فعالیت363 آشپز ایرانی از ساعت3 بامداد تا نیمه شب در سرزمین وحی فعالیت363 آشپز ایرانی از ساعت3 بامداد تا نیمه شب در سرزمین وحی فعالیت363 آشپز ایرانی از ساعت3 بامداد تا نیمه شب در سرزمین وحی بعثه مقام معظم رهبری در گپ بعثه مقام معظم رهبری در سروش بعثه مقام معظم رهبری در بله
فعالیت363 آشپز ایرانی از ساعت3 بامداد تا نیمه شب در سرزمین وحی فعالیت363 آشپز ایرانی از ساعت3 بامداد تا نیمه شب در سرزمین وحی فعالیت363 آشپز ایرانی از ساعت3 بامداد تا نیمه شب در سرزمین وحی فعالیت363 آشپز ایرانی از ساعت3 بامداد تا نیمه شب در سرزمین وحی فعالیت363 آشپز ایرانی از ساعت3 بامداد تا نیمه شب در سرزمین وحی

فعالیت363 آشپز ایرانی از ساعت3 بامداد تا نیمه شب در سرزمین وحی

تعداد آشپزان مکه و مدینه ما با احتساب دستیاران و نیروهای آشپزخانه 363 نفر است. این افراد کارشان را از ساعت 3 نیمه شب آغاز و تا حدود 8 تا 9 صبح ناهار را آماده می‌کنند.

به گزارش خبرنگار اعزامي پايگاه اطلاع رساني حج به سرزمين وحي، علیرضا کلانتری، مسؤول تغذیه و تدارکات حج امسال در خصوص برنامه غذايي حجاج ايراني گفت:‌ مدت‌ها قبل از موسم حج، شورای تغذیه و سلامت تشکیل شد که در آن هیات پزشکی، کارشناسان تغذیه، نمایندگان بعثه، مسوولان سازمان حج و زیارت و تعدادی از آشپزان مجرب حضور داشتند و در این جلسه با توجه به تجارب سال گذشته و ویژگی‌های حج امسال و امکاناتی که در عربستان برای ما فراهم است، منوی غذایی انتخاب و تصویب شد که البته به اعتقاد کارشناسان تغذیه، بسیار کامل است و تمام مواد مورد نیاز بدن زائر را تامین می‌کند.

 وي افزود:‌اکنون چهار آشپزخانه در اختیار ماست که با تجهیزات کامل اجاره شده. دو آشپزخانه در مکه و دو آشپزخانه در مدینه قرار دارند. ما باید مواد غذایی را تهیه کنیم تا در این مراکز غذا طبخ شوند.

كلانتري تصريح كرد:‌ با توجه به زمان اقامت زائران در مکه و مدینه، از کل غذایی که به زائران داده می‌شود، 80 درصد برای مکه و 20 درصد برای مدینه است.  تا کنون یک میلیون و 896 هزار و 596  پرس غذا در وعده ناهار و شام به زائران عزیز داده شده است.

 فعاليت363 آشپز از ساعت 3 بامداد تا 23 شب

وي در خصوص تنوع غذایی امسال گفت: این برنامه غذایی سلیقه شخصی یک نفر نيست؛ چند گروه متخصص، نشسته‌اند و در این باره تحقیق کرده‌اند و به نتیجه فعلی رسیده‌اند. اکنون در 14 وعده غذایی که در هفته به هر زائر داده می‌شود، 7 وعده غذایی گوشت قرمز دارد و 7 وعده غذایی گوشت سفید. در این 14 وعده غذایی، زائر 12 مدل غذا می‌خورد و فقط دو نوع غذا در هفته تکرار می‌شود.

اين مسوول در خصوص اينكه چندآشپز و در چند شیفت کاری این غذاها را می‌پزند، اظهار داشت: تعداد آشپزان مکه و مدینه ما با احتساب دستیاران و نیروهای آشپزخانه 363 نفر است. این افراد کارشان را از ساعت 3 نیمه شب آغاز و تا حدود 8 تا 9 صبح ناهار را آماده می‌کنند. پس از آن غذا وارد گرمکن‌‌های مخصوص می‌شود تا داغ و تازه بماند. از ساعت 10:30 عملیات توزیع غذا در هتل‌ها آغاز می‌شود و با حساب فاصله آشپزخانه‌ها از هتل، نهایت تا ساعت 11:30 تمام غذاها توزیع می‌شوند.

برای نخستین بار سیستم آنلاین سفارش غذا در مكه

وي در پاسخ اين سئوال كه چگونه تعداد غذاهای رژیمی و ساده را تشخیص می‌دهید، يادآور شد: امسال برای نخستین بار سیستم آنلاین سفارش غذا را برای مدیران هتل‌ها راه اندازی کردیم. قاعده کلی این است که هر هتل 105 درصد غذا دریافت می‌کند، یعنی به تعداد زائران غذای روز را تحویل می‌گیرد و 5 درصد هم غذای رژیمی دریافت می‌کند.

كلانتري در خصوص اين سئوال كه امسال چند درصد مواد غذایی ایرانی است، افزود: تمام تلاش ما این است که با توجه به نامگذاری امسال به نام حمایت از کار و سرمایه ایرانی، حتی‌المقدور از مواد اولیه ایرانی استفاده کنیم. تقریبا از حدود 100 قلم کالایی که در آشپزخانه وجود دارند، 53 قلم ایرانی اند. حتی گاهی اوقات تجهیزات ایرانی می‌خریم و در آشپزخانه قرار می‌دهیم و بعد با طرف سعودی هزینه‌اش را محاسبه می‌کنیم.

وي تصريح كرد: البته امسال به دلایلی دچار محدودیت ارسال مواد شده‌ایم، قبلا جنس‌‌های ما از بندرعباس با کشتی به جده منتقل می‌شدند که حدود 24 ساعت در راه بود، اما حالا باید جنس‌ها را به بندر جبلعلی امارات ارسال کنیم و از آنجا به بندر دمادم عربستان. تازه از آنجا 1400 کیلومتر راه تا جده فاصله هست. اگر این موانع نبودند، می‌توانستیم از کالاها و مواد غذایی ایرانی، بیشتر استفاده کنیم.
 
اين مسوول در پاسخ به اين سئوال كه عده‌ای انتقاد دارند که چرا کنار پنیر صبحانه، گردو نیست. حتی برخی هم از کیفیت پنیر نا راضی اند، گفت: اول بگویم که این پنیر را خودمان سفارش دادیم تا کم چرب باشد. پنیر پرچرب برای مصرف در این سفر با توجه به حجم فعالیت و میانگین سنی زائران اصلا به صلاح نیست، اما درباره گردو باید بگویم که امکان آوردن گردو از ایران برای ما مهیا نیست، چون گردو باید چندین هفته در کشتی بماند و در این مدت ممکن است خراب شود. گردوهای موجود در عربستان هم اصلا مرغوبیت ندارند.

گفتني است،‌علاقه‌مندان براي مشاهده متن كامل اين گفت‌وگو مي‌توانند اينجا كليك كنند.

غذای امسال حجاج بالاترین کیفیت را دارد


| شناسه مطلب: 23







نظرات کاربران