مسئول واحد تغذیه و تدارکات
بیشترین میزان طبخ غذای موسم حج برای زائران ایرانی

مسئول واحد تغذیه و تدارکات حج 1403 اعلام کرد: هیچ کشوری به اندازه ایران در موسم حج چنین حجم بالایی از طبخ و توزیع غذا ندارد زیرا ما در روزهای مختلف نسبت به طبخ سه وعده غذای گرم و متنوع متناسب با ذائقه ایرانی ها مبادرت می کنیم.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، آقای «اصغر حاجی زاده» مسئول واحد تغذیه و تدارکات در عملیات حج تمتع 1403 با اشاره به زحمات شبانه روزی همه دست اندرکاران در واحد تغذیه و تدارکات افزود: روند بسیار گسترده ای را به جهت برنامه ریزی، تهیه اقلام، تدارکات، طبخ و توزیع غذا در حج شاهد هستیم که این چرخه در نهایت منتج به رضایتمندی زایران ما می شود.
وی توضیح داد: در برنامه غذایی زائران ایرانی به همه موضوعات اعم از شرایط آب و هوایی، ذائقه ملی ، کالری مورد نیاز آنان و دیگر موضوعات توجه می شود و حداقل شش ماه پیش از موسم حج تمتع تمام بررسی ها و آسیب شناسی در این زمینه صورت می گیرد.
مسئول تغذیه و تدارکات در موسم حج تمتع 1403 درباره برخی تفاوت های صورت گرفته در غذای زایران نسبت به سال های گذشته گفت: امسال میزان صبحانه گرم برای زایران کشورمان افزایش یافت، تا حدودی به تنوع غذاها اضافه کردیم و تنوع در دورچین های غذا نیز صورت گرفت.
وی با بیان اینکه در سنوات قبل نیز دست اندرکاران تلاش های زیادی در خصوص تغذیه و تدارکات انجام دادند، افزود: ما امسال سعی کردیم تا اقدامات مناسب و مهمی که در سنوات گذشته صورت گرفته بود را دنبال کنیم و به ارتقای خدمات تغذیه و تدارکات بپردازیم.
حاجی زاده گفت: در آشپزخانه های ما در مدینه منوره جمعا 36 آشپز و در مکه مکرمه 194 نفر آشپز در کنار سایر دست اندرکاران در آشپزخانه های پخت متمرکز غذا خدمت رسانی می کنند.
وی در باره خدمات تغذیه و تدارکات توسط سازمان حج و زیارت کشورمان و قیاس آن با دیگر کشورها گفت: غذای زایران ایرانی در مکه در دو آشپزخانه و در مدینه منوره در دو آشپزخانه به صورت متمرکز، توسط آشپزهای ایرانی و مطابق تمامی استانداردهای بهداشتی و با مرغوبترین کالاها و اقلام خوراکی طبخ و سپس با هیترهای برقی برای سرو ، به هتل ها منتقل می شود که تمامی این چرخه از ابتدا تا انتها بنابر برنامه ریزیها، دستورالعمل ها و مطابق شرایط بهداشتی انجام می گیرد .
مسئول واحد تغذیه و تدارکات حج 1403 افزود: هیچ کشور دیگری با چنین حجمی طبخ و توزیع را ندارد چرا که ما در روزهای مختلف به طبخ سه وعده غذای گرم مبادرت می کنیم و با توجه به تنوع غذایی مردم کشورمان و همچنین برنامه ریزی های صورت گرفته، کار بسیار بزرگی در حال انجام است.
حاجی زاده تصریح کرد: به عنوان نمونه، برخی کشورهای حاضر در موسم فقط دو وعده غذای گرم ارایه می دهند یا بسیاری کشورها غذا را خریداری می کنند و در این حجم پخت و پز صورت نمی گیرد و طبیعتا نظارت و روند بهداشتی نیز روی تغذیه آنها به مانند تغذیه و تدارکات کشورمان وجود ندارد.
وی تاکید کرد: بحمدالله از نیروهای توانمند که عاشقانه و خالصانه به تلاش می پردازند برخوردار هستیم.
مسئول واحد تغذیه و تدارکات حج افزود: در خصوص بهداشت نیز با لطف و عنایت الهی کارها به خوبی پیش رفته و تاکنون مشکلی به این لحاظ نداشته ایم.
حاجی زاده درباره مواد تدارکاتی توضیح داد: اقلامی همانند برنج ، گوشت، مرغ ، میوه جات ، صیفی جات ، نان ، لبنیات ، نوشیدنی ها و آب در عربستان و مطابق برنامه ریزی ها با رعایت استاندارد کیفی مناسب تهیه می شود.
وی افزود: اولویت سازمان حج و زیارت، تامین اقلام با کیفیت برتر و مناسب است و سعی کرده ایم اقلامی که برای طبخ غذا مصرف می شود را از مرغوبترین ها تهیه نماییم.
حاجی زاده درباره نان مصرفی زایران نیز گفت: 5 نوع نان در هتل ها توزیع می شود که شامل نان لواش ، سامولی ، لبنانی، تست و همبرگری می باشد که بالاترین تنوع نان و بیشترین رضایتمندی را در این رابطه شاهد هستیم.
مسئول واحد تغذیه و تدارکات در حج تمتع 1403 درخصوص کادر آشپزخانه های الافندیه ، ابوسرحد مکه و اقلیمیه و خمری مدینه گفت: نیروهایی که برای موسم حج تمتع انتخاب می شوند از چرخه مصاحبه تخصصی و پزشکی می گذرند و باید دارای کارت بهداشت باشند که پس از موفقیت در ابعاد مختلف می بایست توسط مدیر آشپزخانه هم مورد سنجش قرار بگیرند. در این فرایند انتخاب، بهترین و توانمندترین افراد که خالصانه و عاشقانه به زایران خدمت کنند، برگزیده خواهند شد.
وی درخصوص توانایی طبخ در آشپزخانه ها نیز گفت: با توجه به شرایط آشپزخانه ها و همچنین تعداد نیرو و ظرفیت های موجود آشپزخانه الافندیه مکه در موسم حج امسال توان طبخ 56 هزار پرس غذا در هر وعده را داشته است که این روند برای آشپزخانه ابوسرحد به 30 هزار پرس در هر وعده رسید و آشپزخانه های مدینه منوره نیز هرکدام در هر وعده 6500 پرس غذا را طبخ کرده اند که از تمامی دست اندرکاران تشکر می کنیم.
امسال 87 هزار و 650 زائر ایرانی در مناسک حج تمتع شرکت کردند که پس از انجام آن، روند بازگشت آنها از اول تیر آغاز شده و تا بیست و چهارم تیر ادامه دارد.