آیین رونمایی کتاب «آرای اخلاقی علامه طباطبایی»

استاد فلسفه دانشگاه علامه گفت: نویسنده کتاب «آرای اخلاقی علامه طباطبایی» تلاش کرده تا نظرات اخلاقی علامه را سنگری در مقابل متزلزل شدن اخلاق و رفتار قرار دهد، چرا که علامه الگوی اخلاق بود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج به نقل از فارس، سيديحيي يثربي در مراسم رونمايي از كتاب «آراي اخلاقي علامه طباطبايي» كه عصر شنبه در كتابخانه شيخ صدوق (ره) برگزار شد، گفت: تمام آثار علامه طباطبايي از پشتكار و اصل اساسي اسلام كه بيتوجهي به دنيا است، نشأت گرفته است.
اين استاد فلسفه با بيان اينكه اگر بخواهيم نوانديشي ديني را در جامعه خود پيدا كنيم، بايد نگاهمان به آثار علامه طباطبايي تغيير كند، افزود: به اعتقاد من، آثار علامه به نوعي پژوهش، نوگرايي و بدعت نياز دارد، چرا كه او يكي از آغازگران فلسفه اخلاق بود و ما هنوز در همان قدم اول ماندهايم.
يثربي پس از اين مقدمه به بررسي كتاب «آراي اخلاقي علامه طباطبايي» پرداخت و گفت: از نظر جملهبندي، غلط چاپي و ويرايش هنوز به تصحيح مجدد نياز دارد؛ چون ايرادهايي در آن به چشم ميخورد كه اميدوارم در چاپ بعدي برطرف شود.
وي در ادامه به محتواي كتاب پرداخت و تصريح كرد: در جامعهاي كه نگرش ديني وجود دارد، بيشتر براساس تربيت، اخلاق را مطرح ميكنند، يعني اخلاق مطرح ميشود تا مردم بتوانند خوب را از بد تميز دهند، در حالي كه در حوزههاي غيرديني افراد به دنبال تكيهگاه در اخلاق هستند.
نويسنده كتاب فلسفه عرفان ادامه داد: اخلاق در جامعه اسلامي از بايدها و نبايدها، حُسن و قبحها صحبت ميكند، اما بحثي كه غرب در مورد اخلاق به وجود آورد، اخلاق سكولار بود.
يثربي با اشاره به اينكه اين كتاب براي جامعه امروز است و نشان از وسعت ديد علامه طباطبايي به اخلاقيات در دنيا و اسلام دارد، خاطرنشان كرد: رضا رمضاني نويسنده اين كتاب با دقت كامل به سئوالات و بحثها، از قول علامه طباطبايي در اين كتاب جواب داده است و به اعتقاد من، علامه خود الگوي كامل و مربي اخلاق بود.
وي ادامه داد: تلاش رمضاني در استخراج رأيها و نظرات علامه طباطبايي براي به دست آوردن سنگر مهمي كه رفتار و اخلاق را به تزلزل ميكشد، انجام شده و به خاطر اعتبار بخشيدن به بايدها ما اين كتاب ارزشمند است.