نبود دارو و امکانات پزشکی در غزه حال بیماران را وخیم تر کرده است

سازمان بهداشت جهانی با وخیم دانستن وضعیت بهداشت ودرمان غزه، رژیم صهیونیستی را بدلیل محاصره این منطقه مسئول فجایع انسانی پیش آمده در باریکه غزه اعلام کرد.
به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، پايگاه خبري تحليلي انتفاضه الكترونيك در مقالهاي با استناد به ارزيابي انجام شده از سوي سازمان بهداشت جهاني در جولاي 2009 در بيت المقدس، نوشت: ناكافي بودن زير ساخت ها، فقدان تجهيزات و كمبود كادر بيمارستاني به وخامت مراقبت بيمارستاني از مادران و نوزادان در غزه مي افزايند.
سازمان بهداشت جهاني اوضاع ملال انگيز سيستم مراقبت بهداشتي غزه را به محاصره اسرائيل از ژوئن 2007، پس از به دست گيري كنترل منطقه از سوي حماس نسبت مي دهد:
توني لورنس، سرپرست دفتر كرانه باختري و غزه سازمان بهداشت جهاني در بيت المقدس مي گويد: "محاصره اسرائيل بر تامين تجهيزات پزشكي و اوضاع زايشگاه ها تاثير گذاشته و با منزوي ساختن مشاغل پزشكي تداوم اعمال استانداردهاي بين المللي را مشكل مي سازد. "
همچنين بر اساس گزارش اين سازمان نگهداري و به روز رساني تجهيزات كافي نبوده و تامين داروها و مواد آزمايشگاهي ثابت نيست.منير البرش، سرپرست اداره داروي غزه، در اين باره مي گويد: "10 نوع داروي اساسي براي مراقبت هاي مامايي، از قبيل ژل پروستين كه درد زايمان را كاهش مي دهد، موجود نيست. " و افزود آنها قادر به واردات قطعات يدكي تجهيزات اولترا سوند و سي تي اسكن نبوده اند.
به نوشته اين مقاله گزارش سازمان بهداشت جهاني حاكيست به علت كمبود تخت، مادران به طور متوسط دو ساعت پس از زايمان در بيمارستان هاي غزه مي مانند در حاليكه پس از زايمان بايد حداقل شش ساعت براي بررسي هاي بعدي در بيمارستان بمانند. بعنوان مثل صفا احمد، 21 ساله، اين هفته دختر خود را در بيمارستان الشفا _ بيمارستان اصلي غزه _ به دنيا آورد اما درست دو ساعت پس از زايمان از بيمارستان مرخص شد. بد نيست بدانيد كه قسمت زايشگاه بيمارستان الشفا با حدود 1200 تولد در ماه سروكار دارد.
اما كمبود تخت همه مشكل اين بيمارستان نيست، صفا در اين باره مي گويد:
"در هر اتاق هفت يا هشت زن وجود داشت. در زمانيكه من مشغول زايمان بودم شوهر من مجبور بود در داروخانه هاي خارج از بيمارستان دنبال ژل پروستين و رقيق كننده خون بگردد. " بيماران مي گويند آن داروها بسهولت يافت نمي شوند. اگر داروها از سوي بيمارستان عرضه شوند تحت پوشش بيمه قرار مي گيرند، اما اگر از داروخانه ها خريداري شوند هزينه آن را بايد از جيب خود بپردازند.
اين درحالي است كه به گفته مصطفي ابو حسنين، مسئول ارتباطات كميته بين المللي صليب سرخ در غزه، اين كميته برخي از داروها و لوازم پزشكي را تامين مي كند، اما آنها هميشه قادر به وارد كردن موارد مورد نياز نيستند.
علاوه بر موارد فوق مراكز درماني غزه با كمبود نيروي متخصص نيز روبرو هستند به گفته لوبنا الشريف، يك كارمند سازمان بهداشت جهاني در غزه، در اثر انزواي ايجاد شده به خاطر تعطيلي طولاني مدت مرزها، دانش علمي در رابطه با استانداردهاي بين المللي مراقبت مناسب از مادر و نوزاد قديمي شده است.
الشريف ادامه داد: "ما با كمبود مانيتورهاي نوزادان و اجزاي دستگاه هاي مخصوص نوزادان زودرس، و مشكلاتي در رابطه با كنترل آلودگي ناشي از كمبود دستشويي، صابون و حوله مواجه هستيم. "
به گزارش سازمان بهداشت جهاني رژيم صهيونيستي حتي از واردات مواد ساختماني مانند سيمان - كه بدون آن بازسازي و نگهداري بيمارستان مشكل است - جلوگيري مي كند.
شلومو درور، سخنگوي وزارت دفاع اسرائيل با بيان اينكه در واردات به غزه ابتدا تداركات پزشكي و سپس مواد غذايي وارد شده از سوي سازمان هاي بين المللي اولويت دارند، مدعي شد كه تصميم حكومت بر اين است كه از وقوع يك بحران انساني در غزه جلوگيري كند.
اين مقاله در پايان به سخنان وزير دفاع اسرائيل اشاره مي كند كه با بهانه هاي واهي به تشديد وضعيت بحراني در غزه دامن مي زند:
او مي گويد مجبور نيست اجازه دهد چيز ديگري غير از تداركات ضروري انساني مورد نياز براي زنده ماندن وارد غزه شود و نگران اين است كه برخي فناوري هاي پزشكي مي توانند براي ديگر ابزار ممنوعه مورد استفاده قرار بگيرند.