در آستانه سفر حج؛ توصیه های یک میزبان به مهمانان

حجت الاسلام والمسلمین شیخ کاظم عمری از روحانیون شیعی در مدینه منوره با تشریح جایگاه والای این شهر، برخی نکات اخلاقی و اجتماعی را به روحانیون و حجاج ایرانی متذکر شد.

حجت الاسلام والمسلمین شیخ کاظم عمری در گفت و گو با پایگاه اطلاع رسانی حج به جایگاه رفیع شهر مدینه اشاره کرد و گفت: مدينه نيز تنها شهري است كه نه با شمشیر بلکه با قرآن فتح شد. قرآن درباره اين شهر مي فرمايد: «و الّذين تبوّءوا الدّار و الإيمان من قبلهم يحبّون من هاجر إليهم و لا يجدون في صدورهم حاجه ممّا أوتوا و يُؤثرون علي أنفسهم و لو كان بهم خصاصه و من يوق شُحّ نفسه فاولئك هم المفلحون»اين آيه در مقام مدح انصار می باشد .مراد از «الدار» مدينه و ايمان، همان اسلام و قرآن و رسالت پيامبر خدا است.

وی خاطرنشان کرد:بر خلاف بني اميه كه این شهر را «خبیثه» ناميدند، پيامبر آن را «طيبه» ناميد. نقل شده است، مردي از مدينه به شام نزد وليد بن عبدالملك رفت. ولید پرسید:«از كجا آمدي؟» مرد پاسخ داد:«از طيبه». ناراحت شد و گفت:« بگو خبیثه!»

این استاد حوزه در مدینه منوره گفت: مدينه شهري پاک شده و شأنش رفيع است و چه بسا شريف ترين مكان بر كره زمين باشد؛ زیرا «شرف المكان بشرف المكين» و پيامبر اعظم صلی الله عليه و آله، از همه موجودات حتی از کعبه برتر و بالاتر است؛ زیرا حرمت مؤمن از حرمت كعبه بالاتر می باشد، دیگر چه رسد به پيامبر صلی الله عليه و آله كه«سيد الكائنات» است.

حجت الاسلام والمسلمین شیخ کاظم عمری  به وظایف روحانیون کاروان های حج و عمره اشاره کرد وگت:طالب علم، رسالت عظيمي دارد. پس، درباره اخلاق باید بسيار حساس باشد. همان‌طور كه پيامبر مي‌فرمايد: «إنی بعثت لاتمم مكارم الاخلاق» طلبه بايد به اخلاق اسلامي آراسته و به مسائل علمي، تاريخي، اجتماعي و فقهي نيز مسلح شود تا بتواند با توانی بالا به تبليغ بپردازد. امروز مثل گذشته نيست كه تنها كشاورزان و كارگران به حج بيايند ، بلکه به بركت جمهوري اسلامي، دانشجويان و اهل علم نیز به حج مي‌آيند. باید براي تبليغ میان اين جوانان به سلاح علم و عمل و فضيلت اخلاقي آراسته باشیم تا آنها را قانع کنیم. به این ترتیب، زيارت زوار با اسلوبی علمي برگزار می شود.

عمری افزود: طلاب و روحانيانی که به امر به معروف می پردازند، باید نخست، نفس خود را به معروف امر کنند و از منكر بازدارند و نمونه و اسوه عملي شوند تا زوار نيز كلامشان را بپذیرند. در حقیقت، باید از خود شروع كنند تا به مردم برسند.

وی درباره وظایف زائران و حجاج گفت:گاهي زائران، برخي امور مثل حجاب و غیره را به خوبی رعايت نمي‌كنند. با توجه به اينكه امروزه شيعه به ايرانی بودن شناخته مي‌شود و میان این دو تلازم وجود دارد، بايد زوار و حجاج زينت اهل بيت عليهم السلام باشند.

حجت الاسلام والمسلمین شیخ کاظم عمری  گفت: طبق روایات، حجاب حضرت زهرا سلام الله عليها بسیار كامل بود، دو چادر به سر مي‌كرد، طوري كه به زمين كشيده مي‌شد، همراه با چند خانم از خانه خارج می شد و به مسجد‌ می آمد، به خليفه نيز دستور داده بود، پرده‌اي در مسجد نصب کنند تا میان ايشان و مردان حايل باشد. پس روحانيان بايد مردم را به اين امور توجه و تذكر دهند تا سيماي شيعه و جمهوري اسلامي درخشنده‌تر و تابنده‌تر باشد.

وی افزود : دختران و زنان ايراني مؤمن و عفيف هستند، و جوانان بايد اين فرصت سفر زيارتي را غنيمت بشمرند و مواضع اجابت دعا را در كنار اين بقعه‌هاي شريف و «بيت الله» دریابند.

حجت الاسلام والمسلمین شیخ کاظم عمری  در پایان خاطرنشان کرد: اين سفر فرصتي است تا انسان، نفسش را به نقطه مثبت و بالاترین درجه برساند و هنگام بازگشت به ايران ، روحی زيبا و سفيد داشته باشد، گناهانش بخشیده، عيب‌هایش پوشيده و دعاهایش مستجاب، حاجاتش برطرف و به خدا نزديكتر شده باشد، از آن پس، با صفا، پاكي و عشق به اهل بيت عليهم السلام زندگي كند و مطيع خدا و وابسته به اهل بيت و رسول خدا باشد.


| شناسه مطلب: 20265