهشی را در ایران دنبال خواهیم کرد تا با ساماندهی بهتری از وجود این عزیزان در حج بهرهمند شویم.
در پایان پیرحسین کولیوند رئیس جمعیت هلال احمر کشورمان ضمن تشکر از خدمتی که پزشکان و کادر درمان داوطلب انجام داده-اند، توضیح داد: سفر حج احیای صفات الهی را در خود دارد و یکی از آن صفات، مددکاری است. زائران در سرزمین وحی رنگ و بوی ائمه (ع) را میگیرند. پیامبران و ائمه ما هم علاوه بر اینکه مبلغ دینی بودند، مددکار هم بودهاند.
وی افزود: در رشته ما نجات جان، کاهش آلام و کمک به دردمندان ضرورت دارد ودر روایتها نیر آمده است آن کس که نفعش بیشتر به مردم میرسد به خدا نزدیکتر است. شما تعدادی از زائران خدا را احیا کردید و همین که مرجع حاجات بندگان خدا شدهاید شادیآور است. اگر چه امسال به چند دلیل سال سختی بود و محدودیتهای از سوی کشور میزبان داشتیم ولی عملکرد تمام کادر درمان مثبت بود.
کولیوند اعلام کرد که ذات کار جمعیت هلال احمر، داوطلبی است و در همین راستا در زمینه انجام کار داوطلبانه توسط پزشکان و کادر درمان پنجاه درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشتیم. تمام افراد داوطلب عاشقانه و با دقت و حساسیت بالا به بیماران رسیدگی کردند. به ندرت زائری دیدم که از کادر پزشکی انتقاد داشته باشند و حتی درخواست میکردند که دست کادر پزشکی ما را ببوسند.
وی گفت: تلاش میکنیم از خدمات دوستان در اربعین هم استفاده کنیم و سال آینده هم به عنوان کادر اصلی بیمارستان در کنار ما باشند.