رئیس هیات پزشکی حج و زیارت:آماده مقابله با هرگونه بحران پزشکی هستیم

رئیس هیات پزشکی حج و زیارت گفت: آماده مقابله با هرگونه بحران پزشکی احتمالی در موسم حج هستیم .

به گزارش واحد ارتباطات خبري بعثه مقام معظم رهبري رئيس هيات پزشكي حج و زيارت در جمع خبرنگاران با اعلام فراهم نمودن فضاهاي مراقبت ويژه در مراكز پزشكي ايران در موسم حج اعلام كرد: با توجه به شرايط خاص موسم حج امسال و خطر شيوع بيماري آنفلوآنزاي نوع A  با پيش بيني و فراهم نمودن امكانات و توانمندي‌هاي مورد نياز در مقابل هرگونه بحران پزشكي آمادگي كامل داريم.
دكتر محمد تقي حلي ساز با اشاره به ايجاد التهاب‌هاي تبليغي و رسانه‌اي بي‌مورد، در اين زمينه توسط برخي رسانه‌ها و مطبوعات يادآور شد: هيچ كسي منكر خطرات احتمالي اين بيماري نيست همچنان كه پيش بيني‌ها حاكي از ابتلاي 80 درصد زائران به اين بيماري است،  اما مداواي كامل 98 درصد اين مبتلايان آن هم به صورت سرپايي و بدون نياز به بستري شدن را نيز ، نبايد از نظر دور داشت.
وي به ايمني يافتن كامل افراد مبتلا به اين بيماري پس از مداوا اشاره نمود و تأكيد كرد: درصد مرگ و مير و خطر فوت در اين نوع بيماري بسيار پائين و نادراست و در صورت ابتلا به اين بيماري جاي هيچ نگراني نيست.
وي با اشاره به تهديد يا فرصت بودن بروز اين مشكل در حج امسال گفت: بروز مشكل شيوع بيماري در حج امسال از يكسو تهديد به شمار مي‌امد اما با تجهيز و تقويت و آمادگي كامل هيات پزشكي و رعايت بهداشت مي‌تواند به عنوان يك فرصت براي ما باشدو بر همين اساس تمام تلاش خود را نموده‌ايم تا با دورانديشي كامل جهت مقابله با هر گونه بحران وارد عربستان شويم.
دكتر محمد تقي حلي ساز با توجه به اينكه هنور سفر اصلي زائران آغاز نشده خاطرنشان ساخت: تمركز اصلي ما در مكه و اقدامات و تدابير پزشكي به دليل نوع فعاليت زائران در آن شهر چندين برابر خواهد بود.
وي با توجه به آغاز مشكلات سفر حج در مكه اظهار داشت: در مدينه شرايط زندگي زائران از همه جهات بهتر است اما در مكه بسياري از محدويت‌ها از قبيل جمعيت متمركز، كمبود آب، كمبود جا، دوري مسافت و ديگر مشكلات وجود دارد كه هر كدام سختي‌هايي را بر زائران تحميل خواهد نمود.
رئيس هيات پزشكي حج به شناسايي نقاط با ريسك بالاي موسم حج اشاره نموده و گفت: با بررسي‌هاي دقيق 17 مكان ريسك بالا از فرودگاه تا زمان انجام اعمال شناسايي نموده‌ايم كه پرخطرترين اين مكان‌ها طواف، سعي صفاومروه، عرفات و منا هستند كه زائران در اين مكان‌ها از تماس با يكديگر و روبه رو شدن از نزديك با دیگر افراد، ناگزير هستند.
وي افزود: توصيه ما به زائران اين است كه از طواف مستحبي، استلام حجرالاسود، عمره مستحبي و رمي جمره به صورت حضوري پرهيز نموده و براي رمي جمره از نائب استفاده نمايند.
وي تغذيه مناسب، استراحت و خواب كافي،  شست و شوي دست و صورت پس از زيارت‌، پرسه نزدن در خيابان و بازار، دوري از تماس و روبوسي با افراد را از جمله راه‌هاي مصون ماندن از بيماري‌ها به ويژه آنفلوآنزاي نوع  A  برشمرد.
