مهمترین عناوین روزنامه های عراق و سوریه

مهمترین عناوین روزنامه های عراق و سوریه

مهم ترين موضوعات مطبوعات روز شنبه عراق
بغداد - تظاهرات گسترده ديروزجمعه اهالي بغداد برضد توافقنامه امنيتي با آمريکا و اختلاف نظر رهبران عراق بر سر تشکيل شوراهاي پشتيباني، مهم ترين موضوعات روز شنبه جرايد عراق هستند.

روزنامه دولتي "الصباح" امروز در صفحه نخست خود با اشاره به نامه "جلال طالباني" رياست جمهوري عراق به "نوري المالکي" نخست وزير اين کشور، آورده است: رييس جمهوري از مالکي براي بحث و گفت وگو در باره شوراهاي پشتيباني دعوت به عمل آورد.
روزنامه مستقل "الدستور" در همين خصوص در تيتر نخست خود نوشت: رياست جمهوري عراق سرانجام در خصوص اختلاف ها بين بغداد و اربيل سکوت را شکست.
الدستور ادامه داد: در نشست شوراي رياست جمهوري مساله توافقنامه امنيتي با آمريکا بررسي شد و به طور ويژه اظهارات اخير مالکي در خصوص اصلاحات قانون اساسي و اختلافات با منطقه کردستان بحث و گفت وگو شد.
  روزنامه دولتي الصباح نيز در صفحه خود نخست به مساله توافقنامه امنيتي اشاره کرده و به نقل از منابع عراقي نوشته است: شايد مجلس نمايندگان عراق تا تصويب نهايي توافقنامه امنيتي با آمريکا در مجلس، به ناچار جلسات مجلس را تمديد کند.
سردبير اين روزنامه نيز در سرمقاله اي با عنوان "مجلس نمايندگان و شگفتي از رفتار نمايندگان" به موضوع بحث و جدل هاي تند اخير در داخل پارلمان عراق در باره توافقنامه امنيتي اشاره کرد .
"فلاح المشعل" نوشته است: مردم عراق از رفتار اعضاي مجلس در روزهاي گذشته شگفت زده شده و نگران هستند مبادا اين رفتارها در افکار عمومي عراق منعکس شود.
به نوشته سردبير الصباح: رفتاري که اعضاي مجلس در بررسي توافقنامه از خود نشان دادند و در آن از عبارت هاي زشت، اتهام و توهين استفاده کردند و حتي کار به مشت و لگد هم کشيده شد، در شان مجلس نمايندگان نبود بلکه آنها مجلس را با قهوه خانه اشتباه گرفته بودند.
ولي سرمقاله نويس روزنامه "المشرق" برخلاف اين نظر معتقد است، ضرب و شتم در داخل مجلس عين دمکراسي است. "حميد عبدالله " نوشته است که در تمامي نظام هاي دمکراتيک جهان وقوع چنين رفتارهايي کاملا طبيعي است، در ژاپن بارها شاهد درگيري اعضاي پارلمان با هم بوده ايم و در انگلستان نمايندگان همديگر را دشنام مي دهند و در کنگره ملي آمريکا نيز شبيه همين رفتار ديده مي شود.
به اعتقاد اين روزنامه نگار، درگيري در زير سقف پارلمان کاملا يک رفتار صحيح و سالم است و نشان دهنده اختلاف ديدگاه ها است .
روزنامه المشرق در تيترنخست خود نيز به موضع گيري اخير مالکي در قبال توافقنامه اشاره کرده و به نقل از وي آورده است: توافقنامه، حاکميت ملي را به عراق برمي گرداند.
روزنامه الدستور در همين خصوص تيتر "نخست وزير عراق به امتناع کنندگان از تصويب به نفع توافقنامه امنيتي با آمريکا هشدار داد که قرارداد حضور يکساله نيروهاي چند مليتي را تمديد کند" را برگزيده است .
روزنامه المشرق در ادامه، به اعتراض نماينده آيت الله سيستاني به اعضاي مجلس عراق که عازم مناسک حج شده، اشاره کرده و نوشته است: آيت الله سيستاني از رفتار برخي ازنمايندگان که وظايف خود را ترک کرده و عازم مناسک حج شده اند، ناخرسند است .
اما روزنامه "العداله" ارگان خبري مجلس اعلاي اسلامي عراق کوشيده از انتخاب تيترهاي جنجالي خودداري کند و نوشته است: شوراي رياست جمهوري عراق آخرين رويدادهاي سياسي کشورش را بررسي کرد.
اين روزنامه در مطلب ديگري نوشته است که اعضاي برجسته ائتلاف يکپارچه ملي در نشستي به رياست "عبدالعزيز حکيم " رهبر ائتلاف يکپارچه اوضاع عمومي عراق را بررسي کردند.
"قدرت باندهاي القاعده در عراق روبه کاهش نهاده"، "موانع سيماني در دو روز آينده از عراق برداشته مي شوند" و "وزير نفت: درصدد افزايش توليد نفت عراق به ميزان 4/5 ميليون بشکه در روز هستيم " ديگر تيترهاي العداله است .

