رعایت بهداشت در حج مانع بروز بیماری می شود

رییس هیات پزشکی حج گفت: مراکز درمانی ایران در مکه مکرمه و مدینه منوره به تجهیزات تشخیصی مجهز شدند و نسبت به سال گذشته خدمات مطلوب تری به زائران بیت الله الحرام ارایه میکنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج به نقل از ایرنا، دكتر حلي ساز گفت:تمام امور تشخيصي بيمار به جز ام آر آي و سي تي اسكن درمراكز درماني ايران در مدينه منوره و مكه مكرمه انجام ميشود و در ساير موارد تخصصي بيمار براي ادامه معالجات به بيمارستانهاي سعودي معرفي ميشود.
وي با اشاره به اينكه هركاروان ايراني يك پزشك دراختيار دارد، گفت:حضور پزشك در هركاروان ، نقطه قوت زائران ايران در مدينه منوره و مكه مكرمه است كه ابتدا بيمار توسط پزشك كاروان ويزيت ميشود و در صورت نياز به دو مركز درماني ايران در عربستان انتقال مييابند.
وي تصريح كرد: تمام تخصصهاي مورد نياز در دومركز درماني ايران درعربستان صورت ميگيرد اگرچه تعداد آنها خيلي زياد نيست اما همه تخصصهاي مورد نياز براي درمان زائر آماده شده است بنابراين زائران در امور بهداشتي و پزشكي دغدغه نداشته باشند.
وي تعداد كادر پزشكي ايران اعم از پزشك، پرستار، متخصص و خدمه را ۳۲۰نفر ذكر كرد.
وي گفت: زائراني كه مشكل پيدا كنند و نتوانند در ايام تشريق اعمال خود راانجام دهند در قالب تيمهاي خاص برنامه ريزي ميشوند و كارهاي مربوط به آنها انجام ميشود.
حلي ساز بااشاره به اينكه مراكز درماني ايران درعربستان فعاليتهاي تشخيصي خود را كامل كرده اند، افزود:مراكز درماني ايران در عربستان بخاطر فراواني افراد مسن فعاليتهاي تشخيصي خود را بيشتر كرده زيرا اكنون تعداد زيادي از زائران ايراني داراي سن ۷۰سال به بالا هستند.
وي از شمار حضور افراد مسن دركاروانهاي زائران ايراني اظهار بياطلاعي كرد اما گفت: تركيب سني زائران ايران متمايل به سمت افراد مسن است.
حلي ساز گفت: ويزيت اوليه زائر بيمار توسط پزشك كاروان انجام ميشود و در واقع پزشك كاروان يك عمل پالايش را به عمل ميآورد.
رييس هيات مركز پزشكي ايران در عربستان با بيان اينكه كادر پزشكي ايران در عربستان تمام تلاش خود را براي جلوگيري از بروز اتفاقات ناگوار بكار بسته است، افزود:برنامه هيات پزشكي سلامت محوري است ودرصدد هستيم ضمن جلوگيري از عوامل بروز بيماري، زائر بيمار نشود.
وي رسيدگي به امور بهداشتي و طرحهاي پيشگيري را از جمله فعاليتهاي مركز پزشكي ايران در عربستان ذكركرد وگفت: چنانچه زائران نسبت به آموزشهاي پزشكان كاروانها و اقداماتي كه فرد را از ابتلا به بيماري باز ميدارد عمل كنند بندرت به بيماري مبتلا خواهند شد.
وي پيشگيري از بروز بيماري را از برنامههاي اين مركز ذكركرد وگفت:چنانچه آموزشها و دستورالعملهاي ارايه شده به پزشك كاروان بخوبي انجام شود و زائر نيز به آن عمل كند مشكلات زائران به حداقل خواهد رسيد.
وي ضمن توصيه زائران بيت الله الحرام به رعايت نكات بهداشتي، از آن ها خواست به طور مرتب دستهاي خود را با آب و صابون بشوئند.
حلي ساز از زائران خواست درخوردن غذا امساك كنند و بيشتر مركبات و سبزيجات مصرف كنند.
وي بابيان اينكه زائران درمناطق پر ازدحام و شلوغ حتما از ماسك استفاده كنند، افزود: زائران در ساعات سرما مكه و مدينه، لباس گرم به تن كنند.
وي از زائران بويژه بانوان كه پوشش مشكي به تن دارند خواست هنگام تردد در عرض خيابان مخصوصا در ساعات اوليه صبح كه هوا تاريك است، دقت بيشتري داشته باشند.
وي از افراد مسن هم تقاضا كرد در خوردن غذا دقت كنند و ضمن پرهيز از نوشيدن نوشابه، بيشتر ماست و مركبات مصرف كنند.
حلي ساز تاكيد كرد : اكنون زائران خانه خدا در سلامت كامل بسر ميبرند و آمار فوتي زائران نيز صفر است.