دكتر حلي ساز علاوه بر موارد فوق در مصون سازي زائران، توسل و دعاي آنان به درگاه خدا را از بهترين عوامل تقويت جسم و روح ذكر كرده و گفت: نبايد فراموش كنيم كه دعا و توسل تأثير فوق العاده ای در تقويت وجود انسان دارد، علاوه بر آنكه خداوند نيز در اين سفر واقعا زائران را مورد عنايت خاص خود قرار مي‌دهد.
وي با اشاره به حديثي مبني بر بيرون نيامدن خزندگان در صحراي مشعر و مصون بودن زائران خانه خدا از آسيب خزندگان در آن صحرا گفت: براساس تجربه ثابت شده  از سال‌هاي گذشته تاكنون در مشعر يك گزارش هم از گزش خزندگان نداشته‌ايم.
وي با اشاره به اقدامات مناسب عربستان در پيشگيري از ابتلاء زائران به بيماري، اظهار داشت : علاوه بر اين اقدامات ، هيات پزشكي بدون اتكاء به امكانات عربستان و با شناخت نيازمندي‌هاي زائران ايراني، همه امكانات مورد نياز براي موسم حج را پيش بيني نمود.
وي افزود: طي بازديدي كه مسئولان سعودي از مراكز پزشكي و درمانگاه‌هاي ايراني داشتند، مجموع فعاليت و تلاش ما تحير و شگفتي آنان را برانگيخت كه البته اين تلاش با آرم هلال ا حمر براي اين كشور يك اعتبار و امتياز جهاني به شمار مي‌آيد.
دكتر حلي ساز با توجه به توليد واكسن آنفلوآنزاي نوع A در برخي كشورها از جمله چين و آمريكا خاطر نشان ساخت: ايران براي خريد اين واكسن از برخي كشورها اقدام نموده اما تحويل اولين مرسوله‌ها تا پايان دي ماه انجام خواهد گرفت كه در اين تاريخ موسم حج پايان يافته است.
وي افزود: زمان تست كامل اين واكسن براي گرفتن برگ استاندارد هنوز سپري نشده اما با اين حال در كشورهاي اروپايي، چين و آمريكا اين واكسن استفاده شده است.
دكتر حلي ساز خبر خريد اين واكسن توسط عربستان براي زائران را تاييد نكرد و گفت: اين كشور براي زائران واكسن را تهيه نكرده و اگر هم تهيه شده باشد هنوز استفاده نشده است.
وي افزود: وزير بهداشت عربستان به دليل تاخير در تهيه اين واكسن دوبار تا مرز بركناري مورد سؤال و مواخذه قرار گرفته است.
وي علائم بيماري آنفلوآنزا A را با انواع ديگر آنفلوآنزا مشترك دانست و ظهور فوري، غيرتدريجي و زود هنگام  ، بيماري زايي يك هفته‌اي و همچنين سرايت فوق العاده بالاي آن را ، از علائم ويژه آن برشمرد.
دكتر حلي ساز اين بيماري را به ترتيب براي زنان باردار، بيماري ريوي، بيماران قلبي و كودكان بسيار پرخطر ذكر نموده و گفت: افراد سالم جوان نيز تا 40 درصد ، امكان ابتلاء به اين بيماري را دارند.
وي طرح پزشك كاروان زائران ايراني را باسابقه و تجربه نيم قرن به عنوان قوي‌ترين گروه پزشكي زائران موسم حج توصيف نمود و گفت: با تجربه‌هاي گران سنگ و آمادگي كامل هيات پزشكي حج و همچنين مراقبت‌هاي زائران محترم هنوز هيچ مورد مشكي از بيماري آنفلوآنزاي نوع A ديده نشده است.
دكتر محمد تقي حلي ساز با اشاره به حضور خود در جلسات تصميم گيري مشترك سازمان حج و دولت مبني بر كاهش آمار 40 درصد زائران شايعه دخالت داشتن مسائل و حساسيت‌هاي سياسي را به شدت تكذيب و يادآور شد :.تصميم دولت كه با نظر شخصي رئيس جمهور به اعزام 65 هزار زائر منتهي شد، براساس نظرات كارشناسان عاقلانه‌ترين و منطقي‌ترين تصميمي بود كه گرفته شد


| شناسه مطلب: 19418