تأکید سرپرست حجاج ایرانی بر تدوین تجربیات عملیات عمره

نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت بر ضرورت آسیب‌شناسی و تدوین تجربیات عملیات عمره مفرده برای ارائه راهکارهای کارآمد در سال‌های آتی تأکید کرد.

آخرین جلسه ستاد عملیات عمره در مکه مکرمه با حضور حجت‌الاسلام‌والمسلمین سید صادق طباطبایی، مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مکه، علی اصغری، رئیس ستاد، مدیران و اعضای ستاد، مدیران ثابت هتل‌ها و مدیران کاروان‌ها برگزار شد.


حجت‌الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده ولی‌فقیه در امور حج و زیارت، در تماس تلفنی با این جلسه، از تلاش‌های همکاران در بخش‌های مختلف بعثه، ستاد و عملیات عمره، مدیران ثابت و مدیران کاروان‌ها قدردانی کرد.



وی با تأکید بر ضرورت آسیب‌شناسی و تدوین تجربیات عملیات عمره مفرده، بیان کرد: نباید این ذهنیت که به تجربیات و تحلیل‌ها ترتیب اثر داده نمی‌شود، مانع از ثبت و تدوین آنها شود. مجموعه نظریات و تجربیات شما را ارج می‌نهیم و ان‌شاءالله بتوانیم راهکارهای کارآمدی برای رفع مشکلات ارائه دهیم.


حجت‌الاسلام طباطبایی نیز با اشاره به آغاز عملیات عمره مفرده پس از ۹ سال وقفه، گفت: مدیران و عوامل حج این ظرفیت را دارند که عملیات عمره را با ظرفیت حدود 800 هزار نفر برگزار کنند. در این عملیات عمره نیز باید همان جدیت و پشتکار ابتدای کار را تا پایان حفظ کنند.


وی با اشاره به تجربیات حضور خود در دوره‌های سوم و ششم عملیات عمره افزود: یکی از نکات مهم، توجیه میدانی مدیران کاروان‌هاست که می‌تواند به‌صورت حضوری و مجازی انجام شود و مانند عملیات‌های دهه هشتاد می‌توان برای مدیران کاروان‌ها جلسات توجیهی برگزار کرد.



مسئول دفتر نمایندگی بعثه مقام معظم رهبری در مکه با تأکید بر لزوم توجیه مدیرانی که از شهرها می‌آیند، گفت: مدیران ستادی، مدیران کاروان‌ها و سایر عوامل می‌توانند در فضای مجازی گردهم آیند تا توضیحات لازم درباره واقعیات میدان به آن ها ارائه شود.


وی همچنین به عموم مسائل فرهنگی و اجرائی، اسکان، اعزام زائران با قطار تا مکه مکرمه، پرواز برگشت، بازبینی مسیر زیارت دوره ویژه و جابجایی بار زائران در فرودگاه جده اشاره کرد و خواستار تدبیر برای عملیات عمره سال‌های آینده شد. 


مسئول دفتر نمایندگی بعثه در مکه مکرمه ، در پایان تصریح کرد: توصیه همیشگی به کاروان‌ها این است که برای طواف و اعمال عمره مفرده شتاب نکنند تا با رفع خستگی، مناسک عمره خود را در زمان مناسب انجام دهند و بتوانند بهره معنوی بیشتری ببرند.



در ادامه، علی اصغری رئیس ستاد مکه مکرمه گفت: ان‌شاءالله همه آسیب‌ها و تجربیات عملیات عمره جمع‌بندی و تدوین می‌شود تا مسئولان سازمان با در نظر گرفتن آن‌ها، راه‌حل‌هایی ارائه دهند.


وی همچنین به نکاتی درباره امنیت زائران، بلیت بازگشت، بهبود انتقال بار در فرودگاه جده و تداوم قوی عملیات عمره در بخش‌های مختلف مانند هتل، نقل، تغذیه و درمان اشاره کرد.


در پایان، ناصر حویزاوی، مدیر دفتر نمایندگی سازمان حج و زیارت، به شرح مجموعه مذاکرات و تلاش‌ها برای ساماندهی عملیات عمره پرداخت و گفت: در بسیاری موارد با مسائل مختلفی مواجه شدیم که با لطف خدا و تلاش‌های نماینده محترم ولی‌فقیه و ریاست محترم سازمان حج، این روند سامان یافت.


وی با بیان اینکه بیش از ۲۰۰ هزار زائر ایرانی به عمره مفرده مشرف شدند، افزود: البته بیان واقعیات جریان عملیات عمره نباید مانع از بیان نقدها و اصلاح روندها شود. برای نمونه از نحوه نام‌نویسی زائران در ایران، اطلاع‌رسانی سریع به مدیران کاروان‌ها در استان‌ها و نحوه جابجایی زائران از شهر محل اقامت‌شان تا مکه مکرمه از جمله این موارد بود که باید در عملیات عمره آینده که ان‌شاءالله از نیمه محرم آغاز می‌شود، بهبود یابد.