گزارش ویژه:کاروانی از جنس دیگر

هر ساله هزاران کاروان به زیارت عمره مشرف می‌شوند و طی چند سال اخیر کاروان های دانشجوئی با انرژی و توانائی خاصی ، جلوه های بی نظیری به کاروان های ایرانی بخشیده اند، اما در این بین کاروانی از دانشجویان از جنس دیگری بود.

كاروانی از جنس دیگر


هر ساله هزاران كاروان به زیارت عمره مشرف می‌شوند و طی چند سال اخیر كاروان های دانشجوئی با انرژی و توانائی خاصی ، جلوه های بی نظیری به كاروان های ایرانی بخشیده اند، اما در این بین كاروانی از دانشجویان از جنس دیگری بود.
كاروان تشكل‌های دانشجوئی یكی از كاروان هائی است كه طبق برنامه چند ساله، امسال هم به سرزمین وحی مشرف شد.
جمعی از دانشجویان كه فراتر از دیگر دوستان، مدیریت تشكلی را در محل تحصیل خود دارند و توانسته اند در سطوح مختلف تاثیرگذار باشند.از جامعه اسلامی دانشجویان و بسیج دانشجوئی گرفته تا دفتر تحكیم وحدت.به نمایندگی از همه تشكل های دانشچوئی در این كاروان حضور داشتند.

 

اما چرا از جنس دیگر؟


دانشجویانی كه در محل تحصیل و فعالیت هاي سیاسی و فرهنگی رقیب بكدیگر هستند اینك در جمعی دوستانه یكی از بهترین خاطرات عمر خود را تجربه می كنند.حال و هوای معنوی حضور در مدینه منوره و مكه مكرمه آنچنان فضائی را اینجاد می كند كه دیگر رقابتهای آزار دهنده فراموش شده و همه یك‌دل هستند.
فاطمه شجاعی مدیر گروه مطالعات زنان مركز مطالعات استراتژیك دانشجویان مسلمان در این‌باره میگوید:«در این سفربسیاری از رقابت ها به دوستی تبدیل شد و دریافتیم وجه اشتراك تشكل های دانشجوئی بسیار فراتر از آن چیزی است كه فكر می كردیم.حتی در گعده‌های مختلف در مورد مسائل سیاسی صحبت می‌كردیم اما بسیار مبنائی و فراتر از هیاهوهای روزمرگی.»
وی معتقد است:«اگر چه برنامه‌ها بسیار فشرده بود، اما جا داشت كارشناسان فرهنگی و كلامی از سوی بعثه مقام معظم رهبری در بین اعضای كاروان حضور یافته و به پرسش‌های فراوان دوستان پاسخ می‌دادند.»

 

سفر عمره، آغاز یك راه


الفت و دوستی مسئولان تشكل‌های مختلف دانشجوی در طی دوازده روز شیرین و معنوی نوید بخش ارتباطات فراوانی است، چه آنكه در سایر كاروان های دانشجوئی نیز بسیاری از دانشجویان ارتباط بین خود و مدیر و روحانی كاروان‌ را حفظ كرده و همسفران عمره دانشجوئی به اصلی ترین دوستان تبدیل شده‌اند.
به سراغ مدیر بسیار فعال و زبده این گروه می رویم.علی‌پور علیرغم خستگی با روی گشاده پاسخ می‌دهد:«تك تك خانم های زائر در این كاروان نسبت به سایر دانشجویان و همكلاسی‌های خود یك امتیاز دارند.این عزیزان محور تشكل هائی هستند كه تاثیرات زیادی در دانشگاه و حتی سطح جامعه دارند و طبیعی است با نگاهی فراتر به این كاروان نگاه كنیم.»
علی‌پور می افزاید:«خوشبختانه بقدری الفت و دوستی در بین بچه‌ها كه استان های مختلفی هستند شكل گرفته‌است كه یقین دارم پس از سفر این دوستی می‌تواند منشا بسیاری از همكاری ها شود.»
فائزه نظیری پور عضو شورای مركزی انجمن اسلامی دانشگاه شاهد نیز در این‌باره معتقد است:«در این سفر با دوستانی آشنا شدیم كه می‌توانند برای پس از سفر همكاران و همدلان خوبی باشند.این سفر فتح باب بسیاری از برنامه های سیاسی ف اجتماعی و فرهنگی ما می‌تواند باشد.»
وي وظيفه دانشجويان را فراتر از مسائل روز دانسته و گفت:« تشكل هاي دانشجوئي وظيفه فراهم نمودن اجاد جامعه مهدوي را به عهده دارند و اگر با اين ديد به مسئله نگاه كنيم بيشتر به اهميت موضوع پي مي‌بريم.»

