اذان مؤذنزاده ثبت ملی شد

اذان مؤذنزاده اردبیلی با شماره 7 در فهرست میراث معنوی کشور ثبت ملی شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج به نقل از فارس، در سال جاري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان اردبيل موضوع ثبت ملي اذان مرحوم مؤذنزاده اردبيلي را تكميل و تهيه كرد.
اذان مرحوم عبدالرحيم مؤذنزاده اردبيلي يكي از مهمترين آثار معنوي كشور است كه در سال گذشته پس از پيشنهاد ارائه شده، طرح ثبت آن در ميراث معنوي كشور از اداره ميراث استان اردبيل به سازمان مركزي در تهران ارائه شد. از همان تاريخ كارشناسان در نقاط مختلف كشور مشغول جمعآوري، مستند سازي اين اذان در سطح كشور شدند و در نهايت اذان مؤذنزاده به شماره 7 در فهرست آثار ملي به ثبت رسيد.
رحيم مؤذنزاده اردبيلي در 30 سالگي يعني در سال 1334 اذان معروفش را گفت. اين اذان در حال حاضر جاودانهترين اذان در ايران است كه در گوشه «روح الارواح» خوانده شده است.
او اين اذان را در استوديو شماره 6 راديو پس از چند بار سعي و تلاش در گوشههاي مختلف موسيقي ايراني در بيات ترك خواند. ماندگاري اين اذان بواسطه فضاي دستگاه بيات ترك با صداي مؤذنزاده است كه باعث شده اذان او به عنوان اولين رويداد از چهار رويداد منحصر به فرد در موسيقي آئيني - مذهبي ايران ثبت شود.
مؤذن زاده كه همراه با پدرش شيخ عبدالكريم در راديو اذان ميگفت بارها درباره اذان جاودانهاش گفته بود: اين اذان را در حالي كه روزهدار بودهام گفتم و درواقع ميخواستم اذاني بگويم كه براي فرهنگ ايران و اسلام يادگاري ارزنده باشد.
مؤذن زاده در مصاحبهاي گفته است: پس از ضبط اين اثر هميشه يك احساس غرور معنوي در طول سالهاي گذشته با من همراه بوده است و اگر تنها همين ثروت معنوي باقي بماند براي من كافي است.
اذان مرحوم مؤذن زاده يادآور روزهاي ماه مبارك رمضان است و گوش هر ايراني با آن آشناست. محمدرضا شجريان استاد آواز ايراني كه خود در خواندن قرآن و مناجات صاحب شناخت و مهارت غير قابل انكاري است اذان مؤذنزاده را در تاريخ ماندگار ميداند. به گفته شجريان او دستگاه عظيم بيات ترك را در 5 دقيقه خلاصه كرده است.