بیش ‌از دو هزار اثر در گنجینه شهدای آستان محمدهلال‌بن‌علی(ع) نگهداری می‌شود

مسئول گنجینه شهدای آستان مقدس محمدهلال‌بن‌علی(ع) گفت: بیش‌از دو هزار قطعه اثر در گنجینه شهدای این آستان مقدس نگهداری می‌شود.

«حسين فرمانيان» مسئول گنجينه شهدای آستان مقدس محمدهلال‌بن‌علی(ع) در گفت‌وگو با خبرنگار افتخاری خبرگزاری قرآنی ايران(ايكنا) در آران‌وبيدگل، جمع‌آوری آثار شهدا را نخستين اقدام اين گنجينه در جهت معرفی به بازديدكنندگان عنوان كرد و گفت: پس از گذشت 5 سال از تأسيس گنجينه انقلاب اسلامی، شهدا و دفاع مقدس، با فعاليت‌های صورت گرفته و همكاری‌های مناسب خانواده شهدا، تاكنون بيش از دو هزار قطعه اثر به اين گنجينه تحويل شده است.

وی در مورد تنوع آثار تحويل شده به اين گنجينه افزود: اين تعداد اثر در قالب 130 نوع اثر مجموعه‌ای غنی و متنوع را ايجاد كرده است.

فرمانيان اظهار كرد: تاكنون بيش از 50 هزار نفر در قالب كاروان‌های دانش‌آموزی، دانشجويی، طلاب و بسيجيان از گنجينه بازديد كرده‌اند.
حسين فرمانيان:
رزمندگان دوران دفاع مقدس بايد دست به قلم شوند و خاطرات خود را از شهدا به رشته تحرير درآورند تا حالات و روحيات شهدا به نسل‌های آينده انتقال يابد

مسئول گنجينه انقلاب اسلامی، شهدا و دفاع مقدس تأثير گنجينه شهدا را در بازديدكنندگان بسيار عميق دانست و خاطرنشان كرد: در طول 5 سال اخير كه گنجينه تأسيس شده است بيش‌از 50 هزار نفر در قالب كاروان‌های دانش‌آموزی، دانشجويی‌، طلاب و بسيجيان و تعداد زيادی از مسؤلان بالا رتبه كشوری در سطح معاونت رئيس‌جمهوری، وزرا، استانداران، مديران‌كل و ساير مسئولان و هزاران نفر از زائران حرم مطهر حضرت محمد هلال(ع) از اين گنجينه بازديد كرده‌اند كه مرقومه‌های آنان در دفتر يادبود گنجينه گويای ميزان تأثيرگذاری گنجينه در ارتقای سطح فرهنگ ايثار و شهادت در جامعه است.

فرمانيان با تأكيد بر اينكه تاكنون بسياری از زوار در بازديد از گنجينه شهدا به منحصر به فرد بودن آن اذعان كرده‌اند، همجواری گنجينه با گلزار شهدا و فضای معنوی حرم حضرت محمد هلال بن علی(ع) را از ديگر عوامل تأثير شگرف آن بر مراجعه‌كنندگان عنوان كرد.

وی در خصوص تعداد شهدای شهرستان آران‌وبيدگل گفت: در كنگره سرداران شهيد شهرستان آران‌وبيدگل در بهمن‌ماه سال 82 تعداد شهدای شهرستان 720 نفر اعلام شده بود كه با بررسی‌های صورت گرفته از سوی گنجينه شهدا و احتساب شهدايی كه در خارج از شهرستان سكونت داشته‌اند تعداد شهدا به 830 نفر رسيد.

مسئول گنجينه انقلاب اسلامی، شهدا و دفاع مقدس شهرستان آران‌وبيدگل در ادامه به رتبه نمونه ايثارگری شهرستان اشاره كرد و افزود: با توجه به 830 شهيد شهرستان و 2000 نفر جانباز و 83 آزاده و 6000 رزمنده شهرستان بيش از يك درصد مردم شهرستان به درجه رفيع شهادت نائل آمده‌اند كه با توجه به جمعيت 72 هزار نفری آن دوران(بر اساس آمار سال 1375)، شهرستان آران‌وبيدگل رتبه نخست ايثارگری را در بين شهرستان‌های كشور داراست.

فرمانيان اظهار كرد: ميانگين شهدای استان اصفهان به عنوان استان نمونه در ايثارگری از هر 220 نفر يك شهيد است، در حالی كه اين ميانگين در شهرستان آران‌وبيدگل از هر 87 نفر يك شهيد است.

وی تهيه و تدوين بروشوری در همين موضوع را از ديگر برنامه‌های آتی گنجينه عنوان كرد و افزود: اين بروشور پس از تهيه، به صورت گسترده‌ای چاپ و در سطح كشور توزيع خواهد شد.

فرمانيان توليد و نشر كتب مرتبط با شهدا را از ديگر برنامه‌های اين گنجينه عنوان كرد و گفت: همزمان با آغاز هفته دفاع مقدس، جلد چهارم كتاب «طائران قدسی» توسط گنجينه انقلاب، شهدا و دفاع مقدس آستان مقدس محمد هلال بن علی(ع) چاپ و منتشر شد.

