عناوین مهم مطبوعات عربستان،عراق،سوریه

عنوان ها و گزارش های تحلیلی مطبوعات عربستان و عراق و سوریه روز شنبه به شرح زیر است:

رسانه ها و مطبوعات عربستان سعودي روز شنبه بخش عمده اي از عنوان هاي خبري و گزارش تحليلي خود را به تحولات مربوط به توافقنامه امنيتي عراق - امريکا اختصاص دادند.

روزنامه "الوطن" با انتشار گزارشي با اشاره به پيامدهاي اين توافقنامه جنجال برانگيز نوشته است: اين پرونده امنيتي از چند روز پيش تاکنون همواره تنش و درگيري هاي شديد لفظي نمايندگان را به دنبال داشته است .
براساس گزارش اين روزنامه، اين توافقنامه از يک سو از حمايت برخي گروه هاي سياسي عراق از جمله جريان کردستان و ائتلاف عراق برخوردار است. از سويي ديگر دو جريان مخالف اين کشور از جمله جريان صدر و جبهه توافق همواره بر رد اين توافقنامه امنيتي پافشاري مي کنند .
به نوشته اين روزنامه، جريان مخالف اين توافقنامه اعتقاد دارد که امريکا عقب نشيني خود را درهاله اي از ابهام قرار داده و به صراحت خود را تابع جدول مشخصي نمي داند .
روزنامه "الجزيره" نيز با انتشار گزارش ديگري تحولات سياسي عراق را پس از اشغال اين کشور از زاويه ديگري مورد بررسي قرار داده است.
اين روزنامه در اين گزارش مدعي شده است که در پرتو اشغال اين کشور در سال 2003 ميلادي، اين گروه هاي شيعي و شبه نظاميان وابسته به ايران بودند که برمقدرات اصلي اين کشور از جمله بخش هاي مهم امنيتي، سياسي و نظامي اين کشور سلطه پيدا کردند.
به نوشته اين روزنامه، تمامي گروه هاي سياسي و شبه نظاميان اين کشور آماده مي شوند تا پس از عقب نشيني نيروهاي امريکايي دامنه نفوذ خود را در تمامي خاک عراق گسترش دهند .
روزنامه الرياض نيز مهمترين عنوان خبري خود را به مواضع اخير "حسني مبارک" رييس جمهوري مصر در خصوص ايران اختصاص داده است.
به نوشته اين روزنامه، رييس جمهوري مصر به تازگي در نشستي با رسانه هاي کشورش غربي ها را از هرگونه تهاجم نظامي عليه ايران برحذر داشته است .
بر اساس گزارش اين روزنامه، حسني مبارک اعتقاد دارد در صورت تهاجم نظامي به ايران، منطقه با چالش هاي خطرناکي روبه رو خواهد شد.
اين روزنامه در ادامه گزارش خود با اشاره به بخش ديگري از اظهار ات مبارک در خصوص ادامه راهزني دريايي آورده است: برخورد با اين پديده جهاني نياز به عزمي جهاني دارد و به تنهايي از عهده دولت مصر برنمي آيد .
روزنامه "عکاظ" نيز در تحليلي به ارزيابي عللل پيروزي "بارا ک اوباما" در انتخابات اخير رياست جمهوري امريکا پرداخته است. به نوشته اين روزنامه، اوضاع نابسامان اقتصادي، اجتماعي و شرايط نامناسب کارگران، حقوق بگيران و طبقه متوسطه اين کشور در سال هاي اخير از دلايل اصلي روي آوردن مردم اين کشور به يک سياهپوست جوان بود.
بر اساس گزارش اين روزنامه، کسري 455 ميليارد دلاري بودجه اين کشور در نتيجه وقوع جنگ عراق و افغانستان، محروميت 47 درصدي مردم اين کشور از تسهيلات بهداشتي، بيکار شدن بيش از دو ميليون امريکايي در سال 2008ميلادي، کاهش 62 ميليارد دلاري تراز بازرگاني اين کشور در شش ماهه اول سال 2008 ميلادي و بحران مسکن از ديگر عواملي است که کانديداي جمهوريخواهان را با شکستي سنگين روبه رو ساخت .
اين روزنامه در ادامه اين مطلب آورده است: اوباما در چهار سال دوره رياست جمهوري خود با چالش هاي بسياري از جمله: بحران مالي جهاني، مشکلات اقتصادي امريکا و ده ها پرونده ديگر که عراق، افغانستان و پرونده هسته اي ايران را مي توان از مهمترين آنها برشمرد .