 

روزنامه سوري: توافقنامه امنيتي عراق آمريکا مغاير حاکميت کشورها است
دمشق - روزنامه "تشرين " چاپ دمشق روز پنجشنبه نوشت: توافقنامه امنيتي امضا شده ميان دولت عراق و آمريکا مغاير با حاکميت کشورها، موازين و قوانين بين المللي است.
اين روزنامه افزود: اين توافقنامه باعث نگراني مردم عراق يا دست کم اکثر آنان است و براي کشورهاي همجوار عراق ده ها سووال درباره مضمون، زمان، اهداف حال و آينده ايجاد کرده است.
به نوشته تشرين، بسيار طبيعي است که اين توافقنامه با مخالفت مردم عراق، ملاحظه کشورهاي همجوار، دعوت ساير کشورها براي تجديد نظر کلي در آن و به تاخير انداختن آن تا زمان ورود دولت جديد به کاخ سفيد مواجه شود. زيرا "باراک اوباما" رييس جمهوري منتخب بارها در تبليغات انتخاباتي خود اعلام کرد که به خروج نيروهاي آمريکا از عراق سرعت خواهد بخشيد.
در عراق افرادي هستند که از ضرورت رد توافقنامه سخن مي گويند زيرا عامل خواري، خدشه دار شدن حاکميت و قرار گرفتن عراق در معرض پيامدهاي خطرناک اشغال است.
تشرين يادآور شد: برخي اين توافقنامه را هديه اي به "جورج بوش" رييس جمهوري آمريکا مي دانند که در حال رفتن است.
اين روزنامه با تاکيد بر حق کشورهاي همجوار براي ابراز نگراني از توافقنامه و اتخاذ تدابير احتياطي در اين زمينه، يادآور شد: تجربيات مشابه با آمريکايي ها بسيار تلخ است.
اين توافقنامه داراي عبارت هاي مبهمي است. علاوه بر آنکه همه مي دانند آمريکا در منطقه دوستي جز اسراييل ندارد و اين موضوع يک فاجعه واقعي است.
روزنامه تاکيد کرد: حمله هوايي آمريکا به "البوکمال" از خاک عراق که مدت زيادي از آن نمي گذرد، گواهي بر اين مدعاست و همچنان در برابر ديدگان مردم عراق، سوريه و کشورهاي همجوار قرار دارد.
تشرين تاکيد کرد: مردم عراق تاکيد مي کنند که اين توافقنامه بدتر از اشغال است بدين علت مي توان جز طرحي براي امنيت و ساماندهي عقب نشيني، هر نام ديگري بر آن نهاد.


| شناسه مطلب: 26253