معاون مرکز پزشکی حج و زیارت هلال احمر:‪ ۸۱‬نفر در عمره امسال فوت کردند

معاون هماهنگی و نظارت تخصصی مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گفت : ‪ ۸۱‬زائر در عمره سال جاری به علت بیماری‌های قلبی و عروقی فوت کردند.

به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج به نقل از ایرنا ، امين رضا طباطبايي  با اشاره به اينكه مرگ و مير عمره امسال نسبت به سال گذشته ‪ ۲۰‬درصد كاهش داشت، افزود: سال گذشته حدود ‪ ۱۰۳‬نفر در دوران عمره مفرده فوت كرده بودند.

وي ، درباره بيماري‌هاي رايج زائران در عربستان سعودي گفت: رايج‌ترين بيماري‌ها در عربستان سعودي و عمده مراجعات زائرين به درمانگاه‌هاي هلال احمر در مدينه و مكه، بيماري‌هاي گرفتگي تنفسي ، عضلاني و اسكلتي است كه عمدتا به خاطر شرايط جوي و آب و هوايي مدينه و مكه بوجود مي‌آيد.

طباطبايي همچنين بيماري‌هاي شديد تنفسي و بيمارهاي قلبي و عروقي را از جمله بيماري‌هاي جدي رايج در حج اعلام كرد و گفت: اين بيماريها منجر به اعزام زائر به بيمارستانهاي عربستان مي‌شود.

وي با اشاره به اينكه مركز پزشكي حج و زيارت هلال احمر در حال حاضر ‪۱۷‬ واحد درماني در شهرهاي مدينه و مكه در عربستان سعودي دارد، افزود: مركز پزشكي حج و زيارت هشت درمانگاه در شهر مدينه منوره دارد كه از اين تعداد يك درمانگاه به صورت هشت ساعته، چهار درمانگاه به صورت ‪ ۱۶‬ساعته و يك درمانگاه نيز به صورت شبانه روزي خدمات ارايه مي‌كند.

طباطبايي ادامه داد: همچنين در شهر مكه،مركز پزشكي ‪ ۱۱‬واحد درماني دارد كه از اين ‪ ۱۱‬واحد، شش واحد به صورت هشت ساعته، دو واحد به صورت ‪۱۶‬ ساعته و سه درمانگاه نيز به صورت شبانه روزي به زائرين خانه خدا خدمات ارايه مي‌كنند.

اين مسوول گفت: با توجه به رفت و آمد مداوم زائرين بين شهرهاي مدينه و مكه ، مركزپزشكي حج و زيارت در جهت رفاه حال بيشتر زائران ايراني ، درمانگاه و ايستگاه‌هايي نيز به صورت سيار ايجاد كرده است .

طباطبايي خاطر نشان كرد: در عمره مفرده سال جاري بالغ بر يك هزار و ‪۸۰۰‬ نيرو از طريق پايگاه اطلاع رساني مركز پزشكي حج و زيارت هلال احمر ثبت نام كردند كه از اين تعداد حدود ‪ ۸۵۰‬نفر موفق به احراز شرايط مركزپزشكي شده و اعزام شدند.

معاون هماهنگي و نظارت تخصصي مركز پزشكي حج و زيارت جمعيت هلال احمر، با اشاره به افزايش اعزام زائرين از ‪ ۶۰۰‬هزار نفر در سال گذشته به ‪ ۸۰۰‬هزار نفر در سال جاري، گفت:در طول عمره مفرده كه شش ماه بود ( اواخر اسفند ماه سال ‪ ۸۷‬تا اواخر مرداد ماه سال ‪ (۸۸‬در مجموع ‪ ۵۲‬هزار ويزيت متخصص داخلي، ‪ ۴۰‬هزار ويزيت زنان و زايمان، ‪ ۴۱۳‬هزار مورد ويزيت عمومي و حدود ‪۱۹۰‬ هزار مورد خدمات پرستاري به زائرين ارايه شد.

وي گفت: در طي اين مدت ‪ ۹۱‬بيمار بد حال وجود داشت كه به علت بستري شدن مدتي پس از بازگشت كاروانشان توسط مسوولان درمانگاه‌هاي هلال احمر به كشور بازگردانده شدند .

طباطبايي افزود: مركز پزشكي حج و زيارت ‪ ۲۰‬دستگاه آمبولانس دارد كه از اين تعداد ‪ ۸‬دستگاه متعلق به خود مركز و ‪ ۱۲‬دستگاه نيز از شركت‌هاي عربستان سعودي طرف قرار داد با سازمان حج در اختيار مركز پزشكي گذاشته شده است.

در سال جاري حدود ‪ ۸۰۰‬هزار زائر به عمره مفرده اعزام شدند.


| شناسه مطلب: 20622