امسال 30 درصد تجهیزات پزشکی کشورمان در عربستان از تجهیزات جدید تامین شده است

رییس هیات پزشکی حج گفت که 30درصد تجهیزات پزشکی مراکز هیات در عربستان امسال با تجهیزات جدید تامین شده است .

رییس هيات پزشکی حج جمهوری اسلامی ایران گفت : امسال حدود 30 درصد تجهیزات پزشکی این مرکز در مدینه منوره و مکه مكرمه با تجهیزات جدید خریداری شده ، تامین شده است.

دکتر " محمدتقی حلی ساز " در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج افزود: امسال نیز همانند سالهای گذشته دو مرکز با امکانات پلی کلینیک و تمام تخصص های مورد نیاز با حدود 330 عضو در سطوح مختلف به عنوان تیم پزشکی در مدینه منوره و مکه مكرمه فعالیت خواهند داشت.

وی اظهارداشت : در این مراکز علاوه بر امکانات آزمایشگاهی و درمانگاه سرپایی ، تمامی امکانات تخصصی همچون ارتوپدی ، اعصاب و روان ، داخلی ، ریه ، قلب ، ...  و جراحی پیش بینی شده و بخش های اورژانس و مراقبت های ویژه (ICU ) و (CCU ) با تجهیزات کامل و پیشرفته آماده ارایه خدمات خواهند بود.

دکتر حلی ساز افزود: امسال درمانگاه خاص افراد سالمند پیش بینی شده است تا بتواند در دو مرکز درمدینه منوره و مکه مكرمه ، خدمات خاص زائران سالمند را ارایه دهد.

وی با اشاره به اینکه تمامی معاینات قبل از سفر، پیگیری امور بهداشتی و درمانی و تایید سلامتی یا بیماری زائران قبل از عزیمت به حج به عهده پزشکان کاروان ها ست ، گفت : این افراد که با نظر هیات پزشکی حج و زیارت انتخاب می شوند و نظارت و ارزیابی فعالیت آنان

نیز به عهده هیات پزشکی است ، درطول سفر وضعیت سلامتی حجاج را تحت کنترل داشته و با یادآوری و نظارت بررعایت نکات بهداشت فردی زائران و بهداشت عمومی کاروان ، در جهت حفظ سلامتی زائران می کوشند.

ییس هيات پزشکی حج تاکید کرد : زائران نیز می بایست ، قبل از عزیمت به سفر و در معاینات اولیه ، کمال همکاری را با پزشک کاروان داشته و وی را از تمامی حالات جسمی و روحی خود با خبر کرده و او را در جریان سوابق بیماری های  خود قرار بدهند تا پزشک کاروان نیز بتواند با تکمیل پرونده پزشکی زائر و نظارت و کنترل وضعیت او در طول سفر ، از بروز مشکلات احتمالی برای زائر جلوگیری کرده و در صورت بروز بیماری نیز خدمات بهتر و سریعتری را به زائر ارایه دهد تا خللی در انجام اعمال حج  زائر ایجاد نشود.

وی خاطرنشان کرد که پزشکان کاروان ها نزدیک ترین افراد متخصص قبل از تیم پزشکی مستقر در مراکز پزشکی مدینه منوره و مکه مكرمه هستند و لذا آگاهی آنان از وضعیت زائران ، می تواند در سرعت عمل مراحل درمانی موثر باشد ضمن آنکه همراهی پزشک کاروان با زائر در مراجعه به مراکز پزشکی نیز در روند درمانی بیمار و تسریع آن موثر خواهد بود.

وی با اشاره به وجود ستادی در مرکز پزشکی حج و زیارت برای پشتیبانی های علمی و کاربردی پزشکان کاروان ها ، گفت :  پزشکان کاروان ها  با تکمیل فر م ها و پرونده پزشکی زائران ، وضعیت آنان را تحت نظر خواهند داشت  و درصورت نیاز، از مشورت و پشتیبانی همکاران خود در ستاد یادشده ، بهره می گیرند.

 دکتر حلی ساز ، حساسیت اجرای صحیح اعمال ، محدودیت زمان ، ازدحام جمعیت و وجود برنامه های  فشرده و گروهی کاروان ها را گوشزد کرد و افزود: با توجه به شرایط خاص این سفر ، زائران باید با رعایت نظم ، اجرای دقیق آنچه که قبل از عزیمت ، از مسوولان کاروان و پزشک کاروان آموخته اند ، رعایت بهداشت فردی و عمومی ، هوشیاری و دقت در استفاده صحیح از امکانات ، به مسوولان کاروان ها و در نهایت به خودشان در برگزاری حجی خداپسندانه و لذت بخش  ، کمک کنند .

 وی در پایان این بخش از سخنانش خطاب به حجاج بیت الحرام ، بر رعایت بهداشت فردی ، عمومی وامساک در غذا  و رعایت بهداشت تغذیه ، با هدف حفظ سلامتی و انجام هرچه بهتر و لذت بخش تر اعمال حج ، تاکید کرد.


| شناسه مطلب: 26900