سلام بر عزیزانی که مظلومانه در بقیع آرمیدهاند

بی مهری بر قبرستان بقیع آن قدر است که دل هر زائری را به درد میآورد و ناخودآگاه اشک بر دیدگان جاری میشود. بر آن عزیزانی که مظلومانه در بقیع آرمیدهاند.
به گزارش خبرنگار اعزامي باشگاه خبري فارس «توانا» از مدينه منوره، به روايتي نقل ميشود مزار فاطمه (س) دخت پيامبر (ص) در قبرستان بقيع است اما آنان كه مطابق اسناد در اين قبرستان آرميدهاند شامل امام حسن مجتبي (ع) است.
امام دوم شيعيان كه حكومت عراق را رها كرد و به مدينه رفت. به مدت 10 سال در مدينه ماند و توسط همسرش «جعده» مسموم شد. امام حسن (ع) علاقهمند بود در كنار جدش رسولخدا(ص) دفن شود اما شخصي ادعاي مالكيت آنجا را كرد و امام حسين (ع) به خاطر توصيه برادرش به عدم ايجاد درگيري، حضرت را در بقيع به خاك سپرد.
ديگر مهمان بقيع امام سجاد(ع) است، چهارمين امام شيعيان كه به تحريك وليد مسموم و در بقيع مدفون شد.
امام محمد باقر(ع)، پنجمين امام شيعيان كه به دليل علم و دانش فراوانش، باقرالعلوم (شكافنده علوم) لقب گرفت از ديگر عزيزان آرميده در بقيع است.
ديگر مهمان بقيع امام صادق(ع) است. ششمين امام معصوم كه 4 هزار شاگرد را تربيت كرد و سرانجام به تحريك منصور، خليفه دوم عباسي مسموم شد و به شهادت رسيد و در كنار جدّ و پدرش در بقيع به خاك سپرده شد.
تنها فرزندي كه در مدينه نصيب پيامبر(ص) شد، ابراهيم بود كه از كنيز مصري به نام «ماريه قبطيه» به دنيا آمد. محل تولد ابراهيم، مشربه ام ابراهيم بود (نخلستاني كه متعلق به يك يهودي بود) ابراهيم پس از 16 يا 18 ماه از دنيا رفت. پيامبر (ص) بسيار غمگين شد و فرمود «او به سلف صالح ما پيوست».
سه دختر رسولخدا (ص) نيز مهمان بقيع هستند. رقيه كه همسر عثمان بن عفان بود و در زمان جنگ بدر از دنيا رفت. امكلثوم كه پس از رقيه، او نيز به همسري عثمان بن عفان درآمد و در سال 9 هجري درگذشت. زينب، پيش از بعثت، همسر ابوالعاص بن ربيع بود كه در سال 8 هجري درگذشت و هر 3 در قبرستان بقيع به خاك سپرده شدند.
همسران پيامبر شامل زينب فرزند خزيمه، ريحانه، ماريه قبطيه، زينب دختر جحش، ام حبيبه دختر ابوسفيان، حفصه دختر عمر، سوده، صفيه، جويريه فرزند حارث، عايشه دختر ابوبكر، امسلمه از پيروان و حاميان علي (عليهالسلام) در بقيع مدفون هستند.
قبر فاطمه بنت اسد نيز در بقيع است. فاطمه بنت اسد، همسر ابوطالب و مادر علي (ع) بود كه پس از فوتش، پيامبر (ص) او را در پيراهن خود كفن كرد، پيش از دفن، خود در قبر او داخل شد. سپس نماز خواند و دفن كرد و فرمود: «رحمك الله يا امي بعد امي».
قبر عباس بن عبدالمطلب نيز در بقيع است، عباس عموي پيامبر (ص) و از اشراف و مدافعان حضرت بود. عباس بعد از فوت پيامبر (ص) به اميرمؤمنان وفادار بود كه در رجب 23 هجري و در روزگار عثمان از دنيا رفت.
عبدالله بن جعفر نيز مهمان بقيع است، عبدالله همسر حضرت زينب(س) به دليل بخششهاي فراوانش به صفت "جواد " مشهور شد كه بعد از وفات در كنار عمويش عقيل شد.
اسماعيل فرزند بزرگ امام صادق(ع) بود كه 10 سال پيش از پدر درگذشت و در بقيع آرميد. فرقهاي بر اين باور بودند كه وي جانشين امام صادق(ع) است. اين فرقه بعدها به «فرقه اسماعيليه» شهرت يافتند كه در مصر دولت فاطمي را تأسيس كردند.
قبر عاتكه و صفيه عمههاي پيامبر (ص) نيز در بقيع است؛ عاتكه قبل از جنگ بدر خواب ديد كه «قريش جگر گوشههايش را از دست ميدهد». صفيه كسي بود كه يك يهودي را در حال جاسوسي به قتل رساند.
امالبنين در بقيع آرميده است، مادر حضرت ابوالفضل العباس (ع) در كنار دو عمه پيامبر دفن شده است.
قبور ديگري از جمله تعدادي از شهداي احد، شهداي واقعه حره، حليمه سعديه، مادر رضاعي پيامبر(ص)، مقداد و سعدبن معاذ نيز در قبرستان بقيع دفن شدند.