وضعیت اعزام دانشجویان دختر به عمره تا شهریور مشخص میشود

وضعیت اعزام دانشجویان دختر پس از رایزنی با مسئولان کشور عربستان تا پایان شهریور سال جاری مشخص میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، محمد زارع، معاون اجرايي ستاد عمره دانشجويي با اعلام اين مطلب درباره چگونگي وضعيت اعزام دانشجويان دختر مجرد به مكه و مدينه گفت: طبق قانون جديد كشور عربستان قرار بر اين شده است كه از ورود زنان مجرد كه سن آنها پائينتر از
40 سال است به مكه و مدينه جلوگيري به عمل آيد، اما در حال حاضر براي حل كردن اين مسئله رايزنيهايي با اين كشور انجام شده و نتايج قطعي اعلام نشده است.
وي با اشاره به انجام مكاتباتي در اين زمينه افزود: از طريق وزارت امور خارجه برنامههايي تدوين شده و در صورت حل نشدن مشكل راهحلهاي ديگري را جايگزين ميكنيم.
زارع با تأكيد بر اينكه هنوز تصميمي در اين امر اتخاذ نشده است، تصريح كرد: ممكن است در صورت رفع شدن مشكل اعزام دانشجويان دختر مجرد، اين افراد را به همراه يكي از محارم آنها به كشور عربستان اعزام كنيم.
وي با اشاره به اينكه اين برنامه با همكاري بعثه مقام معظم رهبري و سازمان حج و زيارت انجام ميشود، گفت: تمامي اين تلاشها براي عمره سال آينده است چرا كه تاكنون تمام دختران مجرد دانشجو به عمره مفرده اعزام شدهاند.
زارع اظهار داشت: پيشبيني ميكنيم تا پايان عمره امسال يعني تا پايان شهريور سال جاري تصميم نهايي براي اين امر اتخاذ شود.
● اولين گروه از عمره گزاران دانشجو به مدينه
اولين گروه از عمره گزاران دانشجو ديروز وارد مدينه منوره شدند.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني حج، مسئول ستاد عمليات عمره درمدينه با اعلام اين مطلب گفت: اولين گروه از عمره گزاران دانشجو در قالب دو كاروان به تعداد دويست و چهل نفر از فرودگاه تهران عازم مدينه منوره شدهاند.
شرافتي با بيان اينكه دانشجويان در دوهتل جوهره العاصمه وقصر الخيام اسكان داده ميشوند، افزود: اعزام كاروانهاي دانشجويي به سفر عمره يك ماه به طول ميانجامد. گفتني است بيست و هفت هزار دانشجوي دختر و پسر در اين دور از عمره عازم عربستان ميشوند.
● مجادله علماي عربستان درباره شرط وجود محرم براي زائرين زن
بخشنامه اخير وزارت حج عربستان در مورد الزامي بودن «شرط وجود محرم براي زائرين زن»، مجادلهاي را ميان علماي اين كشور برانگيخته و اعزام بانوان زائر به حج عمره را نيز متوقف كرده است.
هم اكنون نيز به استناد همين بخشنامه وزارت حج عربستان، برنامه اعزام زنان و دختران دانشجوي ايراني به حج عمره متوقف شده است.
گزارش سازمان حج و زيارت نيز حاكي است بخشنامه اخير وزارت حج عربستان مبني بر لزوم همراه داشتن محرم براي زنان عمرهگزار (زير 40 سال)، به بحث و جدل ميان تعدادي از روحانيون مذهبي عربستان دامن زده است.
در حالي كه عدهاي از آنها، عنوان كردهاند كه «اعمال چنين شرطي، بدعت بيپايه و اساسي است و تنها شرط معتبر اين است كه زائر زن جزو گـروه زنان باشند»، عده ديگري تأكيد ميكنند «حضور محرم به همراه زنان حتي بالاي 45 سال در سفرهاي حج و عمره از شروط اصلي حج و عمره به شمار ميرود و صحت حج و عمره به تحقق آن بستگي دارد.»
وزارت حج عربستان در بخشنامه خود به كليه شركتها و مؤسسهها تأكيد كرده كه شرط همراه داشتن محرم براي زنان كمتر از 40 سال اعزامي خارج از كشور (عربستان) براي حج و عمره را رعايت كنند. «حسن سفر» كارشناس مجمع فقه اسلامي در اين باره به روزنامه الحيات گفت: «علماي دين اداي فريضه حج براي زنان بدون محرم را جايز دانستهاند، اما آن را به شرط حضور به همراه گروه زنان مقيد كردهاند.»
به عقيده وي، اقدام بعضيها مبني بر تعيين سقف سني (زير 45 سال) به عنوان شرط اجراي اعمال حج بدون محرم، بدعتي بيش نيست و هيچ پايه و اساسي در شريعت اسلامي ندارد و فقهاي شريعت اسلامي، رسيدن به سن بلوغ و استطاعت را شرط اداي فريضه حج دانستهاند. «محمد الظاخري» قاضي دادگاه جزايي مكه مكرمه نيز گفت: «وجود محرم به همراه زنان از شروط حج است و چنانچه زن نتواند به دليل نداشتن محرم، حج خود را به جا آورد، مرتكب گناه نشده و فريضه حج از او ساقط است.»
نگاه متفاوت به زن و برداشتهاي گوناگون از شريعت در عربستان كه داراي ريشه تاريخي است، زنان را در حوزه اجتماعي با چالشهاي اساسي در اين كشور روبه رو ساخته است.