نسخه دیجیتالی کتاب "سفرهای زیارتی در فرهنگ معاصر" منتشر شد

کتاب " سفرهای زیارتی در فرهنگ معاصر" در هفت فصل به همت حوزه نمایندگی فقیه در امور حج و زیارت به زیور چاپ آراسته شد.
کتاب" سفرهای زیارتی در فرهنگ معاصر" در هفت فصل به همت حوزه نمایندگی فقیه در امور حج و زیارت به زیور چاپ آراسته شد.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج، مولف این کتاب در پیشگفتار کتاب با اشاره به توجه انسان به سفر از دیرباز می نویسد: از مهاجرت های اولیه برای تصاحب سرزمین های حاصلخیز گرفته تا سفرهای دور و نزدیک تجاری و بعدها سفرهای سیاحتی و زیارتی، همه و همه بیانگر توجه روح بلند انسان نسبت به سفر است.
سید علیرضا هاشمی سفر را یکی از عناصر زندگی انسان دانسته و می افزاید: دیدن،حرکت، ارتباط، اکتشاف، کسب درآمد، تجربه های جدید و پرورش روح و معنویات از مواردی هستند که موجب دگرگونی انسان ها می شوند.
وی با تاکید بر این که سفر و زندگی به نوعی با هم مشابه اند، خاطرنشان می کند: زندگی خود نوعی سفر است سفری که با تولد آغاز می شود و با مرگ به به پایان می رسد.
این مولف با اشاره به این که سفر را می توان دارای دو عنصر جدایی و پیوند دانست، می نویسد: جدایی از مبدا و پیوند به مقصد آنچه به نحوی با آن ها مرتبط است، همان درد جدایی و شادی پیوند است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که مطالب این کتاب، برگرفته از اسنادی است که از دهه چهل در بایگانی واحد فرهنگ و مردم در صدا و سیما نگهداری شده است، اظهار می کند: این اسناد از اقصی نقاط کشور از سوی فرهنگیان و به درخواست برنامه فرهنگ مردم درباره سفرهای زیارتی شامل قم، مشهد، عتبات عالیات و سفر معنوی حج ارسال شده است.
هاشمی مقدمات سفر، بدرقه، چاووش و چاووش خوانی، ملزومات و تدابیر سفر، پیشباز، باورها و اعتقادات و ادبیات شفاهی را از فصل های این کتاب برشمرد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد: این بررسی، در راستای حفظ و نگهداری از میراث ارزشمند تمدن ایرانی و اسلامی، مضامین مناسبی را همراه با اسناد و مدارک مکتوب برای علاقه مندان فرهنگ کشورمان به ارمغان بیاورد.
برای مشاهده کامل نسخه دیجیتالی کتاب اینجا را کلیک کنید.
گفتنی است کتابخانه تخصصی حج شامل بیش از سه هزار عنوان کتاب و مقاله است که در اختیار پژوهشگران و محققان قرار دارد./