کشتار حجاج ایرانی در نهم مرداد 66، برگی دیگر از کتاب جنایت های آل سعود

کشتار بی رحمانه حجاج ایرانی در سال 1366، واقعه تلخ و ننگینی بود که امام خمینی(ره) بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در یکی از پیام های خود در رابطه با آن چنین فرمودند: 'جنایت تاریخی شکستن احترام حرم امن الهی که دل مسلمانان متعهد جهان را آتش زد، چیزی نیست

كشتار بي رحمانه حجاج ايراني در سال 1366، واقعه تلخ و ننگيني بود كه امام خميني(ره) بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران در يكي از پيام هاي خود در رابطه با آن چنين فرمودند: 'جنايت تاريخي شكستن احترام حرم امن الهي كه دل مسلمانان متعهد جهان را آتش زد، چيزي نيست كه تا ابد بشود آن را فراموش كرد يا ساكت بود'.

حضرت امام همچنين اين حركت مذبوحانه عمال سعودي را يكي از نشانه هاي مظلوميت ملت ايران و بهترين دليل براي بي لياقتي آل سعود جهت تصدي امور كعبه و حج دانستند، امري كه در سال هاي بعد و به خصوص در كشتار حجاج در فاجعه منا به دليل بي تدبيري برگزار كنندگان سعودي مناسك حج، مورد تاييد قرار گرفت .بر اساس برخي آمارها حدود هفت هزار حاجي از كشورهاي مختلف كه بيش از چهارصد تن آنها ايراني بودند ٬جان خود را از دست دادند.

شرح واقعه

سخنراني، ساعت شش بعدازظهر نهم مرداد تمام شد و جمعيت بعد از آن به راهپيمايي با شعارعليه آمريكا و اسرائيل به سمت پل حجون در كنار قبرستان ابوطالب ادامه دادند. نزديك غروب زماني كه راهپيمايي تقريبا تمام و بلندگوها خاموش شده بود، فاجعه شروع شد.

نظامياني كه در خيابان هاي اطراف مستقر بودند٬ لباس پليس عربستان را نپوشيده بودند و يونيفرم ارتشي داشتند. حمله با چماق هاي پليس عربستان شروع شد. در بين پليس ها عده اي هم با لباس شخصي حاضر بودند و با چماق هاي ميخ دار و ميله هاي آهني مردم را مي زدند. بالاي پشت بام ساختمان هاي اطراف، عده اي با لباس عربي هر چه به دستشان مي رسيد بر سر حاجيان فرو مي ريختند. بلوك، شيشه، سطل شن، كپسول، كولر گازي! عده زيادي بر اثر برخورد جسم سنگين و متلاشي شدن سر، شهيد شده بودند. همه هتل ها ٬درهاي ورودي را بسته بودند و فقط ساختماني كه فلسطيني ها در آن بودند درها را گشوده بود كه عده اي توانستند جان خود را نجات دهند. جمعيت در محاصره مزدوران آل سعود قرار گرفته و ازدحام جمعيت خيلي شديد بود.

خانواده هاي شهدا و جانبازان دفاع مقدس بخشي از همين جمعيت را تشكيل مي دادند، جانبازاني كه حتي بعضي از آن ها قدرت حركت از روي صندلي چرخدار را نداشتند.

پليس مردم را كتك مي زد و عده اي از چماق داران لباس شخصي ٬سوت و كف مي زدند و هلهله مي كردند. ارتش شروع به تيراندازي و شليك گاز اشك آور و گاز سمي خفه كننده كرد، عده زيادي از زنان و كساني كه روي زمين افتاده بودند به علت استنشاق همين گازها شهيد شدند. 

بسياري از حجاج هدف رگبار گلوله مسلسل ها قرار گرفتند.انبوه جمعيت آنقدر زياد بود كه بر بدن برخي از حجاج شهيد چندين گلوله از انواع سلاح ها مثل يوزي، كلت و ام-16 اصابت كرده بود.

تك تيراندازهايي كه چهره شان اروپايي بود با قناصه از بالاي پل حجون مردم را مي زدند.

ژنرال اولريخ وِگِنِر (آلماني تبار) كه چند ماه قبل مسئول هماهنگي امنيتي شهر مكه شده بود ٬در روز حادثه سوار بر هلي كوپتر بالاي سر جمعيت ديده مي شد. او قبل از اين در عمليات گروه دلتا، در آزادي اسراي لانه جاسوسي آمريكا در تهران شركت داشت.

از روزهاي قبل هماهنگ شده بود كه هيچ بيمارستاني در روز نهم مرداد مجروح نپذيرد. آمبولانس هايي كه نزديك مي شدند ٬مورد هجوم قرار مي گرفتند و شيشه هاي آن با چماق سربازان شكسته مي شد، آنها حتي پزشكان و پرستارها را بيرون مي كشيدند و كتك مي زدند. 

بسياري از مجروحان به علت عدم رسيدگي شهيد شدند. تيراندازي كه تمام شد ٬تا ساعت 11 شب محاصره ادامه داشت. مردم روي زمين نشسته بودند. هر كس بلند مي شد با ضربه هاي چماق بر سرش مجبور به نشستن مي شد.

ماموران آل سعود در تاريكي شب، جستجوي خانه به خانه را شروع كردند و كساني را كه توانسته بودند فرار كنند دستگير كردند، كسي حق نداشت به پيكر شهدا و مجروحان دست بزند. برق خيابان قطع شده بود. آمبولانس هاي آسيب ديده وسط خيابان رها شده بودند، هيچ جسدي سالم نبود و همه متلاشي شده بودند، زمين پر از وسايل حجاج، تكه پاره هاي لباس آنها و خرده شيشه و قلوه هاي سنگي بود كه بر سر آنها فروريخته شده بود.

