آنفولانزا هراسی!

با وجود این تدابیر و علی رغم اینکه تاکنون هیچ مرگ و میر گسترد های در هیچ نقط های از جهان براثر آنفلوآنزای نوع A حادث نشده است، تبلیغات گسترده درباره این بیماری و «آنفلوآنزای هراسی » در ذهن زائران جا خوش کرده تا آنجا که نگرانی های ناشی از این موضوع، موجب شد برخی زائران شیرینی های پیش از آغاز سفر حج را احساس نکنند.
در حقيقت «سرعت شيوع و انتقال از راه تنفس » اين بيماري بود كه موجب جلب توجه سريع عموم مردم جهان و تبليغات گسترده درباره آن شد. با كشيده شدن دامنه اين بيماري به عربستان طي ماههاي اخير، تدابير لازم از سوي سازمان بهداشت جهاني، وزارت بهداشت عربستان و كشورهاي بزرگ اسلامي خصوصا جمهوري اسلامي ايران پيش بيني شد و حتي سالمندان، افراد زير 12 سال ، زنان باردار و بيماران مزمن نيز از سفر منع شدند.
با وجود اين تدابير و علي رغم اينكه تاكنون هيچ مرگ و مير گسترد هاي در هيچ نقط هاي از جهان براثر آنفلوآنزاي نوع A حادث نشده است، تبليغات گسترده درباره اين بيماري و «آنفلوآنزاي هراسي » در ذهن زائران جا خوش كرده تا آنجا كه نگراني هاي ناشي از اين موضوع، موجب شد برخي زائران شيريني هاي پيش از آغاز سفر حج را احساس نكنند.
برخلاف تصور برخي افراد، آنفلوآنزاي نوع A ، صعب العلاج نبوده و در دسته بندي هاي پزشكي جزو بيمار يهاي سبك و قابل درمان به شمار ميرود. تزريق واكسن، رعايت دقيق بهداشت فردي، استفاده از ماسك و سجاده شخصي، مصرف ميوه و تغذيه صحيح و توجه به نكات مشابه كه همه آنها را شنيده ايم، لازم و ضروري بوده و مانع ابتلا به اين بيماري است اما به اين نكته هم بايد توجه داشت كه آب و هواي گرم مدينه منوره و مكه مكرمه و تفاوت قابل توجه دماي شبانه و روزانه در اين شهرها بخصوص در اين فصل و نيز تغييرات آب و هوايي ، معمولا موجب ابتلاي اكثر قريب به اتفاق زائران به سرماخوردگي (ونه آنفلوآنزا) مي شود و طبيعتا در حج تمتع امسال با توجه به ذهنيت هاي قبلي و شباهتهاي موجود،
بسياري از ما سرماخوردگي مان را با آنفلوآنزا اشتباه مي گيريم!
مديركل حوزه رياست و روابط عمومي سازمان حج و زيارت در يكي از مصاحبه هاي هفته گذشته خود تاكيدكرده بود كه «هر سال تا 80 درصد زائران به سرماخوردگي معمولي دچار مي شوند. » در هنگام سرماخوردگي و بروز علائم آن توصيه ما در درجه اول، عدم نگراني و مراجعه به پزشكان كاروانهاست.
در عين حال تغذيه مناسب ، جلوگيري از سرايت به ديگران و صبوري براي طي دوره سه – چهار روزه بيماري موجب سلامتي و توفيق كسب معنويات بيشتر در سفر است.
نبايد اين نكته را نيز از ياد برد كه به قول پزشكان هر جا تجمع افراد باشد، انتشار بيماري نيز هست و طبيعتا در ايام حج از
قديم الايام زمينه انتقال بيمار يها وجود داشته است. آنفلوآنزاي نوع A نيز يكيي از اين بيمار يهاست. ولي فراموش نكنيم كه اگر در رعايت بهداشت دقت لازم را به خرج دهيم، با عنايت الهي و با بدني سالم، موسم متبرك حج را به پايان خواهيم برد.
چند نكته براي اطمينان و اطلاع امسال علاوه بر تجهيز بيشتر داروخانه ها و درمانگاه هاي ايران در عربستان، تعداد قابل توجهي متخصص عفوني و ايمونولوژيست و كارشناسان بهداشتي به منظور ارتقاء هر چه بيشتر ي كبفيت خدمات بهداشتي و پزشكي به زائران در مراكز حاضر هستند.
امسال برنامه ريزيها بگونه اي انجام شده كه حدود 80 درصد زائران ايراني، مدينه قبل هستند تا بعد از موسم حج كه امكان انتشار ويروس نوع A وجود دارد، زائران كمتر در معرض قرار گيرند.
حتما از منابع عمومي آب استفاده نكنيد و نيز از لمس هاي غير ضروري مانند لمس مقام حضرت ابراهيم و ... اجتناب كنيد.
بهتر است در هر وعده دو تا سه ساعت كه براي زيارت خارج مي شويد از ماسك نو استفاده كنيد و در مدت اقامت در منا و عرفات نيز ماسكهاي خود را به فواصل 2 ساعت عوض نماييد.