وی اظهار كرد: اين كتاب با هدف زنده نگه داشتن ياد و خاطره شهدا، تبيين مبانی فكری و اصول اعتقادی شهدا برای نسل جوان و حفظ ارزش‌های دفاع مقدس، با تلاش اكبر مسجدی، سيف‌الله حاجی‌حسينی، حسين فرمانيان و عباس حيدری‌مقدم چهار تن از رزمندگان دوران دفاع مقدس گردآوری و تدوين شده است.
مسئول گنجينه شهدای آستان محمدهلال‌بن‌علی(ع):
همجواری گنجينه با گلزار شهدا و فضای معنوی حرم حضرت محمد هلال بن علی(ع) را از ديگر عوامل تأثير شگرف آن بر مراجعه‌كنندگان است

مسئول گنجينه شهدای آستان مقدس محمدهلال‌بن‌علی(ع) با اشاره به چاپ سه جلد از اين كتاب در سال‌های اخير و معرفی سيصد شهيد از شهدای اين شهرستان خاطرنشان كرد: با توجه به اينكه شهرستان آران‌وبيدگل در طول دوران انقلاب و دفاع مقدس 830 شهيد به نظام مقدس جمهوری اسلامی تقديم كرده است، به‌زودی 4 جلد ديگر از اين كتاب تدوين و چاپ خواهد شد.

وی افزود: در هر جلد از كتاب «طائران قدسی» ضمن ارائه زندگينامه شهدا، آثار مكتوب از قبيل وصيتنامه و دست‌نوشته‌های آنان جمع‌آوری شده است.

فرمانيان گفت: گنجينه انقلاب اسلامی اين كتاب‌ها را به 500 نقطه دانشگاهی و كتابخانه‌های نقاط مختلف كشور اهدا خواهد كرد.

وی با اشاره به طرح جمع‌آوری آثار شهدای شهرستان گفت: از اواخر اسفند سال گذشته تاكنون طرح شناسنامه‌دار كردن آثار شهدا به مرحله اجرا در آمده است.

فرمانيان در توضيح اين طرح افزود: در اين طرح آثار شهدا كدگذاری می‌شود و عنوان مشخصات آثار به همراه عكس و مشخصات شهيد در اين شناسنامه ثبت شده و در معرض ديد بازديد كنندگان قرار می‌گيرد.

مسئول گنجينه در تشريح نحوه نگهداری آثار شهدا اظهار كرد: تمام آثار مكتوب و تصاوير شهدا در حال تصويربرداری است كه پس از اتمام كار، در نرم‌افزار ويژه‌ای ثبت خواهد شد و نمونه‌ای از آن در معرض ديد بازديدكنندگان گنجينه قرار خواهد گرفت.

وی با اشاره به اينكه در مرحله پايانی نسبت به حفظ و نگهداری، مرمت و ميكروب‌زدايی اصل آثار اقدام خواهد شد، با درخواست از خانواده‌ها برای تحويل آثار شهدا گفت: حفظ آثار شهدا مستلزم شرايط ويژه‌ای جهت نگهداری است كه بسياری از اين آثار به دليل عدم آشنايی خانواده‌های شهدا با نحوه صحيح نگهداری در معرض نابودی است.

وی افزود: با توجه به مطالعه صورت گرفته و شيوه‌های نوين حفظ آثار و سيستم‌های مناسب سرمايشی، گرمايشی، محافظت در برابر نور و غيره گنجينه شهدا بهترين مكان برای نگهداری اين آثار است.

فرمانيان از ديگر برنامه‌های گنجينه شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را چاپ كتاب آثار خطی شهدا عنوان كرد و گفت: به‌زودی و با جمع‌آوری كامل آثار خطی شهدا از جمله نامه، وصيتنامه، زندگی‌نامه خودنوشت، اين كتاب چاپ و به صورت گسترده‌ای در سطح كشور توزيع خواهد شد.
حسين فرمانيان:
به‌زودی و با جمع‌آوری كامل آثار خطی شهدا از جمله نامه، وصيتنامه، زندگی‌نامه خودنوشت، اين كتاب چاپ و به صورت گسترده‌ای در سطح كشور توزيع خواهد شد

وی اظهار كرد: همچنين كتابی با عنوان صد خاطره توسط همرزمان شهيد جواد قاسمپور در حال تدوين است كه به‌زودی چاپ و منتشر خواهد شد.

حسين فرمانيان در پايان هدف از اين گونه فعاليت‌ها را انتقال فرهنگ ايثار و شهادت در نسل‌های آينده عنوان كرد و گفت: رزمندگان دوران دفاع مقدس بايد دست به قلم شوند و خاطرات خود را از شهدا به رشته تحرير درآورند تا حالات و روحيات شهدا به نسل‌های آينده انتقال يابد.

مسئول گنجينه شهدای آستان مقدس محمدهلال‌بن‌علی(ع) چاپ كتاب آران‌وبيدگل در انقلاب اسلامی اثر اكبر مسجدی، راه‌اندازی سايت اينترنتی ستاران كوير و درج اطلاعات شهدا در آن، جمع‌آوری آثار مكتوب و وسايل شخصی شهدا، تصويربرداری از آثار مكتوب، چاپ تصاوير راهپيمايی‌های دوران انقلاب و پوسترهای نفيس انقلاب اسلامی در آران و بيدگل، برپايی نمايشگاه‌های متعدد در سطح شهرستان و حمايت از برنامه‌های مرتبط با شهدا را از ديگر فعاليت‌های سال گذشته اين گنجينه عنوان كرد.

يادآور می‌شود، اين مجموعه ارزشمند با نگهداری و نمايش اسناد مبارزات مردمی شهرستان آران‌وبيدگل در دوران انقلاب، زندگينامه، وصيتنامه، دست‌نوشته، تصاوير، صوت و فيلم و آثار و وسايل شخصی شهدای دفاع مقدس شهرستان آران‌وبيدگل در ضلع شرقی آستان مقدس حضرت محمد هلال بن علی(ع) همه روزه پذيرای جمع زيادی از زائران آستان مقدس و علاقمندان به فرهنگ ايثار و شهادت است.


| شناسه مطلب: 20294