گزارش خبری - حرمین شریفین ؛ از افطاری های ساده تا روزه دارهایی که از راه می رسند


افطاری های حرمین شریفین بسیار ساده و شامل نوعا خرما ، نوشیدنی های گرم مانند چای و قهوه و ‌ بعضا شیر و نان می شود ، در ماه مبارک رمضان و معمولا بعد از نماز عصر به تدریج می توان در حرمین شریفین گسترده شدن بساط افطار را شاهد بود.


به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج ، در سالهاي اخير براي حفظ امنيت زائران و نيز رعايت بهداشت ، محدوديت هايي را براي همراه بردن مواد غذايي به داخل حرمين براي افطار وضع كرده اند .

در آماده سازي سفره افطار همه شركت مي كنند ولي بيشتر نوجوانان و جوانان علاقه مند هستند كه آنرا به عنوان امري خير انجام دهند. 

سفره اي كه افطاري برروي آن چيده مي شود معمولا پلاستيكي و براي يك بار مصرف ، و به صورت نواري است كه امكان مي دهد به هر ميزان كه لازم باشد گسترانيده شود.

وقت افطار اذان مغرب است و درعربستان سعودي مستحب دانسته مي شود كه به محض ورود به وقت اذان ،‌ مومنان افطار كنند. به افطاري دادن به روزه داران اهميت داده مي شود و از اين رو به هنگام افطار در خيابان و معابر نيز سفره هاي افطاري ساده گسترده مي شود و در حرمين شريفين آنقدر براي شركت در افطاري از سوي باني هاي  آن اصرار مي شود كه بعيد بنظر مي رسد كسي امكان داشته باشد وقت افطار وارد حرم شود و بتواند بدون افطار حتي چند قدمي بردارد و از همين رو بسياري سفره هاي خود را در ورودي ها مي اندازند كه بتوانند از عده بيشتري روزه دار در وقت افطار حتي با يك دانه خرما پذيرايي كنند.

فاصله اذان تا اقامه كه نديده شده بيشتر از يك ربع ساعت باشد ،‌وقت افطار است و سفره افطار برعكس انداختن آن كه با حوصله و طمانيه صورت مي گيرد ، خيلي سريع جمع و محوطه براي اقامه نماز آماده مي شود.

علاوه بر نمازهاي يوميه ، در شب هاي ماه مبارك رمضان در عربستان سعودي نمازي مستحبي به نام تراويح بعد از نماز عشا اقامه مي شود كه  بيست ركعت است و بعد از هر دو  ركعت سلام داده مي شود . اين نماز از سنت هاي عمربن خطاب است .

گرچه در ابتداي ماه مبارك رمضان نگراني ها  از شيوع بيماري آنفولانزاي نوع جديد و بيشتر از همه تقارن تعطيلات ساليانه با ماه مبارك رمضان از عده زائران در حرمين شريفين نسبت به سالهاي قبل كاسته بود ، ولي از قرائن چنين به نظر مي رسد كه با كاهش نگراني ها و نيز پايان يافتن تعطيلات ، دو شهر مدينه منوره و مكه مكرمه بسرعت پذيراي زائران بسياري شده اند كه از گوشه و كنار جهان اسلام و بخصوص از داخل عربستان سعودي براي گذراندن بقيه ايام ماه مبارك رمضان به اين دو شهر و بخصوص مكه مكرمه آمده اند و مي آيند .

تلويزيون عربستان سعودي جمعه شب در مراسم نماز مغرب و عشا ، جمعيتي در داخل و بيرون از محوطه بيت الله الحرام را به تصوير كشيد كه برآورد مي شود در حداقل ، عده آنها نزديك به يك ميليون نفر بوده باشد.

اهالي پيش بيني مي كنند در روزهاي آينده و بويژه در ايام قدر بر عده زائران هرچه بيشتر افزوده شود. سال گذشته و در آخرين شب از ماه مبارك رمضان نزديك به سه ميليون نفر ، به عده حجاج دوره تمتغ همين سال ، در حرم شريف الهي نماز جماعت اقامه كردند.

به گزارش خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج ، ‌مكه مكرمه در روزهاي اخير به شكل كاملا محسوسي شلوغ شده است . افزايش جمعيت شهر به ترافيك در اطراف حرم منتهي گرديده و پليس مقررات خاص خود را اعمال مي كند.
عمره گزاري در ماه مبارك رمضان توصيه شده است و از اين رو مسلمانان بسياري از اقصي نقاط جهان و بخصوص از داخل عربستان به شهر مكه مكرمه مي آيند .

عربستان براي مقابله با ويروس آنفولانزاي نوع جديد تدابير ويژه اي در ورودي هاي اين كشور اعمال كرده است كه شامل كنترل هاي بهداشتي افراد مشكوك ، و درصورت شك به بيمار بودن،  قرنطينه فرد مي شود.


| شناسه مطلب: 20839