***

روزنامه های شنبه سوریه نوشتند:

تظاهرات ده ها هزار عراقي در بغداد عليه توافقنامه امنيتي، اوضاع فاجعه آميز غزه و اعلام آنروا مبني بر محدوديت کمک رساني به 820 هزار فلسطيني ساکن غزه، مهمترين مطالب روزنامه روز شنبه "تشرين " به عنوان تنها روزنامه منتشره در دمشق در اين روز است.

اين روزنامه نوشت: ده ها هزار عراقي روز گذشته در واکنش به توافقنامه امنيني امضا شده ميان دولت عراق و آمريکا به طور خودجوش در بغداد تظاهرات کردند.
به نوشته تشرين، آنان عقب نشيني فوري و بي قيد و شرط نيروهاي اشغالگر از عراق را خواستار شدند.
شيخ "طلال السعدي" امام جماعت مسجد جامع "کاظمين" بغداد در جمع مردم گفت: ما با توافقنامه مخالفيم، زيرا به اشغالگران اجازه مي دهد سه سال ديگر در عراق بمانند.
اين در حالي است که صدها سرباز و پليس در خيابان هايي که تظاهرات در آن برپا شد، مستقر بودند.
تشرين در ادامه به اوضاع فاجعه آميز غزه و شهادت 260 فلسطيني از زمان محاصره اين منطقه تاکنون پرداخت.
اعلام سازمان کمک رساني و اشتغال آوارگان فلسطيني (آنروا) مبني بر اينکه به علت محاصره نمي تواند به 820 هزار فلسطيني ساکن غزه کمک رساني کند، از ديگر مطالب اين روزنامه سوري است .
در همين حال، "عاموس جلعاد" از مقامات وزارت جنگ اسراييل به روزنامه "جروزالم پست " چاپ اين رژيم گفت: با توجه به شکست راهکارهاي نظامي، اسراييل به محاصره شديدتر غزه ادامه مي دهد.
پاريس نيز بار ديگر از اسراييل خواست گذرگاه هاي غزه را بگشايد. اما تاکيد کرد که گشودن فقط يک گذرگاه براي مدتي کوتاه کافي نيست.
تشرين در سرمقاله خود با عنوان "جنگ نان، جنگ کشتار" نوشت: بيش از يک و نيم ميليون فلسطيني ديگر چيزي براي خوردن ندارند، زيرا جنگ اسراييل عليه آنان به حد قطع نان رسيده است.
روزنامه افزود: نوار غزه بدون برق، سوخت، دارو و حتي نان است و فلسطينيان تنها چيزي که دريافت مي کنند، موشک و بمب است که کودکان، زنان و سالمندان را هدف قرار مي دهد.
تشرين يادآور شد: تنها هدف، مرگ مردم فلسطين است حال با قتل، گرسنه ساختن، ترساندن يا بيرون راندن تا آرزوي "تئودور هرتزل" بنيانگذار مکتب صهيونيسم براي ساخت اسراييل کاملا يهودي محقق شود.

***
مهمترین عناوین جراید عراق به سرح زیر است:
تظاهرات گسترده ديروزجمعه اهالي بغداد برضد توافقنامه امنيتي با آمريکا و اختلاف نظر رهبران عراق بر سر تشکيل شوراهاي پشتيباني، مهم ترين موضوعات روز شنبه مطبوعات عراق هستند.

