مراسم بزرگداشت حضرت آیت الله بهجت درحرم حضرت معصومه (س) قم برگزار شد

این مراسم سه شنبه شب و با حضور گسترده عزاداران و مقامات کشوری و لشکری برگزار شد.
مراسم بزرگداشت حضرت آيت الله محمد تقي بهجت فومني، از مراجع عظام تقليد سه شنبه شب در صحن آينه حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) برگزار شد.
در اين مراسم حضرات آيات عظام شبيري زنجاني، صافي گلپايگاني، مکارم شيرازي ، نوري همداني و آيات ابراهيم اميني، عبدالله جوادي آملي، محمد يزدي، سيدهاشم حسيني بوشهري، ري شهري، سعيدي امام جمعه موقت قم، امامي کاشاني، مرتضي مقتدايي، مسعودي خميني، ملکوتي، جعفر سبحاني، محفوظي، حسن زاده آملي، سيدمحمود هاشمي شاهرودي رييس قوه قضاييه ودکتر علي لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي حضور داشتند.
همچنين حجت الاسلام والمسلمين محمدي گلپايگاني رييس دفتر مقام معظم رهبري، نماينده بيوت آيات عظام، علماي نجف، نماينده سيدحسن نصرالله، فضلا و طلاب حوزه هاي علميه، اعضاي جامعه مدرسين حوزه علميه قم، حجت الاسلام ابوترابي نايب رييس مجلس، جمعي از نمايندگان مجلس خبرگان رهبري و مجلس شوراي اسلامي، استاندار و مسوولان استان قم و اقشار مختلف مردم از سراسر کشور نيز در جلسه ترحيم حاضر شدند.
در اين مراسم حجت الاسلام کاظم صديقي، از خطيبان مشهور کشور به بيان ويژگي هاي اخلاقي و گوشه اي از زندگاني حضرت آيت الله بهجت پرداخت و گفت: تمام اعمال و رفتار اين عالم رباني براي خدا بود و در امر فقاهت کم نظير بودند و فقه، چشمه اي بود که از وجود ايشان مي جوشيد.
وي با بيان اين که آيت الله بهجت با تمام زهد و فقاهت از همه بيشتر و با روشني خاصي ديگران را در امور سياسي هدايت مي کردند، افزود: ايشان هم در حفاظت از رهبري و هم در تربيت نفوس و افرادي که در خدمت انقلاب اسلامي بودند سعي بليغ داشتند.
صديقي با اشاره به حضور گسترده و باشکوه مردم در تشييع پيکر حضرت آيت الله بهجت اظهار داشت: بعد از تشييع پيکر امام خميني (ره) بنيانگذار جمهوري اسلامي ايران؛ تاريخ چنين تشييع جنازه اي را سراغ ندارد که شيعيان از اقصي نقاط جهان و داخل کشور شرکت کرده بودند و به غير از ايران، کشورهاي اسلامي مختلفي نيز در سوگ و ماتم ارتحال اين عالم بزرگوار عزاداري کردند.
وي در بخش ديگر سخنانش به مديريت و تاثير علماي بزرگ در طول تاريخ اسلام اشاره کرد و گفت: امام راحل (ره) اسلام کتابخانه اي و در گوشه اي منزوي شده را به صحنه کشاند.
صديقي بيان داشت: فقهاي بزرگ در طول تاريخ شيعه در آسمان حوزه هاي علميه نورافکن جوامع بشري شده و در رهبري و صيانت امت به سوي بندگي خدا و تامين سعادت دين و دنيايشان کوشيده اند.
حضرت آيت الله محمدتقي بهجت فومني در اواخر سال 1334 ه.ق. در خانواده اي ديندار و تقوا پيشه، در شهر مذهبي فومن دراستان گيلان، چشم به جهان گشود. هنوز 16 ماه از عمرش نگذشته بود که مادرش را از دست داد و از اوان کودکي طعم تلخ يتيمي را چشيد.
در سال 1352ه.ق. براي ادامه تحصيل به نجف اشرف مشرّف مي گردد و قسمت هاي پاياني سطح را در محضر آيات عظام از آن جمله مرحوم آيت الله آقا شيخ مرتضي طالقاني به پايان مي رساند. با اين همه، همّت او تنها مصروف علوم ديني نبوده، بلکه عشق به کمالات والاي انساني هماره جان ناآرام او را به جستجوي مردان الهي و اوليا برجسته وا مي داشته است.
آيت الله بهجت پس از اتمام دوره سطح، و درک محضر استادان بزرگي چون آيات عظام: آقا سيد ابوالحسن اصفهاني(ره)، آقا ضيا عراقي(ره) و ميرزاي ناييني(ره)، به حوزه گرانقدر و پر محتواي آيتِ حقّ حاج شيخ محمد حسين غروي اصفهاني (ره)، معروف به غروي وارد شد و در محضر آن علامه کبير به تکميل نظريات فقهي و اصولي خويش پرداخت و به ياري استعداد درخشان و تأييدات الهي از تفکرات عميق و ظريف و دقيق مرحوم علامه کمپاني، که داراي فکري سريع و جوّال و متحرک و همراه با تيز بيني بوده است، بهره ها برد.
ايشان بعد از تکميل دروس، در سال 1363 ه.ق. (1324 ه.ش.) به ايران مراجعت کردند و چند ماهي در موطن خود فومن اقامت گزيدند و بعد در حالي که آماده بازگشت به حوزه علميه نجف اشرف بود، قصد زيارت حرم مطهر حضرت معصومه عليها السلام و اطّلاع يافتن از وضعيت حوزه قم را کرد، ولي در طول چند ماهي که در قم توقف کرده بود، خبر رحلت استادان بزرگ نجف، يکي پس از ديگري شنيده مي شد، از اينرو ايشان تصميم گرفت که در شهر مقدس قم اقامت کند.
در قم از محضر آيت الله العضمي حجت کوه کمره اي استفاده کرد و در بين شاگردان آن فقيد سعيد درخشيد. چند ماهي از اقامت حضرت آيت الله العظمي بروجردي در قم نگذشته بود که آيت الله بهجت وارد قم شد، و همچون حضرات آيات عظام امام خميني، گلپايگاني و ... به درس فقيد سعيد مرحوم بروجردي حاضر شد.
آيت الله بهجت در همان ايام که در درس آيات عظام اصفهاني، غروي و شيرازي حضور مي يافت، ضمن تهذيب نفس و تعلم، به تعليم هم مي پرداخت و سطوح عاليه را در نجف اشرف تدريس مي کرد. پس از هجرت به قم نيز پيوسته اين روال را ادامه مي دادند. در رابطه با تدريس خارج فقه توسط ايشان نيز در مجموع مي توا ن گفت که ايشان بيش از 40 سال بود که به تدريس خارج فقه و اصول اشتغال داشتند و به واسطه شهرت گريزي اغلب در منزل تدريس مي کردند و فضلاي گرانقدري ساليان دراز از محضر پر فيض ايشان بهره بردند.
سرانجام آيت الله بهجت فومني در عصر روز 27 ارديبهشت ماه امسال بر اثرايست قلبي در قم دارفاني را وادع گفت.