اعزام دانشجویان دختر به عمره از اسفند ماه

رییس ستاد عمره دانشجویی با بیان اینکه امسال اعزام دانشجویان برای حج عمره با سیستم " از دانشگاه به دانشگاه" خواهد بود، گفت: بر این اساس دانشجویان فقط از محل تحصیل خود برای حج عمره دانشجویی اعزام می‌شوند و در برگشت نیز به محل دانشگاه خود برمی‌گردند و در واقع اعزام دانشجویان از شهر محل زندگیشان امکانپذیر نخواهد بود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی حج به نقل از ایسنا ، حجت‌الاسلام فقيهي در مراسم افتتاح باشگاه مجازي دانشجويان عمره گذار با اشاره به تلاشهاي صورت گرفته در وزارت علوم و معاونت فرهنگي اين وزارتخانه در راستاي افتتاح اين باشگاه، عنوان كرد: با توجه به اينكه اعزام دانشجويان از اين پس از دانشگاه‌هاي مربوطه خواهد بود، دانشگاه‌ها بايد با استقبال و بدرقه‌اي كه از دانشجويان انجام مي دهند، فضاي فرهنگي خود را به فضايي عمره‌اي و معنوي بدل كنند.

فقيهي با بيان اينكه احتمالا اعزام كاروان دانشجويان دختر از اسفند ماه 87 آغاز خواهد شد، گفت: عمره دانشگاهيان يازده سال پيش در قالب دو كاروان در دانشگاه تهران كار خود را آغاز كرد و در اين راستا ستادي در نهاد نمايندگي مقام معظم رهبري در دانشگاه‌ها با عنوان ستاد عمره دانشجويي تشكيل شد كه در حال حاضر اين ستاد به ستاد عمره دانشگاهيان تغيير نام داده است.

وي با بيان اينكه در سال جاري 29 هزار نفر در قالب 4 كاروان دانشجويان دختر،‌ دانشجويان پسر، متاهلين و اساتيد به حج عمره دانشجويي اعزام شدند، اظهار كرد: به اعتقاد من هيچ فعاليت فرهنگي ديني در دانشگاه‌ها، همانند عمره دانشجويي جواب مثبت نداده است، اين در حاليست كه در اعزام دانشجويان به عمره مجموعه نظام هيچ هزينه‌اي را پرداخت نمي‌كند و در واقع هزينه سفر را خود داوطلبين پرداخت مي‌كنند.

وي با بيان اينكه در ثبت‌نام اينترنتي امسال براي اعزام به حج عمره 250 هزار نفر متقاضي اعزام بوده‌اند، خاطر نشان كرد: ‌از اين تعداد فقط 29 هزار نفر به اين سفر اعزام شدند.

حجت الاسلام فقيهي با اشاره به نظرسنجي‌هاي صورت گرفته از دانشجويان عمره گذار عنوان كرد: 86 درصد از دانشجويان تحول را نتيجه عملي اين سفر مي‌دانند و معتقدند كه تداوم نماز و انس با قرآن از نتايج اصلي اين سفر است.

وي با بيان اينكه در كاروان‌هاي عادي كه به حج عمره اعزام مي‌شوند، حداكثر به طور ميانگين 2 تا 3 نفر اقدام به ختم قرآن مي‌كنند، گفت: در كاروان‌هاي دانشجويي به طور متوسط 30 نفر ختم قرآن انجام مي‌دهند و حتي برخي دانشجويان يك بار در مدينه و يك بار نيز در مكه اقدام به ختم قرآن مي‌كنند كه اين ارقام و شواهد از افتخارات نظام محسوب مي‌شود.

وي افزود: خواسته اصلي دانشجويان در نظرسنجي‌ها اينگونه مطرح مي‌شود كه چرا بعد از سفر آنها را رها مي‌كنيم و جالب اينجاست كه مباحثي چون كيفيت غذا در پايين ترين درجه اهميت در بين دانشجويان قرار دارد.

رييس ستاد عمره دانشجويي با تاكيد بر سر و سامان رساندن اين سفر فرهنگي در دانشگاه‌ها، وزارتخانه و نهاد و سازمان حج و زيارت، گفت: ارتباط بعد از سفر از طريق ستاد عمره، برگزاري جلسات استاني، برگزاري جلسات در قالب كاروان‌ها، برگزاري جشنواره تولدي نو با همكاري وزارت علوم و همچنين راه اندازي باشگاه مجازي دانشجويان عمره گزار از جمله حركت‌هاي جدي بوده كه براي حركت فرهنگي عمره دانشجويي در نظر گرفته شده است.


| شناسه مطلب: 26930