روزنامه دولتي "الصباح" امروز در صفحه نخست خود با اشاره به نامه "جلال طالباني" رياست جمهوري عراق به "نوري المالکي" نخست وزير اين کشور، آورده است: رييس جمهوري از مالکي براي بحث و گفت وگو در باره شوراهاي پشتيباني دعوت به عمل آورد.
روزنامه مستقل "الدستور" در همين خصوص در تيتر نخست خود نوشت: رياست جمهوري عراق سرانجام در خصوص اختلاف ها بين بغداد و اربيل سکوت را شکست.
الدستور ادامه داد: در نشست شوراي رياست جمهوري مساله توافقنامه امنيتي با آمريکا بررسي شد و به طور ويژه اظهارات اخير مالکي در خصوص اصلاحات قانون اساسي و اختلافات با منطقه کردستان بحث و گفت وگو شد.
  روزنامه دولتي الصباح نيز در صفحه خود نخست به مساله توافقنامه امنيتي اشاره کرده و به نقل از منابع عراقي نوشته است: شايد مجلس نمايندگان عراق تا تصويب نهايي توافقنامه امنيتي با آمريکا در مجلس، به ناچار جلسات مجلس را تمديد کند.
سردبير اين روزنامه نيز در سرمقاله اي با عنوان "مجلس نمايندگان و شگفتي از رفتار نمايندگان" به موضوع بحث و جدل هاي تند اخير در داخل پارلمان عراق در باره توافقنامه امنيتي اشاره کرد .
"فلاح المشعل" نوشته است: مردم عراق از رفتار اعضاي مجلس در روزهاي گذشته شگفت زده شده و نگران هستند مبادا اين رفتارها در افکار عمومي عراق منعکس شود.
به نوشته سردبير الصباح: رفتاري که اعضاي مجلس در بررسي توافقنامه از خود نشان دادند و در آن از عبارت هاي زشت، اتهام و توهين استفاده کردند و حتي کار به مشت و لگد هم کشيده شد، در شان مجلس نمايندگان نبود بلکه آنها مجلس را با قهوه خانه اشتباه گرفته بودند.
ولي سرمقاله نويس روزنامه "المشرق" برخلاف اين نظر معتقد است، ضرب و شتم در داخل مجلس عين دمکراسي است. "حميد عبدالله " نوشته است که در تمامي نظام هاي دمکراتيک جهان وقوع چنين رفتارهايي کاملا طبيعي است، در ژاپن بارها شاهد درگيري اعضاي پارلمان با هم بوده ايم و در انگلستان نمايندگان همديگر را دشنام مي دهند و در کنگره ملي آمريکا نيز شبيه همين رفتار ديده مي شود.
به اعتقاد اين روزنامه نگار، درگيري در زير سقف پارلمان کاملا يک رفتار صحيح و سالم است و نشان دهنده اختلاف ديدگاه ها است .
روزنامه المشرق در تيترنخست خود نيز به موضع گيري اخير مالکي در قبال توافقنامه اشاره کرده و به نقل از وي آورده است: توافقنامه، حاکميت ملي را به عراق برمي گرداند.
روزنامه الدستور در همين خصوص تيتر "نخست وزير عراق به امتناع کنندگان از تصويب به نفع توافقنامه امنيتي با آمريکا هشدار داد که قرارداد حضور يکساله نيروهاي چند مليتي را تمديد کند" را برگزيده است .
روزنامه المشرق در ادامه، به اعتراض نماينده آيت الله سيستاني به اعضاي مجلس عراق که عازم مناسک حج شده، اشاره کرده و نوشته است: آيت الله سيستاني از رفتار برخي ازنمايندگان که وظايف خود را ترک کرده و عازم مناسک حج شده اند، ناخرسند است .
اما روزنامه "العداله" ارگان خبري مجلس اعلاي اسلامي عراق کوشيده از انتخاب تيترهاي جنجالي خودداري کند و نوشته است: شوراي رياست جمهوري عراق آخرين رويدادهاي سياسي کشورش را بررسي کرد.
اين روزنامه در مطلب ديگري نوشته است که اعضاي برجسته ائتلاف يکپارچه ملي در نشستي به رياست "عبدالعزيز حکيم " رهبر ائتلاف يکپارچه اوضاع عمومي عراق را بررسي کردند.
"قدرت باندهاي القاعده در عراق روبه کاهش نهاده"، "موانع سيماني در دو روز آينده از عراق برداشته مي شوند" و "وزير نفت: درصدد افزايش توليد نفت عراق به ميزان 4/5 ميليون بشکه در روز هستيم " ديگر تيترهاي العداله است .

 


| شناسه مطلب: 26239