حجت‌الاسلام نجفی روحانی تأکید کرد،

شرح درس‌های تاریخی جنگ احد برای زائران مدینه

حجت‌الاسلام نجفی روحانی با اشاره به تلاش دشمنان برای بزرگ‌نمایی مشکلات گفت: روحانیون باید از فرصت حضور در سرزمین وحی استفاده کرده و عبرت‌های تاریخی را بازگو کنند تا نسل امروز با چشم باز از گذشته درس بگیرد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی حج، جلسه هم‌اندیشی دفتر نمایندگی بعثه در مدینه با روحانیون کاروان‌های عمره یکشنبه (17 فروردین) در هتل سبال برگزار شد. در این جلسات هم‌اندیشی عمده مباحث ناظر به مسائل فقهی زائران و مناسک عمره، برنامه‌های فرهنگی هتل‌ها و برخی تذکرات مرتبط با کشور میزبان مطرح می‌شود.


حجت‌الاسلام والمسلمین نجفی روحانی، مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مدینه با اشاره اینکه جنگ اُحد یکی از مهم‌ترین رخدادهای تاریخ اسلام است که خداوند در قرآن کریم، در حدود ۵۰ آیه به آن پرداخته است، اظهار داشت: این جنگ نه‌تنها صحنه‌ای از رشادت ها و فداکاری های مسلمانان صدر اسلام بود، بلکه سراسر آن سرشار از عبرت‌هایی است که می‌تواند راهنمای نسل‌های آینده، به‌ویژه ما در زمان حاضر باشد.
وی افزود: نخستین و مهم‌ترین درس این جنگ، لزوم تبعیت مطلق از ولایت و رهبری الهی است. در حالی که مسلمانان در جنگ بدر با وجود کمبود نیرو پیروز شدند، در احد به‌دلیل نافرمانی از فرمان پیامبر اکرم(ص) و ترک پست‌های کلیدی برای دستیابی به غنیمت، دچار شکست شدند. این ماجرا نشان می‌دهد که بی‌توجهی به فرمان رهبری الهی، حتی در اوج پیروزی، می‌تواند زمینه‌ساز شکست و آسیب‌های بزرگ شود.



وی با تأکید بر اینکه برای تداوم انقلاب اسلامی و حفظ عزت و استقلال، باید از تاریخ درس بگیریم و از تکرار خطاهای گذشته جلوگیری کنیم، گفت: هرگاه مسلمانان دل به دنیا و منافع شخصی ببندند، مانند برخی سپاهیان اُحد، جان امت را به خطر می‌اندازند. بنابراین، دل‌بستگی به دنیا و فریب دنیاطلبان یکی دیگر از خطرات بزرگی است که هم در آن زمان و هم امروز می‌تواند یک جامعه را از مسیر حق دور سازد.


وی با اشاره به ایثار و رشادت بی‌نظیر حضرت علی(ع) در جنگ احد بیان کرد: آن حضرت با شجاعت بی‌مانند، پرچم‌داران دشمن را یکی پس از دیگری از پای درآورد و بارها جان پیامبر را نجات داد، به‌گونه‌ای که ندای آسمانی «لا سیف إلا ذوالفقار و لا فتی إلا علی» در میدان پیچید. این فداکاری‌ها الگویی برای ماست تا در دفاع از حق و ولایت، همواره آماده جان‌فشانی باشیم.
وی خاطرنشان کرد: دشمنان اسلام در این جنگ، با شایعه‌سازی و نشر اخبار دروغ مانند خبر شهادت پیامبر(ص)، سعی در ایجاد ترس، اضطراب و پراکندگی در جبهه مسلمانان داشتند. این همان شیوه‌ای است که امروز نیز دشمن با ایجاد شبهه، بزرگ‌نمایی مشکلات و کوچک‌نمایی دستاوردها، تلاش دارد جوانان را از راه و اهداف انقلاب اسلامی دور سازد. روحانیون باید این عبرت‌های تاریخی را بازگو کنند تا نسل امروز با چشم باز از گذشته درس بگیرد.


وی در پایان به اشاره به واقعه 8 شوال در مدینه اظهار کرد: ما در این شهر حریم معنوی اهل بیت(ع) را گرامی می داریم و دغدغه های خودمان را داریم، ولی در عین حال نباید از شرایط و قوانین کشور میزبان تخطی کنیم. باید ضمن رعایت ملاحظات کشور میزبان به دیگران هم تذکر دهیم تا با آرامش و معنویت بتوانیم عمره خود را به پایان برسانیم.