آیت الله مکارم شیرازی: بقای اسلام در گرو وحدت مسلمین است

آیت الله مکارم شیرازی وحدت میان مسلمانان را بهترین راه برای مقابله با دشمنان عنوان کرد.

 
به گزارش خبرنگار مهر در قم، آیت‌الله ناصر مکارم شیرازی، در دیدار با گروهی از اعضای هیئت علمی آکادمی علوم افغانستان گفت: خوشبختانه خداوند شر ملحدین را از افغانستان برداشت و هم‌ اینک گروه‌های اسلامی در این کشور وارد صحنه شده‌اند و توانسته‌اند بنیه مذهبی افغانستان را حفظ کنند.

وی افزود: همه، مردم افغانستان را به عنوان کشوری مذهبی، اسلامی، با مردان سلحشور و فداکار می‌شناسند و امیدواریم این کشور اسلامی همچنان اسلامی بماند و با شجاعت در برابر دشمنان اسلام بایستد.

مرجع تقلید شیعیان در خصوص تقریب مذاهب بیان داشت: امروز دشمنان اسلام مخالفت خود را با اسلام آشکار کرده‌اند و همچون گذشته به صورت مخفی به مخالفت نمی‌پردازند و شمشیرهای خود را از رو بسته‌اند به گونه‌ای که در برخی کشورها حتی با ساختن مناره برای مساجد مخالفت می‌کنند همچنین در برخی کشورها با قرآن و پیامبر اکرم‌(ص) نیز به شدت به مخالف می‌پردازند و اهانت‌های شدیدی را انجام می‌دهند.

آیت الله مکارم شیرازی تأکید کرد: بدون هیچ شک و تردیدی، دلیل تمام این مخالفت‌‌ها به سبب گسترش اسلام در جهان است که از این گستردگی وحشت زده شده‌اند و به هر بهانه‌ای به مخالفت با اسلام می‌پردازند و آن را مانع بزرگی برای مقاصد ناشایست خود می‌دانند.

وی اظهار داشت: آیا با وجود این همه مخالفت‌ها و مزاحمت‌هایی که برای اسلام ایجاد می‌کنند وقت آن نرسیده است که همه مسلمانان با هم متحد شوند و نگذارند دشمنان میان آن‌ها اختلاف ایجاد کند.

استاد برجسته حوزه با بیان این که دشمنان اسلام برای مخالفت با اسلام همه بسیج شده‌اند، ادامه داد: امروز وحدت میان مسلمانان بهترین راه برای مقابله با آن‌هاست و به یقین اگر این وحدت و یکدلی میان مسلمانان ایجاد شود دشمنان هرگز موفق به انجام نقشه‌های خود نخواهند شد.

وی اضافه کرد: امروز ما باید در برابر فعالیت‌های ضد دینی دشمنان وحدت داشته باشیم و دست به دست هم دهیم و اختلافات را کنار بزنیم؛ زیرا قرآن و روایات تأکید دارد که "روح" شما را اختلاف از بین می برد و سستی ایجاد می‌کند و گاهی قرآن اختلاف را شرک دانسته است.

جلسات گفتگو موجب تقویت وحدت بین مسلمانان می‌شود

آیت الله مکارم شیرازی با اشاره به وجود برخی تفاوت‌ها میان شیعه و سنی تصریح کرد: گرچه برخی تفاوت‌های وجود دارد؛ اما هرگز این تفاوت‌ها دلیل بر اختلاف نخواهد شد و ما باید براساس مشترکات فراوانی که داریم همیشه وحدت میان خود را برقرار کنیم.

وی اظهار داشت: ما در تقریب به دنبال این نیستیم که شیعه، سنی شود و سنی هم شیعه شود ما به دنبال تأکید مشترکات هستیم و نمونه آشکار آن در مکه معظمه وجود دارد که همه مردم از هر مذهب هستند اختلافات و تفاوت‌ها را کنار می‌زنند و بر اشتراکات خود تأکید می‌کنند.

آیت‌الله مکارم شیرازی خاطرنشان کرد: بنابراین باید سعی کنیم این رشته‌های اخوت روز به روز محکم‌تر شود و یکی از روش‌های برادری میان مسلمانان برگزاری جلسات گفت‌وگو و تبادل نظر منطقی است؛ اگر دور از هم بنشینیم ممکن است بدبینی‌ها ایجاد شود.
 


| شناسه مطلب: 17730