 

كاروانی فراتر از دیگران


كاروان تشكل های دانشجوئی برنامه‌های جالبی هم داشت.روز جمعه حجت الاسلام و المسلمین نجفی روحانی مسئول دفتر بعثه مقام معظم رهبری در مدینه منوره كه یكی از فعالان دانشگاهی و مسئول دفتر نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه علم صنعت هم بوده در بین این كاروان حاظر شده تا انها را در ویژه برنامه ای همراهی كند.
حضور در كنار دامنه كوه احد و بیان وقایع جنگ و زیارت مساجد مختلف مدینه و قبرستان حره و آبار علی و سایر اماكن مشرفه.
حضور مسئول دفتر بعثه رهبری در مدینه منوره نمایانگر اهمیت این كاروان است.حجت الاسلام و المسلمین ورع روحانی كاروان تشكل های دانشجوئی ضمن تقدیر از حجت الاسلام و المسلمین نجفی گفت:«یقینا ارزش نهادن به این تشكل ها از سوی روحانیون بیمه كننده فعالیت های مختلف فرهنگی و سیاسی آنها خواهد بود.وی همراهی نمودن این كاروان را یكی از بهترین خاطرات تشرف‌های خود عنوان كرد.»
البته از وعده هاي مختلف براي تهيه بستني هم نبايد گذشت. تا آنكه در پايان برنامه حاج‌آقاي نجفي همه دانشجويان مهمان بستني مي‌كند!

 

وداع با طعم حسرت


عصر روز یكشنبه فرا می‌رسد و دانشجویان باید برای محرم شدن و به‌جا آوردن اعمال عمره مفرده آماده شوند.تشرف به مكه مكرمه از آروزهای دیرینه دانشجویان است.اما خداحافظی از مدینه بغض هر زائری را می‌شكند...چگونه با این شهر وداع كنیم؟شهری كه جای جای آن بوی رسول خدا، فاطمه زهرا و ائمه اطهار را دارد.شهری كه شاید یكی از زائران در هر روز مهدی صحب‌الزمان است.
ساعت 3 ظهر است و همه دانشجویان در لابی هتل قصرالخیام جمع شده‌اند و نیازی به خواندن روضه نیست.كافی است جمله ای بیان شود و گریه دانشجویان طنین انداز شود...یاد روزهای خوش حضور  در مدینه بخیر!

 

خداحافظی  از نوع دیگر


اگرچه رسم است كاروان‌ها هنگام ترك هتل ها در مدینه از مدیران و عوامل هتل تشكر می كنند، اما بچه های تشكل‌های دانشجوئی سنگ تمام گذاشتند.هدایایی هر چند ساده اما بسیار با ارزش به تك تك عوامل و نیروهای ایرانی هتل تقدیم شد و از آنها قدردانی به عمل آمد و حسن ختام برنامه نیز مثل سایر برنامه‌ها جالب بود.تقدیر از دانشجویان خانواده‌های ایثارگر.آفرین بر این ذوق و سلیقه.نام چند تن از اعضای كاروان كه دختر یا خواهر شهید و جانبار آزاده بودند قرائت و به رسم یادبود هدایائی اهدا شد.یاد شهدا اینجا هم زنده است!

و در پایان خداحافظ مدینه! بچه‌ها توان دل كندن از این دیار را ندارند، در كنار اتوبوس رو به سوی حرم نبوی می‌ایستند و از رسول خدا، فاطمه زهرا و ائمه بقیع  وداع می‌كندد.با جامه‌های سفید احرام ، با بغض فروخورده و اشك در چشم با شهر خوبی ها وداع می كنند
بچه‌ها ... خدا به همراهتان.یادتان باشد شما منتخب هستید و نماينده حضرت‌زهرا در ایران!

گزارش:احمد نجمي- مدينه منوره


| شناسه مطلب: 24355