خيابان رنگ و بوي خون به خود گرفته بود و بوي گاز و باروت از فضاي آن استشمام مي شد. جسد مجروحان و شهدا با ماشين هايي كه شبيه ماشين هاي حمل حيوانات بود ٬به جايي نامعلوم منتقل شدند. 

عربستان تاكيد داشت كه در اين اتفاق هيچ گلوله اي از سوي سربازان شليك نشده و سعي در از بين بردن آثار آن داشت. به همين دليل، تا چندين روزاجازه بازديد هيات هاي ديپلماتيك از شهدا داده نمي شد.

بررسي هايي كه بعدها توسط اداره تشخيص هويت و پليس بين الملل براي تعيين نحوه شهادت زائران مظلوم بيت الله الحرام انجام شد ٬تاكيد كرد كه بر خلاف ادعاي سعودي ها، از انواع اسلحه استفاده شده و تعداد زيادي از زائران با تير مستقيم به شهادت رسيده اند. 

اين نتايج نشان مي داد:

-تيراندازي از فواصل مختلف و اكثراً بيش از 20 متر صورت گرفته است.

-مسير عبور گلوله اكثراً از بالا به پايين و يا در خط مستقيم بوده است.

-با توجه به ضايعات ايجاد شده بر روي پيكر شهداٰ، سلاح مورد استفاده از انواع مختلف (كمري، مسلسل و تفنگ جنگي يا شكاري ) بوده است.

-اكثر گلوله هاي شليك شده پس از اصابت از بدن شهدا خارج شده است.

- در بررسي هاي انجام شده بر روي اولين جسدي كه مورد بررسي قرار گرفته يك گلوله (نظير گلوله تفنگ هاي جنگي) در ناحيه پشت شهيد متوقف گرديده بوده است كه از اين ناحيه استخراج و تحت بررسي جهت تعيين نوع سلاح قرار گرفته است.

طبق آمار رسمي حدود 500 زائر بيت الله الحرام در اين مكان مقدس كه حتي آزار و اذيت حيوانات ٬گناه محسوب مي شود شهيد يا مجروح شدند.

شواهد نشان مي دهد اكثر حوادثي كه در مناسك حجاج در سال هاي متمادي گذشته اتفاق افتاده يا عمدي بوده يا در اثر سهل انگاري و بي تدبيري برگزار كنندگان آن صورت گرفته است.

اين حوادث ٬ لكه ننگي بر پيشاني آل سعود و تاريخ سياه حكومتشان است و هرگز از خاطره و ذهن ملت هاي جهان و به خصوص مردم مظلوم ايران پاك نمي شود ٬ اين حوادث در سال هاي بعد نيز تكرار شد كه فاجعه كشتار حجاج در مناسك سال 94 كه به 'فاجعه منا' مشهور شد ٬ از اين دست است.

فاجعه منا در 2 مهر 1394 ( برابر با 24 سپتامبر 2015 ميلادي و 10 ذي حجه 1436 قمري همزمان با عيد قربان در مراسم رمي جمرات در «خيابان 204» نزديك تقاطع آن با «خيابان 223»، در منطقهٔ منا در شهر مكه رخ داد.

براثر بي تدبيري ماموران سعودي كه به ازدحام شديد ميان حجاج انجاميد و لقب مرگبارترين رويداد تاريخ حج را به خود اختصاص داد، هزاران نفر جان خود را از دست دادند كه هنوز هم آمار دقيقي از سوي سعودي ها براي آن اعلام نشده است.

مقام هاي رسمي عربستان دو روز پس از وقوع حادثه، تعداد جانباختگان را 769 نفر اعلام كردند و احيانا واقعيت آمار كشته شدگان در برخي سايت هاي خبري اينترنتي اين كشور بطور ناخواسته بيش از هفت هزار نفر اعلام شد كه البته بلافاصله از صفحه اينترنت محو گرديد.

برخي آمارها حكايت از دو هزار و 431 نفر كشته مي دهد ولي تعداد جانباختگان قطعي ايراني در اين حادثه 464 نفر اعلام شد.

اين حادثه و حادثه هاي ديگر كه با كينه و خشم و اگر خيلي خوشبينانه به آن نگاه كنيم در اثر اهمال و بي تدبيري وهابي ها صورت گرفت، خاطره اي نيست كه از خاطره و ذهن ايراني ها محو شود .

عربستان سعودي از سال هاي دور مواضع خصمانه خود عليه دولت و ملت ايران را دنبال كرده و هركجا كه توانسته عليه اقتصاد، سياست و قوميت ايراني وارد عمل شده است .آل سعود به تازگي جبهه نظامي عليه ايران را گشوده است و با حمايت از تحركات و اقدامات گروهك هاي تروريستي در داخل و در آخرين اقدام خود هم پيماني با گروهك منافقين آشكارا خواهان سرنگوني نظام مردمي جمهوري اسلامي ايران شده است.

و امام عزيز چه شيرين حرف دل مردم را به گوش جهانيان و گوش خاندان آل سعود رساندند و بر دل شكسته ملت ايران با اين سخنان مرهم گذاشتند كه: 'اگر از صدام بگذريم، اگر مسأله قدس را فراموش كنيم، اگر از جنايت هاي آمريكا بگذريم از آل سعود نخواهيم گذشت. ان شاالله اندوه دلمان را در وقت مناسب برطرف خواهيم كرد و داغ و حسرت حلاوت اين جنايت بزرگ را بر دلشان خواهيم گذاشت'.


| شناسه مطلب: 14726